EL COLOR DE LA VIDA

Un relat de: Abu Zayt
EL COLOR DE LA VIDA
Recordo aquelles fotografies d’abans, en blanc i negre sense llum, sense sentiments, sense vida. Més aviat semblaven escenes preses d’un somni que ens agradava recordar. Mirant aquelles fotos només sento un gran buit, no trobo cap significat...Tot va canviar quan la mare va comprar la càmera nova. Aquelles vacances van ser especials. La càmera nova portava un rodet de trenta-sis fotos i vam fer tres rodets sencers. La mare va porta els rodets a revelar i va tornar molt contenta.
—Mira ja estan les fotos!
—Però mare...
—Ara ho fan més ràpid...
—Mare on posarem tantes fotos?
—M’han regalat un àlbum per posar-les
Vam seure al sofà a mirar les fotos. Els paisatges eren meravellosos, jo em preguntava com era possible que la càmera pogués fer aquelles fotos tan realistes. Després dos o tres fotos on
—Mare, qui va tirar aquestes fotos?
—Les va fer un amic del tiet Pere que havia fet un curset de fotografia
—I aquestes?
—Aquestes les vaig fer jo
Les fotos en qüestió, aquelles que n’havia fet la mare, tenien una particularitat. La gent que apareixia no tenia cap.
—Mare, em sembla que hauràs de fer un curset de fotografia
—Què dius ara? Però si han sortit ben clares...
He de reconèixer que contràriament a les fotos de blanc i negre, que amb el pas del temps es tornen flors marcides, esgrogueïdes, aquelles altres eren molt clares, molt realistes, amb llum, amb alegria, amb vida, plenes de color, plenes d’oxigen, havíem perdut el cap pel color, però quins colors!

Comentaris

  • O el record en color...[Ofensiu]
    Romy Ros | 13-04-2020 | Valoració: 10

    Quant són d'important les fotografies en la vida familiar!
    M'agradat el teu relat per fer-lo tan bé d'una cosa ben senzilla de la vida quotidiana. Felicitats. Certament els records que en evoquen les fotografies son d'un valor incalculable.
    Salutacions.-
    Romy Ros ;)

l´Autor

Foto de perfil de Abu Zayt

Abu Zayt

6 Relats

18 Comentaris

2596 Lectures

Valoració de l'autor: 9.88

Biografia:
Vaig néixer a Barcelona el 1965, en l'actualitat sóc membre del club de lectura i del taller d'escriptura d'Avinyó on resideixo des de l'any 2004. Dues vegades guanyador del premi Sant Jordi vila d'Avinyó de relat breu, tercer finalista en el concurs de temàtica social "Amb ulls d'infant" l'any 2016, cinqué finalista "Amb ulls d'infant" 2019 i col·laborador en Radio Avinyó amb la secció EL FULL EN BLANC Entre els meus autors favorits en llengua catalana destacaria Pere Calders; en llengua estrangera Joules Verne, Anton Txèkhov i Honoré Balzac