El cambrer del bar de l'hospital

Un relat de: Victre
Avui ha tornat, després de les vacances, el cambrer del bar de l'hospital.

És d'aquells que pensen que és millor fer les vacances quan tothom ja n'ha tornat. El seu dia preferit de l'any és l'últim de feina abans de les vacances, quan qui més qui menys porta el pes de la tornada a la cara, i ell escampa a tort i a dret que dilluns marxa al poble on va néixer a passar el mes. Ho troba una espècie de victòria moral sobre la resta de treballadors de l'hospital.

Ell, un treballador exemplar, se sent orgullós de saber de memòria què esmorzarà cadascú. Només veure'ls entrar, ja comença a fer cafès i a demanar entrepans. No li cal preguntar. Inclús alguna vegada, per reforçar l'autoestima, ha començat a fer cafès sense mirar la porta, només mirant el rellotge. I ho ha clavat.

Per això avui s’estranya quan dubta si la cardiòloga vol sucre o sacarina. I decideix mantenir el seu dubte en secret. A veure si es pensen que serà ell, l'únic que reconegui els errors en aquell coi d'hospital! Després, la supervisora de nit, una vegada li ha preguntat per les vacances, li reclama l'entrepà de pernil (que ell s'havia oblidat de demanar). L'administrativa d'urgències, amb aquell to que sembla conya i no ho és, es queixa que vol més llet al tallat. I l'informàtic no s'atreveix a comentar-li que sempre pren el cafè amb llet en got llarg.

Mentrestant, el traumatòleg ha de suspendre les visites. Té una diarrea incontrolable. No en tenia cap d'aquesta magnitud des de que li van diagnosticar l'al·lèrgia a la lactosa, i va canviar la llet de vaca per la de soja.

I el cirurgià, que fa anys que com que es fot cinc cafès al dia, se'ls pren descafeïnats, m'agradarà veure en quines condicions opera demà al matí.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96136 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.