El circ a casa

Un relat de: FolletTrapella

En Pau està preocupat. Als seus cinc anys s'adona que la seva germaneta està malalta i que no es troba bé. No sap què fer per ajudar-la, per fer-la riure, o potser només somriure. La petita està cansada, no vol res.

Pobre Pau! Ha intentat llegir-li un conte, ha provat de jugar amb ella deixant-li les seves joguines, fins i tot el seu cotxe preferit. Ja no se li acut res més.

De sobte somriu, ja sap què farà per alegrar la tarda de la seva germaneta. Fa dos anys va anar al circ amb els pares. Només ell, encara no havia nascut la Iona. Li va agradar tant! Encara se'n recorda dels pallassos, dels trapezistes, de tot aquell món màgic amb la seva música i els seus llums, semblava un somni. I per tornar l'alegria a la Iona li portarà el circ a casa.

Corre a buscar una disfressa de pallasso, després a la cuina a buscar unes taronges, després va al menjador a veure com podrà preparar una corda per fer equilibris i a l'últim agafa també unes boletes de pinso del Buc per premiar-lo quan hagi fet la seva part de l'espectacle.
Fa seure la Iona al sofà. Li porta els seus ninos i els fa seure al seu costat. El sofà és ple de gom a gom i comença l'espectacle.

La música... I el Pau, amb un barret que ha trobat per casa, fa de director del circ, presentant les atraccions que podran veure els seus agraïts espectadors. Té tots els estris al darrere de la cortina per no desvetllar el misteri d'allò que farà.

En primer lloc... els equilibristes! Prepara, ràpidament i àgil, una 'corda per fer equilibris' amb les cadires del menjador. S'hi passeja amunt i avall, salta amb un peu. La Iona se'l mira, li agrada allò que fa el seu germà gran.
Després... el domador de lleons! Buc, borda! En Pau és molt bon domador, no li cal fuet ni res per tenir el seu lleó tranquil i fer-li fer allò que ell vol.

El següent... el malabarista! El Pau comença a llançar les taronges amunt i a intentar recollir-les. Què difícil és! Com s'ho fan els del circ? Totes les taronges acaben a terra i comença a sentir-se alguna rialleta de la Iona.
L'últim... el pallasso! Ell sí que sap com fer riure la petita. S'ha acabat la tristor. El Pau és feliç.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de FolletTrapella

FolletTrapella

17 Relats

21 Comentaris

17052 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
Mai no deixis de somniar, perquè somniar és el principi d'un somni fet realitat.