El combat del feble

Un relat de: Albert Artasona
Fa unes setmanes va tenir lloc al MGM Grand Hotel & Casino de Las Vegas, un combat anomenat per qualsevol afeccionat al món de la boxa com "El combat del Segle". El Nord-americà e imbatut Floyd "Money" Mayweather s'enfrontava al púgil filipí Manny Pacquiao en la fita més important i atractiva d'aquest esport en l'última dècada. Tots dos contrincants estan considerats des de fa temps com els més complets en la seva categoria, però els desacords econòmics entre ells havien impedit que s'esbatussessin amb anterioritat. Des del mateix moment que es va donar llum verda al combat, varen començar les especulacions envers la quantitat de beneficis que produiria l'esdeveniment, tant a nivell personal pels dos participants, com en l'àmbit publicitari. Les xifres van anar pujant fins que pocs dies abans que tots dos púgils saltessin al ring es varen fer oficials, convertint els sous de Cristiano Ronaldo o Leo Messi en autèntiques propines.

En Mayweather es va embutxacar la quantitat de 180 milions d'euros, mentre que el seu oponent, tot i acabar derrotat als punts en una decisió més que qüestionable, només se'n va endur 120. Dividint aquestes xifres entre 12 assalts, podem adonar-nos que el campió invicte sumava 15 milions d'euros a la seva fortuna amb cada toc de campana, mentre que el seu contrincant en guanyava 10 cada cop que visitava la seva cantonada per tal de refer-se de l'esforç que estava duent a terme. Posats a fer números, podem comprovar que a cada segon de combat que passava, el Nord-americà s'embutxacava la gens menyspreable quantitat de 83.000€, mentre que el filipí, a qui la seva família va arribar a matar-li el gos quan era petit per tal de no morir de gana, en sumava 55.000.

Mentre tot això succeïa, a 12.000 quilòmetres de distància la situació era completament oposada. El devastador terratrèmol que ha assolat El Nepal continuava engrossint el nombre de víctimes mortals com si d'un comptador de la llum es tractes. A hores d'ara ja en son més de 8.500, per prop de 14.000 ferits. 600.000 vivendes s'han vist afectades per l'esgarrifós moviment sísmic, mentre que uns 8 milions de persones s'han vist obligades a abandonar casa seva sense tenir cap lloc on anar. Els càlculs oficials confirmen que un mínim de 2 milions de ciutadans necessitaran refugi, aliments, aigua i medicines durant un mínim de tres mesos.

Els pagesos que vivien en poblats allunyats de les ciutats, han quedat abandonats de la mà de deu a l'espera que un govern desbordat davant la magnitud de la tragèdia, els pugui fer arribar l'ajut necessari abans que sigui massa tard. Davant d'un panorama dantesc com aquest, on encara fins fa poc apareixien cossos amb vida sota la runa, ens tornem a adonar de la crueltat amb què colpeja la vida al més feble, aquell qui menys recursos té per plantar cara a la desgracia, aquell qui ha de tornar a començar de zero si la sort i l'atzar l'han volgut mantenir amb vida.

Mentre dos paios s'esbatussaven per una milionada en l'anomenat "Combat del segle", una població sencera mirava de buscar supervivents sota els edificis derruïts, uns supervivents que després de sobreviure miraculosament a un terratrèmol terrorífic, podrien morir de gana, de set o com a conseqüència d'alguna epidèmia. Aquest és el combat que realment hauria d'interessar a l'espectador, el combat desigual de l'ésser humà amb la desgracia, "El combat del feble" on la recompensa no és altre que poder seguir viu dia rere dia.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Albert Artasona

Albert Artasona

1 Relats

0 Comentaris

212 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Apassionat de la escriptura. Autor del blog esportiu www.albertartasona.es, col·laborador del programa La Ronda a El Punt Avui TV i comentarista a Barça TV.

Últims relats de l'autor