El ballarí

Un relat de: Narcissus Maximus
L'acomodador t'acompanya a la teva butaca. És un noi molt amable que camina de manera peculiar. Tothom està emocionat, ja fa temps que s'anuncia aquest gran espectacle. Se sent soroll de gent que remena darrere l'escenari, cordes i politges que es belluguen, tramoistes corrent amunt i avall. S'apaguen els llums, entra l'orquestra i s'obre el teló. De primer sonen els violins, després el vent i finalment entra la percussió amb un gran terrabastall. Finalment la música decreix i fa la seva entrada, discretament però generant molta expectació, el ballarí. Fa uns quants saltirons tot seguint la lleugera melodia. Els primers salts són només per anar obrint boca, però al segon acte ja comences a veure cabrioles més impactants. I finalment arriba, acompanyat d'un gran crescendo de l'orquestra, el doble salt mortal. A platea tot són sospirs. Tothom s'ha fixat en la increïble sincronització de cames, braços i tors del ballarí. Però tu has vist alguna cosa més. Uns fils invisibles que el focus de color blau ha deixat entreveure. Un arnès del color de la pell amagat dessota la camisa. Un gest de dolor en el rostre. T'hi fixes i te n'adones que sota les tupides malles la pell s'esquinça i la carn sofreix. Mires al teu voltant però ningú més a la sala sembla adonar-se'n. Tots estan embadalits observant les piruetes. Decideixes sortir de la teva butaca i et desplaces pel passadís, discretament, vols cridar l'atenció dels tramoistes. Però darrere les bambalines no hi ha ningú, només corretges i engranatges d'una màquina brutal que ofega el ballarí. Aleshores et ve a la ment aquell acomodador tan simpàtic, penses que ell et podrà ajudar. Et dirigeixes cap a la sortida per buscar-lo però, de sobte, recordes la seva manera de caminar. Aquell caminar tan mecànic i repetitiu, aquell somriure fixat i la mirada buida, que et resseguia en silenci mentre t'acompanyava cap a la teva butaca.

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • S'alça el teló![Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 09-03-2019 | Valoració: 10

    Mai he anat a un espectacle de ballarins de ball clàssic i m'encantaria.... i la veritat és que només per admirar els moviments que fan llurs esplèndids i sensuals cosos ja s'ho val... El teu relat em te intrigat de bon començament i fa que al final acabi amb un regust de desesperació i confusió total. Llegint-te puc visualitzar l'ambient de la sala, i malgrat que és un espai a vessar de gent, la trama del relat fa que al mig de la funció em senti sol i abandonat en una mena de paranoia incontrolable que no arribo a destriar pas si és fictícia o real. Heus ací la bona qualitat del relat, Nil.

l´Autor

Narcissus Maximus

2 Relats

2 Comentaris

1136 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor