El cel plora

Un relat de: mjesus

Dimecres, 30 d'octubre de 2038

Bona nit. Última hora des de l'RQ2.FM. Només a vuit dies per a la destrucció total, una densa capa blanca cobreix completament la superfície del nostre planeta; el sòl resta erm i les aigües dels rius són buides de vida: transparents! La Terra s'ha marcit, convertint-se en un espai desertitzat: la natura, els animals, els colors de la vida només existeixen en els objectes plastificats i en paraules enllaunades, sintetitzades en laboratoris de somnis pels últims poetes.
La desolació s'escampa pels caus de misèria on ens amaguem. Com sabeu, les autoritats estatals emeten cada mitja hora un dissortat comunicat -sense veu- sobre l‘apocalipsi, en el qual ens donen tot tipus d'instruccions als qui encara restem vius. Sembla un epitafi, una filera de formigues negres amb un missatge mortífer.

…

Algú m'escolta? Només parlo en veu alta… algú m'escolta? Què faig aquí encara, estimats oients? Per què? L'única missió que m'ha estat encomanada des d'aquesta petita emissora local, ja l'he duta a terme. Estic malalta, sense medicaments ni aigua corrent; menjant quatre engrunes que trobo per aquí o per allà, m'estic tornant boja; la gent que m'envolta són muts, tots muts, els seus cossos… estesos als refugis.
Aquest silenci m'ofega. Estic sola?
Un dolor intens em recorre l'esquena, estripant-me l'ànima… Vuit dies, encara ens resten vuit dies! No en vull ni un més; ni per a mi, ni per a vosaltres, últims habitants del planeta. Sortiré al carrer i em deixaré cremar per la pluja àcida. Un cop a l'exterior, les gotes em penetraran per tot el cos com estilets roents; són el clam de milers de llàgrimes vessades els darrers anys.

Des de l'RQ2 l'últim adéu.

***

En acabar d'enregistrar la maqueta del programa de ràdio en homenatge a "la Guerra dels móns", en Jaume s'adona que si li escapa algun detall… repassa els fets de la mítica emissió:

"Aquell vespre del 30 d'octubre de 1938, quan a les vuit del vespre, milions de nord-americans escoltaven la ràdio, un calfred general va recórrer el país de costa a costa: la veu dels locutors (Orson Welles i el seu Mercury Theatre) els anunciava que un meteorit procedent de Mart havia …"

Quina ficció, la que va inventar l'Orson Welles! -pensa.
Han passat cent anys d'aquella emissió de ràdio i és del tot vigent, tan propera a la realitat actual! Ja fa dècades que els ecologistes ho estan anunciant: la capa d'ozó cada vegada és més prima i l'augment de l'escalfament del planeta és devastador. No han servit de res els protocols de Kioto signats a finals del segle XX. Actualment la destrucció de la Terra no passa per les invasions d'extraterrestres, ni els meteorits…
En Jaume tot i els dubtes té clar el missatge… molt clar: l'home és el botxí del planeta.

Comentaris

  • Per molts més anys amb la companyia dels teus relats i poemes i.. dibuixos!!![Ofensiu]
    Leela | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Bon relat (encara que el tema futurista no em fascini)[Ofensiu]
    deòmises | 25-04-2008 | Valoració: 10

    I estic d'acord amb les opinions de la Naiade i la d'en rnbonet. El final em sembla afegit per uns detalls ímfims que podrien ser resolts amb les idees que ens demanes.

    M'ha agradat, malgrat tot. Gràcies, d.

  • Molt bó![Ofensiu]
    copernic | 04-03-2008

    Especialment, les dues primeres parts en les que el relat esdevé introducció d'una situació apocalíptica. Pel meu gust, l'explicació final, tot i ésser correcta i ben redactada li treu una mica de protagonisme a la història o crònica ( més que res, pel fort contrast entre el relat de ficció i l'anàlisi científico-ecologista) que té un cert regust a Pedrolo bastant interessant.
    Petons!

  • No esta gens malament[Ofensiu]
    Naiade | 04-03-2008 | Valoració: 10

    La veritat és que el relat el trobo bastant interessant. Parteixes d'un fet real, que en el seu moment devia de ser un ensurt monumental. En quant al final, que és el que no t'agrada, si, hi ha quelcom que no acaba de quadrar. El meu humil punt vista és que sembla acabat massa de sobte. En Jaume se l'hi escapa algun detall, però no se sap ben bé quin. Té clar el que ha de comunicar, que l'home és el botxí del planeta, però quin detall se l'hi escapa?.
    Potser jo trauria el tros del programa de radio i només posaria un personatge que recorda el que va ser aquell dia, i es dona compte de que que quasi ningú va conscienciar-se de que allò podria passar de veritat, i el món va irremissiblement cap la autodestrucció.
    És un relat fatalista, esperem no acabar tant malament; encara que el que dius és ben cert. Bé, crec que ja m'he allargat massa, potser que vagi acabant.
    M'ha agradat llegir-te.

  • Et propose -vist la teua demanda-...[Ofensiu]
    rnbonet | 20-08-2007

    ... un final més angoixant i alentador a la vegada: res de maqueta/guió de programa de ràdio; no hi ha ficció i realitat. Succeeix realment. (Aleshores, podries posar més èmfasi als dos punts i apart primers... I el final... desaparició quasi total. Només uns individus, allà a una selva amazònica, sobreviuen... I de nou comença la història!!!
    Una cosa així com el lluç que es mossega la cua.
    Salut i rebolica!
    PS.- Si t'ha servit per alguna cosa la idea...

  • molt be[Ofensiu]
    ANEROL | 14-06-2007 | Valoració: 9

    el ritme; barreges ficció amb realitat. No em queda clar quin és el dubte del Jaume i per això no em convenç el final, sembla posat per acabar d'alguna manera, una conclusió quan al desenvolupament li falta concreció

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de mjesus

mjesus

42 Relats

245 Comentaris

64715 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
*

R en Cadena

"La senyora Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la Sra. Baiba Liepa, al Sr. Xavier Valeri Coromí, la Sra. jacobé, el Sr. Filalici, la Sra marga i la Sra. Elvira"
Li heu d'agrair a l'EmmaThessaM!
(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Taller d'escriptura a relats en català:
Per qualsevol informació aneu a la web: http://es.geocities.com/tallerrelat





clar_lluna(arroba)yahoo.es
trasgrafica.com