EL BROCANTER -1r acte-

Un relat de: Nil de Castell-Ruf

Sargia un falderet brodat amb fil d'or
i pedreria. Per a aquest cos tan sensual?,
vaig dir apuntant amb el dit un emasculat
Sant Sebastià màrtir de damunt d'un tocador
modernista. El brocanter, d'ètnia gitana, alçà
la vista!, bo i cor-lligant-me a la seva beutat
felina. Silent, girà devers la porta d'eixida.
Enfront l'espill polsegós on em reflectia,
veia com tancava amb clau per dintre...


*St. Sebastià, patró, i icona, dels gais.

Comentaris

  • St. Sebastià.[Ofensiu]

    Avui, 20 de gener és St,. Sebastià, patró i icona màrtir de nosaltres els gais. Aprofito la seva onomàstica per a homenejar-lo amb el meu el poema El brocanter, on hi surt representat de manera molt sensual. Això és tot... Nil. Per molts anys a tots els Sebastians!

  • Quant encant!![Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-11-2018 | Valoració: 10

    Llegir-te és meravellós i amb molta passió, aquest poema, que acabi de llegir.
    Utilitzes la paraula escaient, en cada vers.

    Escrius molt bé, Nil.
    Ja ens vorem...
    Un salut...
    Rafael Molero

  • T'escolto...[Ofensiu]

    Em satisfà molt que et faci empassa saliva, això molt dir que aquest poema toca els sentits... Tothom té la seva mà destra en expressar-se. Tu la tens en pintar atmosferes paisatgistes, jo en escenificar experiències homoeròtiques. Mercès, Nil.

  • Una vegada més...[Ofensiu]
    Montseblanc | 23-11-2018

    ...és com si veiés l'escena d'una pel·lícula. Una situació i l'acció. El moment en que l'home tanca la porta amb clau és molt excitant, adrenalític diria, fa empassar saliva...

  • Bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 18-11-2018 | Valoració: 10

    Uns versos marevellosos
    Gràcies per comentar el meu relat. Si soc jo hahaha

  • Delicada[Ofensiu]
    Rosa | 18-10-2018

    Escena molt delicada i posada en escena perfecte. Ganes de més, de seguir... qui sap on... m'encanta!!!
    Rosa.

  • Delicada[Ofensiu]
    Rosa | 18-10-2018

    Escena molt delicada i posada en escena perfecte. Ganes de més, de seguir... qui sap on... m'encanta!!!
    Rosa.

  • Hi afegeixo...[Ofensiu]

    Bé, és cert, com he dit, que en cultura no li arribo ni ala sola de la sabata... i tampoc m'amoïna pas, perquè sóc un zero a l'esquerra en adquirir coneixements acadèmics i em costa memoritzar força i ésser constant també. Però, jo crec que hi ha dues menes d'intel·ligències. L'acadèmica que acabo d'esmentar i la natural que és la que brolla de l'experiència de la vida, sense deixar de banda la capacitat mental de cadascú. Els primers repeteixen coneixements memoritzats i els segons són com com naixements d'aigua de dins les roques, brollant amb tota espontaneïtat. En Kavafis posseïa totes dues, jo em conformo en tenir un centelleig de la segona. De totes maneres, et diré, amb tota sinceritat, no m'agrada pecar d'humilitat hipòcrita, que considero que alguns dels meus poemes, els de caire homoèrotic, no tenen res a envejar als seus.Sí, tal com t'ho dic... Per això el teu comentari, sense tu potser ésser conscient, anava per aquesta linea segons la meva percepció. Kavafis té el merit de que la poesia és cristal·lina, sensual, sempre actual. Que defuig del barroquisme, la pedanteria, cursiria, o pornografia "canina" de molts dels que toquen aquesta temàtica sigui en poesia o prosa. És un model a seguir, tot i que a mi no en cal, perquè tinc el meu propi estil. No sé si t'hauràs fixat, però el meus poemes, sense ésser rimats desprenen força musicalitat i sobretot són íntegrament harmoniosos a la vista del llegidor per com estan plasmats visualment: les línes segueixen un estricte ordre mètric. Això requereix esmerçar-hi més hores que no pas en l'execució del poema en si, en la seva significança i argumentació. Quantes vegades per poder acomplir aquesta premissa he hagut de desbaratar tota l'estrofa perquè el mot que havia de introduir no m'encaixava per ésser o massa llarg o massa curt. Encaraque al final m'ho prenc com fer mots encreuats o jugar a fer trenca-closques, un bon exercici mental, no et sembla Bé, fins aquí tot... Mercès de nou, ens seguirem llegint. Nil

  • Comentari[Ofensiu]
    SrGarcia | 14-10-2018

    La teva resposta és molt justa. Certament alguns dels poemes de Kavafis són els d'una persona rica i d'amplia cultura.
    Alguns altres no.
    Kavafis en va fer de la seva experiència una poesia universal.
    El poeta homosexual que només agrada als homosexuals no és prou bon poeta, igual que el poeta home o dona o jove o vell o ric o pobre que només agrada als seus similars
    El bon poeta en fa de la seva experiència una experiència universal, és a dir, apta per a qualsevol persona.
    En aquest sentit deia que em recordava a Kavafis.
    Coincideixo amb tu en dir que és gran, un dels més grans.

  • La cla de tot[Ofensiu]

    Sr Garcia, m'encoratge molt a seguir poetitzant en llegir el teu comentari. I és una floreta que em llences en comparar-me amb el gran Kavafis. Poeta que jo admiro molt i amb el qual em sento identificat per com visqué la seva orientació sexual. Però, em veig amb el deure de remarcar que aquest poeta era un home d'una amplia cultura, de família acabalada i culta. Llegint els seus poemes de caire històric evidència el seus bastos coneixements de llengua i cultura clàssica. Jo en canvi sóc un humil jardiner que no arriba a mileurista, bon Jan , això si, que amb prou feines acabà l'EGB.
    Una cosa que voldria que tothom tingués en compte alhora de llegir els meus poemes, és que no són fruit de l'atzar o la divina providència, sinó
    d'una plena dedicació, meticulosa, a la qual m'he lliurat de ple amb un objectiu o propòsit que no és altra cosa que arribi a donar sentit a la meva vida, en els darrers anys força inmobible. Ja voldria jo, com també tots vosaltres, que els nostres poemes o relats ens sobrevisquin com els d'en Kavafis. Per acabar dirè que allò que compta és que el escriure ens permeti tenir una vida més agradable,, no et sembla. Salut, Nil.

  • Kavafis[Ofensiu]
    SrGarcia | 13-10-2018

    M'agrada molt. En certa manera em recorda a alguns dels millors poemes de Kavafis.

  • Molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 05-10-2018 | Valoració: 10

    M’ agrada molt el que dius Nil.
    Per cert estic molt contenta un relat meu el publiquen i li donen un premi

  • L'escriny.[Ofensiu]

    Lluís, no acostumo a respondre als comentaris que em fan, per por a esguerrar-la o caure en la pedanteria. Però llegint aquest que m'has adreçat, em veig empès, de cor, a fer-ho. Perquè poques vegades passa que el comentari iguali, o superi!, en bellesa i genialitat el poema a glossar. De veritat, el teu comentari evidència que ets un relataire amb talent. L'atresoraré dins l'escriny on deso tots els meus poemes. Salut! Nil.

  • Orfebreria[Ofensiu]
    llpages | 28-09-2018 | Valoració: 10

    Hi ha obres carregades d'or i pedreria que atipen els sentits. I hi ha obres que escullen tres o quatre pedres precioses i a partir d'elles se'n fa art. Els teus poemes formen part d'aquest segon grup: cada paraula, una gema; cada frase, un collaret de perles; cada estrofa, un diamant. Ben bé com un joier expert, tries les paraules exactes, no gaires, més aviat molt poques, i et poses a bastir una peça única de senzillesa i enlluernament alhora. Hi reconeixes el profund coneixement de l'ofici perquè, com més breu el text, més carregat de significat. Si, per reblar el clau, la intriga del final queda suspesa fins a la propera entrega, aleshores el vincle amb el lector ja és total i l'un i l'altre s'hauran de carregar de paciència. L'escriptor, perquè ha de treballar de valent, i això requereix temps i esforç. I el lector, perquè ha d'esperar a que pugui gaudir de la continuació.
    Enhorabona! T'estarem esperant!

  • Continuarà...[Ofensiu]

    Gràcies Aurora, pel teu encoratjament. Ara reposaré uns dies... he acabat exhaust! Però al hora, satisfet del resultat, encara que no hagí fregat la perfecció. El segon acte del poema, que farà referència al que s'esdevingué un cop la porta fou tancada em serà força més difícil d'explicar que no pas aquest primer. Perquè en aquest segon, consumat davant l'espill, caldrà descriure el joc sexual... La meva intimitat al descobert, però explicada de tal manera que el lector se sentí atret, no per l'acte físic en si, sinó per la bellesa de la manifestació de l'esperit en la vibració terrenal.

  • Ets un poetàsssssss![Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 22-09-2018 | Valoració: 10

    Meravellós poema visual. Escenari on es confabulen diferents i, al mateix hora, semblant desitjos. Un sant Sebastià, lligat a un tronc pels romans intolerants amb les noves religions, amb el tors nu travessat per fletxes, un brocanter d'ulls felins i un observador de l'escena que, ple de desig, gaudeix de la porta que es tanca pels estranys. Genial!

    Per cert, t'he deixat un comentari al que em vas fer tu sobre el meu últim poema.

    No paris d'escriure poemes que concentren l'essència de la passió. Ho fas com ningú.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Nil de Castell-Ruf

Nil de Castell-Ruf

73 Relats

1133 Comentaris

86014 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Estació Arc de Triomf - BARCELONA - (Catalunya).
Signe zodiacal: VERGE.

(Amb) -Tacte! : nildepoesia@gmail.com

- LA CREATIVITAT ÉS LA INTEL·LIGÈNCIA DIVERTINT-SE
(Albert Einstein).


- Només escric poesia en moments en què em sento de debò vulnerable. Per això,
segurament, de sempre he equiparat la poesia amb el dietari íntim. Escrius i et consoles, destil·les el teu dolor o confusió, i si tens sort també et comprens.

Mariu Chivu (1978-), poeta romanès.


- Escriure és un treball humil: però vull que el meu sigui el més perfecte possible. I és únicament perfecte quan aconsegueixo excitar al meu lector, traient-lo fora de si mateix i del seu món, i portant-lo al meu món, bo i fent que la seva imaginació vegi i olori, oeixi i assaboreixi i senti tot allò que descric.

Lletres de Venècia.

F. Rolfe, (Baron Corvo),
escriptor anglès 1860 -1913.



- El Profeta (que Allāh el beneeixi i li doni pau!) digué: “Certament, hi ha encant en l’eloqüència, i certament, hi ha saviesa en la poesia.” Ṭabaqātu š-Šāfiʕīyati l-kubrà

- Allí on hi ha sensibilitat és més fort el martiri.
La pintura és poesia muda; la poesia és pintura cega. (Leonardo da Vinci)

- Vaig provar d'ésser poeta. I com que sóc un escriptor hàbil, i com que era quaranta vegades més sensitiu que ningú, vaig reeixir una mica. (Rupert Brooke, poeta anglès, considerat per W.B.Yeats, Irlandès i poeta també, com el jove més formós d'Anglaterra. El filòleg i poeta Francis Macdonald Cornford arribà a dir que Rupert Brooke era un jove Apol·lo de cabells d'or.

- La poesia no és cosa de sentiments sinó d'experiències. (Rainer Maria Rilke, poeta austríac)

- Tots els hòmens que primer toquen amb la paraula, després arriben més lluny amb les mans. (Antonio Skármeta, escriptor xilè).

- La poesia té 4 o 5 temes d'ençà fa 5 mil anys, allò que importa no és pas el que dius, sinó com ho dius. (Antonio Cisneros, poeta peruà)

- La poesia és l'evidència de la vida. Si la teva vida crema bé, la poesia només serà cendra. ( Leonard Cohen, poeta canadenc)

- La poesia és el camí per a la supervivència, per arribar a les consciències, per acceptar les derrotes, per saber viure les nostres misèries, per a estar prop d'allò màgic de l'existència. (Niño de Elche).

- La poesia es la musicalitat de les coses que discorren a ones per a recrear amb la paraula imatges visuals. ( Boris Pasternack, poeta rus )

- La poesía no quiere adeptos, quiere amantes. (Federico García Lorca )

- Ara mateix hi ha joves que diuen els seus versos. Per llurs ulls plens de vida passen les seves visions. (...........) ara amb el que ell de la bellesa ha fet veure, es commouen. ( Molt Rarament -fragments) - .Konstandinos P. Kavafis.

- WEBS amigues :

* L'ARMARI OBERT leopoldest.blogspot.com/

* Salvador Jàfer: La Terra d'Enlloc https://salvadorjafer.net/

* En Nil us recomana l'antologia 'Amors sense casa' recull, a cura de Sebastià Portell, més de trenta autors i gairebé cent poemes de temàtica LGTBQ catalana. Video: Entrevista a Sebastià Portell - Àrtic | betevé - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=DHetwvOOndA




L'ARMARI TANCAT (POESIA HOMOERÒTICA CATALANA).

BARCELONA POETRY - HELLO POETRY. L'HOMOEROTISME POÈTIC D'EN

NIL - HOMOEROTIC - EUROPEAN HOMOEROTIC POETRY WITH A CATALAN

ACCENT - POETIC HOMOEROTISM IN EUROPE - HOMOEROTIC POETRY -

GALO-CATALAN HOMOEROTIC POETRY - OCCITAN-CATALAN HOMOEROTIC

POETRY - MEDITERRANEAN-CATALAN HOMOEROTIC POETRY.

HOMOEROTIC POETRY - HISPANO-CATALAN HOMOEROTIC POETRY.

POEMS BY NIL - POESIA HOMOERÒTICA CATALANA - BARCELONA POESIA

HOMOERÒTICA - LA POESIA HOMOSEXUAL D'EN NIL. - BARCELONA GAY

POETRY - HOMOEROTIC AND EUROPEAN POETRY - HOMOEROTIC

POETRY IN CATALAN. - EUROPEAN POETRY IN CATALAN - الشعر المثلي الكتالوني -

CATALANA HOMOEROTIC POETICA - 加泰罗尼亚同性诗歌 - KATALUNIAKO

POESIA HOMOEROTIKOA - ΚΑΤΑΛΑΝ ΟΜΟΡΕΡΟΤΙΚΗ ΠΟΤΕΡΑ - שירה

הומוארוטית קטלנית - KATALANS HOMOEROTISK PÅTRY - カタロニアホモエロティック詩 - CATALAANSE HOMOEROTISCHE POËZIE - KATALAN HOMOEROTİK

ŞİİRİ - KATALANSK HOMOEROTISK POOKER - KATALA HOMOEROTIKA

POETIKO - KATALĀNA HOMOEROTISKĀ POETRIJA - KATALO HOMOEROTINĖ

POEZIJA - KATALAANI HOMOEROTILINE POEETIKA - کیٹلان ہومیٹک پوٹری -

KATALÁN HOMOEROTIKAI KÖZÖSSÉG - ԿԱԹԱԼԱՆ ՀՈՄՈԵՐՈՏԱԿԱՆ ՊՈՂԻԿ

- КАТАЛАН ГОМЕРОТИК ПОЕТРИЯ - IPHAKATHI LESAKHATHAZI

HOMOEROTIC - КАТАЛАНСКА ХОМОЕРОТСКА ПОЕЗИЈА - KATALANISCHE

HOMOEROTISCHE POESIE - POÉSIE HOMOÉROTIQUE CATALANE -

KATALANSK HOMOEROTISK Poesi - CATALAN HOMOEROTIC POETRY.