El cas Pòrtulas

Un relat de: copernic

Ja sabia el que es feia en José Montilla quan va "oferir" el regal enverinat de la cartera d'Interior al partit de Joan Saura. Aquesta conselleria és una de les més conflictives i de les que més cremen en un govern. Manar els cossos i forces de seguretat no és una feina que doni gaire rèdit electoral. Però Iniciativa va haver de transigir . Els seus resultats electoral havien estat brillants i els altres dos partits de l'Entesa no estaven disposats a arriscar-se a una segona davallada de votants que posés en perill les seves formacions. Pel partit roig-verd el tripartit era l'única manera que tenien de continuar tocant cuixa i, finalment, varen haver d'acceptar. Segur que ara deuen estar enyorant l'anterior legislatura amb unes carteres tan còmodes per un partit com el seu, com les de Relacions Institucionals i Medi Ambient i Habitatge.
Per què últimament, les coses no van gaire bé en el cos dels Mossos d'Esquadra. Quan la policia d'un país surt un dia sí i un altre també en els mitjans de comunicació vol dir que alguna cosa no funciona. A la filmació en que es veia a uns mossos maltractant un detingut, s'ha afegit últimament el cas d'un agent que va disparar contra un malalt mental que l'atacava amb un pic. Però el que ha fet mal i segueix burjant en la ferida oberta del partit de Saura és la detenció i posterior empresonament a Madrid de Núria Pòrtulas, la sarrianenca de vint-i-sis anys a la que es va aplicar la llei antiterrorista i que, a hores d'ara, encara no se sap ben bé de que se l'acusa. El cas Pòrtulas amenaça a la gent d'Iniciativa com una espasa de Damocles, ara que ja hem entrat en campanya per les properes eleccions municipals. Les mostres de solidaritat s'estenen com una taca d'oli i ja fa bastants dies que han ultrapassat l'àmbit estrictament local. L'esquerda dins de la coalició s'està eixamplant i membres dels Verds i de la pròpia Iniciativa ja s'ha posicionat a favor d'una ràpida resolució del cas.
No els hi ajuda gens tampoc el comportament de Joan Boada, secretari general del Departament d'Interior que ha pintat un panorama esfereïdor per a les nostres comarques. Segons el polític gironí, múltiples grups anarquistes violents estan desenvolupant les seves activitats subversives en el nostre país. Ens trobem davant d'un ressorgiment de l'anarquisme històric de finals del segle XIX i principis del XX?. És real aquesta espantosa perspectiva pintada pel polític de casa nostra o ens trobem davant un greu error policial que podria arrossegar "ei, de bon rotllo" al partit català a l'infern de l'extraparlamentarisme?. El dia 27 sabrem quina versió es creuen els ciutadans.

Comentaris

  • Potser el problema està en la Llei antiterrorista[Ofensiu]
    T. Cargol | 14-05-2007

    Pel que ha sortit a la premsa podria haver pres nota de sistemes de seguretat d'edificis. Però, és clar, això no significa que sigui terrorista. Per a mi terrorista és qui intenta terorritzar les persones mitjançant l'ús de la violència: amenaçant-les i atacant-les. Crec que si , per suposar quelcom, hi hagués intenció de atacar una seu oficial això per a mi no pot ser igual que posar un cotxe-bomba.

    També és una prohibició al meu entendre antidemocràtica impedir de presentar-se a les eleccions a qualsevol grup polític. Si hi ha connivència de persones concretes amb terroristes ja ho esbrinarà la polícia, no?

  • des de Girona.[Ofensiu]
    manel | 14-05-2007


    El cas Pòrtules es viu arreu del país però de manera especial des de Girona i voltants. Qui no la coneix personalment sap d'algun amic o parent que sí que la coneix, i tothom et diu el mateix: una noia moguda, amb ganes, interessada pel món, i que estigui tancada a la presó de Madrid, sense saber ben bé el perquè és realment molt fort.
    La teva reflexió de tot aixó és molt interessant perquè te n'adonés del que pot arribar a ser la política, una actitud malaltissa que quan no trobo dimonis per justificar les actituds se'ls inventa, i es queda tan ample.
    Bé, tampoc voldria simplificar-ho perquè tot és més complicat del que sembla.

    salut!
    i ànims a la Nuri i família.

    manel

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

387680 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...