El comentarista d'injustícies

Un relat de: touchyourbottom
Era un escombriaire que àdhuc l'aire ple de pols filtrava per tal deixar els carrers que li tocaven com el déu que fos mana.

Un cop a la setmana escrivia dues cartes a dues persones arran de reflexions que era de menester que vomités i qui rebia que rebés. Considerava que estava prou bé.

Segurament arribaven a lloc: escrivia bé l'adreça postal i afegia un segell de més.

Aquella vegada la correspondència va tocar a un futbolista d'èlit i a un artista reconsagrat l'economia dels quals l'escombriaire no considerava justa, per més esforç que hi hagués (en el cas de l'artista intuïa un trastorn funcional: un fer-ho veure quan tenia públic; per tant, de passió i autenticitat zero) que ell també n'invertia en la seva feina. Els comunicava que no pagaria ni cinc per assistir a cap partit ni adquiriria cap obra d'estil decapé-afectat amb tocs de sortilegi del cor -quina forma d'autodefinir-se la tendència autocreada!. No, els repetia: estant com estava el món allò era vergonyós.

L'escombriaire tenia la secreta esperança -minsa, però- de despertar consciències. La seva no era pas suprema, ho sabia, però li feia punxar la dels altres, com si aquella fos la seva veritable missió de vida.

L'escombriaire i el seu tipus rar d'intel·ligència, com de filòsof-equilibrista que, és clar, d'escombriaire no passaria (i ben bé que li estava).

Comentaris

  • que ho provi![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 05-06-2016 | Valoració: 10

    No sé si tindrà èxit, però que no deixi d'escriure aquestes cartes! Si més no es quedarà tranquil. I això ja és prou important. Una forta abraçada.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de touchyourbottom

touchyourbottom

284 Relats

131 Comentaris

83588 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
"-No m'ha conegut!
-Això és que mai t'havia vist"

"En el moment de morir estava disposada a estimar"

(del film francès 'L'hérisson', que no és un film suprem, però en vaig extreure això).