El codi porpra

Un relat de: F. Arnau

Ja fa vint anys que Benet XVI va visitar Catalunya. Va consagrar la Sagrada Família, oficiant una missa al mític temple de Gaudí. També es va reunir en secret amb un famós criptòleg de Montserrat. Es tractava de desxifrar els documents que Joan XXIII havia redactat després dels esdeveniments que van tenir lloc arran de la crisi dels missils entre els EE. UU. i la URSS. Les transcipcions de les converses amb els "visitants" van ésser codificades amb el codi porpra, que fins aleshores no havia estat desxifrat per ningú, i incorporades a la "Riserva del Archivio Segreto" amb el segell del Papa Roncalli.

Ara, després de més de seixanta anys, ha hagut una filtració dels arxius secrets del Vaticà, i el criptògraf jueu Levi Goldberg ha pogut desxifrar el codi porpra, i ens ha trasbalsat amb la seua transcripció dels esmentats documents. Ací teniu una de les comunicacions dels "visitants" al Pontífex:

"Sembla que l'home s'ha desenvolupat prou bé, seguint els plans del comandant de la misió Jhavé. La primera rebelió va ésser sufocada mitjançant el Diluvi, amb la col·laboració de Noé. A la segona rebelió, va ésser precís enviar a Jesús, el fill del comandant, que després d'un simulacre de mort i ressurecció, va esdevenir el referent més important per a tota la humanitat. Tanmateix, després han esdevingut unes altres circumstàncies, com ara, l'acumulació de riquesa desproporcionada a la seu dels vicaris de Jesús, i també la filosofia d'un tal Karl Marx, que ha fet caure les benes del ulls i ha fet esvalotar-se un bon nombre d'adeptes. És per això que cal tornar a l'austeritat, com va predicar Jesús. Tots els béns materials de l'Esglèsia seran repartits entre els més pobres, sobretot aquells que encara es moren de fam. Després, els cardenals, els bisbes i els rectors tornaran a ser com els apòstols; deixaran tots els seus béns i eixiran pel món a proclamar la nova bona..."

Pel que podem constatar, mai no es va fer cas a l'Estat del Vaticà de la comunicació dels "visitants".

***


Comentaris

  • Publicació de “Secrets”[Ofensiu]

    Benvolgut relataire:
    Des de ARC estem treballant per publicar un llibre recull amb els finalistes seleccionats al “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i desitgem poder comptar amb el teu relat per la seva inclusió en aquest llibre.

    Agrairem que et posis en contacte amb l'Associació per rebre més informació per correu electrònic a: associacio.relataires@gmail.com indicant el tema: “Publicació Secrets”.

    Cordialment,
    Junta de l'ARC

  • Lliurament premis "Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO"[Ofensiu]


    Benvolgut relataire:

    Com a participant en el “Concurs ARC de Microrelats 2010. ARC A LA RÀDIO” (Secrets), i pel fet d’haver estat seleccionat en un dels tancaments mensuals, voldríem recordar-te que el lliurament de premis tindrà lloc el proper dissabte 10 de setembre de 2011, a les 7 de la tarda, a la localitat d’Argentona (Saló de Pedra, carrer Gran 61).

    En breu penjarem aquesta informació a la nostra web.

    Esperem poder comptar amb la teva assistència en aquest acte i la teva participació en la convocatòria del present curs (temàtica que anunciarem el dia del lliurament de premis).

    Cordialment,

    ARC (Associació de Relataires en Català)

  • Bases del “Concurs ARC–Catarsi 2011. Relats de ciència-ficció, fantasia i terror”[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 13-12-2010

    http://associaciorelataires.com/

  • Un tema...[Ofensiu]

    Un tema força delicat que has sabut tractar amb molta diplomàcia. Felicitats Francesc, un bon relat


    —Joan—


  • Felicitats![Ofensiu]
    Xantalam | 06-12-2010


    Un relat ben acord amb els temps de filtracions i revelacions de documents confidencials que mai no veurien la llum..., un bon treball, Francesc, imaginatiu i molt d’actualitat.

    aBraÇaDes,

    Empar

  • Fantàstic relat[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 06-12-2010

    Molt bó el to narratiu d'aquest micro relat, dels escollits, potser és el més imaginatiu de tots, amb un tema força original, al meu entendre. Ja ens agradaria a molts que aquests arxius fossin de veritat i alguna amenaça els obligués a complir el mandat, i de passada que alguns paisos del món es veiessin amenaçats també. Felicitats per l'elecció del mes, el relat s'ho mereix! - Ferran

  • MICRORELAT SELECCIONAT (Concurs ARC de Microrelats “ARC A LA RÀDIO” 2010)[Ofensiu]

    Enhorabona!

    El programa Històries, de Ràdio Argentona, i l’Associació de Relataires en Català (ARC) han triat el teu relat com a microrelat seleccionat del mes de novembre de 2010.

    Gràcies per participar,

    ARC

  • Molt bo[Ofensiu]
    Naiade | 25-11-2010

    Tan debò fora real la proposta dels visitants i podes portar-se a terme. Molts veiem aquestes injustícies, molts veiem com acabar amb la misèria del món...Però lamentablement els que tenen el poder fan orelles sordes com en el teu relat.
    Has tocat un tema molt interessant. Et felicito.

    Una abraçada

  • Molt bona[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 15-11-2010

    Si om pogués entrar a l'arxiu del Vaticà més d'una com aquesta descobririem

l´Autor

Foto de perfil de F. Arnau

F. Arnau

207 Relats

1238 Comentaris

338857 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Foto: A la Casa Museu Pinazo (Godella, febrer del 2016).
------------------------------------------------

Us demane que no em valoreu, com ja han fet molts companys de RC...

MOLTES GRÀCIES!!!

------------------------------------------------

Sóc el Francesc Arnau i Chinchilla, un poeta autodidacte que el 24 d'Octubre del 2.006, va publicar per primera vegada a RC. Des d'aleshores he publicat gairebé 150 relats (sobretot poemes), he participat als diferents Reptes, així com als Concursos organitzats al web. També vaig assistir-hi a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, on vaig tenir el plaer de conéixer a alguns dels relataires. Enguany, al mes de Febrer vaig assistir-hi a la GIGACALÇOTROBADA '09, on vam coincidir un munt de relataires (uns que ja coneixia i uns altres de nous) al voltant d'unes cebes grillades que ens guisaren al restaurant "El Nou Glop" de Barcelona. També he participat als llibres col·lectius "Contes de fantasmes" i "Relats per a llegir amb una sola mà", publicats per bubok. Finalment, el passat mes d'Agost a les Festes Patronals del meu poble es va fer la "II Nit dels Palmitos Blancs", on es va representar l'adaptació teatral d'algunes de les meues "Històries de Beniatrol", sota el títol de "Nit de brúfols", a càrrec del Grup de Teatre "Godayla", i també es va fer un recital de poemes meus amb acompanyament de música de corda. Actualment estic enllestint el llibre que el Regidor de Cultura del meu poble es va comprometre a publicar-me per la primavera de l'any vinent, i que sota el títol de "L'espill de l'orb", recollirà una antologia de la meua Poesia...

Portada
Portada del llibre "L'espill de l'orb"

Contes de fantasmes
Foto: Portada del llibre col·lectiu "Contes de fantasmes" publicat per bubok.

palmito
Foto: II Nit dels Palmitos Blancs (Godella, 15 d'Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Hi ha una frase que defineix la meua relació amb tots els companys i les companyes de RC:

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

Photobucket
Foto: A una terrassa de Gandia (Octubre del 2.006)
------------------------------------------------

Aquesta és la meua "bio":

Vaig néixer el 10 de Novembre de 1.953 a Godella, un poble de la Comarca de l'Horta del País Valencià. Considere Vicent Andrés Estellés el meu veritable mestre, malgrat no haver-lo conegut personalment, doncs, fou al llegir el seu "Llibre de meravelles" quan em vaig sentir trasbalsat per aquest món de la Poesia. Ell va néixer a Burjassot, un poble veí del meu, i això encara em va encoratjar més...
També haig de dir que, com sóc autodidacte, les meues influències són molt nombroses, i van augmentant cada dia. Per això no vull esmentar cap autor més. Tanmateix, seria un sacrilegi si no fes cap referència a l'Immortal Ausiàs March, el més gran poeta en la nostra llengua que han parit mares.

F. Arnau "dixit"

Els meus blogs:

NOVES LLUNES

L'espill de l'orb

francescarnau@hotmail.com

©Francesc Arnau i Chinchilla

28 de Novembre del 2.009

------------------------------------------------

Casa natal de Franz Kafka (Praga)
Foto: A la casa natal de Franz Kafka (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Francesc Arnau recibe la Flor Natural 2003 ( El Periódico Mediterraneo - 16/03/2003 )

------------------------------------------------

Photobucket
Foto: Octubre del 2.005, al Cantàbric en Godella (Astúries)

Porto
Foto: Al riu Douro en Porto (Agost del 2.007)

Carrer de Lisboa
Foto: Carrer de Lisboa (Agost del 2.007)

Pont 25 d'Abril
Foto: A l'Estuari del riu Tajo en Portugal (Agost del 2.007)

Carrer de Praga
Foto: Carrer de Praga (Agost del 2.009). Noteu el gran paregut amb el Carrer de Lisboa...

Vista del Riu Moldava
Foto: Vista del riu Moldava (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

------------------------------------------------

AGRAEIXO ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEN DEL SIGNE QUE SIGUEN...
MOLTES GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES RELATAIRES!

------------------------------------------------

Viatge virtual a Roma
Foto: Amb els meus fills Núria i Guillem, els dos millors poemes que he fet fins ara, en un viatge virtual a Roma, un dels llocs que espere visitar aviat. (Juny del 2.008) Muntatge de Photoshop: -Leti Garcia-


Foto: Amb la meua dona Isabel, coautora dels meus millors poemes... ("Els dansaires", edifici de Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"ATZAR" (Bombardeig de tinta), dibuix de l'autor, de l'any 2.001, sobre el que es va realitzar el 9è REPTE POÈTIC VISUAL.

------------------------------------------------

Ametller en flor
"Ametller florit" de Josep Arnau i Xinxilla -Any 1.990- Oli sobre tela (335x270).

------------------------------------------------

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (Godella, 1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

------------------------------------------------