EL BRESSOL DE FUSTA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La Francisca és una de les velletes que cuido en la residència de gent gran. És una dona riallera malgrat que la vida no ha tractat gaire bé. Té fills més les seves obligacions no els permeten cuidar com voldrien la mare i la van ingressar a la residència.
A mi m´agrada cuidar-la les seves històries sempre són prou interessants. A voltes són tristes ,em parla de la guerra en la qual va morir el seu pare i les penalitats de la seva mare vídua per tirar endavant a ella i dos germans més. Altre volta són històries del seu marit que un càncer s´el va endur molt jove i la va deixar encara jovenívola. Explica que no va volgué tornar-se a casar perquè el seu Josep era únic i no en trobaria un altre igual.
Avui a l'entrar a la seva habitació m´ha preguntat si aquest any celebraríem el Nadal. Jo li he contestat que si, malgrat que els esdeveniments actuals i li he recordat que tinc una nena de sis anys i un nen de tres.
Llavors ella ha dit. Saps Laia que l´any que pensava que no tindria Reis van ser els millors de la meva vida. El pare era a la guerra i la mare no tenia diners però la germana de la meva mare s´en va empescar una. Va anar a un fuster amic seu que sabia treballar molt bé la fusta. Li va fer un bressolet per la meva nina , igual com si fos per un nen. Va fer-li un matalasset i coixí i va brodar uns llençols amb el meu nom.
El dia dels Reis en veure al bressolet de fusta tan ben guarnit em vaig passar a plorar. Em va fer tanta il·lusió que encara ho recordo Laia. Jo somrient i li he dit. Quina memòria que té Francisca! i li he fet un peto. Estimo la Francisca.

Comentaris

  • brins | 22-11-2017 | Valoració: 10

    Un relat que no tan sols evidencia tendresa, Montserrat, també explica la bondat del teu cor. No tothom és capaç de sentir-se a prop de la gent gran.

    Pilar

  • Els nostres grans[Ofensiu]
    Carme_ | 19-11-2017 | Valoració: 9

    Les persones grans estan plenes d'històries que a vegades no tenen qui les escolti.
    Un relat ple de tendresa, Montse.
    Una abraçada.
    Carme.

  • Bonic[Ofensiu]
    Karin | 18-11-2017 | Valoració: 10

    Tendre relat , m ha emocionat i tot

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

321056 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.