El bell adormit

Un relat de: Frida/Núria

Conten que un dia un bell xicot, desobeint les ordres dels seus pares, va anar a voltar sol pel poble; i en veure una anciana que feia puntes de coixí, va voler provar de fer-ne.

El pobre xicot, que no sabia que era al·lèrgic, es va punxar amb una agulla de cap i, a l'instant, quedà profundament adormit. (Possiblement que és per això que els homes no cusen mai, perquè encara en tenen viu el record, d'aquesta feta, dins el seu inconscient).

Va quedar letàrgic com un ós durant l'hivern, però ni el fred va poder esborrar, de les seves molsudes galtes un color rosadet.

Els pares el van col·locar a la cambra més majestuosa d'una torre que tenien enmig del bosc on estiuejaven i van encarregar a un follet que tingués cura d'ell. Va envoltar la torre de fossats i revestir d'esbarzers. Va passar molt i molt de temps...

Un dia, una bonica noia, que semblava una princesa, passejava a prop d'allà galopant damunt la seva euga, s'acostà a la torre. Intrigada i valenta com poques, va segar els esbarzers i aviat es trobà al mig de la cambra. Allà, estirat, hi va veure un xicot llarg, corpulent, barbut i que, tot i adormit, feia cara d'espant.

Ella s'hi apropà a poc a poc; l'acaronà, tal com sol fer una mare, i, lleugerament, li besà la galta.

De cop, el bordegàs s'aixecà; se li va obrir la camisa mig esparracada i li va deixar el pit pelut a l'aire (perquè sapigueu que, tot i estant adormit, també creixia i la roba se li anava fent petita)

-Oh! -va fer la noia esgarrifada-. Però se'n sentí responsable i se l'endugué a casa.

Què us penseu? Que s'hi va casar?

Con que el contes contes són, millor que cadascú es faci el final.

Comentaris

  • felicitats a RC guapa![Ofensiu]
    atram | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • No sé si el temps...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 29-08-2008 | Valoració: 10

    els va oferir la possibilitat de coneixer's millor però en tot cas, m'agrada que ho hagis deixat a la imaginació del lector. Interpreto (i això senpre és arriscat), que has volgut canviar els personatges de la bella dorment per mostrar-nos que un clàssic com aquest podria explicar-se amb la versió que hi has donat sense que ningú fes esment de qui ha despertat a qui. De fet, tal com passa avui a la nostra societat (per sort, la depenència de la dona ja no s'explica als menuts com si fos un fet natural)
    Una abraçada, Frida, i gràcies pels comentaris als meus relats. És un plaer que em llegeixis.

  • l'home d'arena | 24-10-2007

    Noooo! i ara! de cap manera!
    De segur que ella mai no s'embarcaria en un casori sense estar-ne abans segura de quina pasta estava fet aquell bell adormit.

l´Autor

Foto de perfil de Frida/Núria

Frida/Núria

13 Relats

54 Comentaris

16485 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
M'apassiona escriure sobretot poesia i relat curt. A vegades n'escric i compartir-los em fa feliç.
Escrivint aquí, hi he passat molts bons moments. Hi tenia penjats un munt de relats, però un dia vaig fer neteja i ara me'n penedeixo.
Tinc dos llibrets publicats, cosa que no vol dir que sigui escriptora, però sí que m'hagués agradat ser-ho.
He treballat durant molts anys en el camp de la Salut.
Les meves aficions han anat canviant al llarg del temps, però gairebé totes han estat al costat de l'art. Provablement algun avantpassat meu era artista i ho desconec.
Actualment faig collage, però mai he oblidat els anys en que participava en els Reptes del fòrum. No guanyava mai, però fer-ho em captivava i aprenia a escriure en català cada cop millor, ja que en l’època escolar em va ser vetat.
De tant en tant us vinc a fer una visita, llavors la meva sang braveja per tornar a pujar aquesta barca.
Gràcies a tots els que em llegiu.