EL BUSCADOR D´ AIGUA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Era un estiu de gran sequera i a la masia l’aigua de la bassa minvava com també la de la font i la del pou. El avi que era la persona mes assenyada va parlar a l’hora de dinar de buscar una solució , ja que l’aigua del Cel no queia ni per casualitat.

El pare va dir seria bona cosa de fer un pou ,que aigua i neixes amb molta mes força del que ja tenien.

Si va dir la mare aigua es ben necessària. Algú coneix algun buscador d’aigua ? Que es això va replicar el menut de la casa, es a dir jo ?

Doncs es una persona que amb una vareta de freixe es dedica a trobar aigua allà on n’hi ha.

Jo en conec un va dir el pare, el faré venir.

Dit i fet al cap de pocs dies un home baixet i gras amb unes alforges a sobre les espatlles es va presentar a la casa.

Si teniu aigua la trobaré i es va treure primer un pèndul de les alforges i va començar a caminar amunt i avall. No tenint resultat amb el pèndul va treure la vareta de freixe i tampoc semblava tenir cap resultat. Al cap de un moment en un indret allunyat de la masia la vareta de freixe , es va aixecar. Aquí¡¡¡ va cridar aquí ni ha ¡¡¡¡

Cert va dir l’avi que ho mirava tot molt atentament. Per aquí passa la tuberia que jo mateix vaig cavar i que ve de la font. Per aquí passa aigua i tant , va riure el meu avi.

El homenet es va mirar malament a l’avi va tornar a provar i provar i aigua enlloc.

Bé va dir, amb sembla que avui com que tot això es una mica màgic i vosaltres veig que no hi creieu massa, val mes que ho deixi estar. Son coses que si ha de creure o del contrari amb feu minvar el meu do. Me’n vaig ja tornaré un altre dia.

El home del pèndul no va tornar. Al cap de uns dies va ploure i tot es va arreglar.

Ara que soc gran, encara ric quan penso que sols va trobar aigua allà on passava la de la font. Seria veritat que nosaltres amb les nostres burles havíem minvat el do, o sols era un engalipador com qualsevol altre ?

Comentaris

  • molt tendre[Ofensiu]
    Lecram | 03-03-2016 | Valoració: 10

    Un relat ple de tendresa, amb una bonica història, i un paratge (que m'he imaginat) bucòlic i encantador. M'agradat molt.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

322152 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.