Efervescències amb olor de sal

Un relat de: angie

Al tombant del camí que avança fent ziga-zagues, entre pins i arbusts, al llarg d'aquell penya-segat abrupte colpejat per les ones, apareixen els vestigis d'una ciutat forjada pel mar i difuminada per la calitja.
Durant gairebé dues hores havíem estat pujant, des de la platja, sota un sol de justícia, per gaudir d'aquelles ruïnes vigilants d'un meravellós entorn natural. Era sorprenent l'abundància de vegetació. Les masses de pedra escampades entre tanta verdor, com illots de color ocre amb el Mare Nostrum a l'horitzó. Les rels de les oliveres i dels arbusts envaïen els murs mig caiguts i formaven un paisatge adient per a la passejada i el somieig. L'aire salubèrrim s'adheria a la pell, de la mateixa manera que ho havia fet durant segles, en aquells paviments de mosaic que miraven al cel amb galanteria.
Feia temps que havíem decidit anar a cercar aquell trosset de món, primer imaginari, quan inventàvem històries asseguts davant una cervesa, i ara, amb l'antiguitat com a testimoni acomplíem un d'aquells somnis que, sense ésser potser importants, ens omplien de la màgia que hom necessita per adonar-se'n de que és viu.
Volíem buidar les butxaques de tot allò que ens preocupés i omplir-les de tot el que els nostres ulls filtressin, de tot el que les nostres mans toquessin i dels aromes marins que eren absorbits, poc a poc, pels pins goluts.
La Mirta era uns metres endavant, entre la vegetació luxuriant, just on es trobaven les restes d'un fòrum. Vaig accelerar el pas, doncs la perdia de vista i en arribar, ella ja era al centre d'aquell esglaonat escenari dels nostres impulsos. Em buscà i trobant-me dempeus mirant-la, em cridà. Era com una escultura acolorida, somrient i bategant, i a mida que m'apropava a ella, desitjava abraçar-la i donar-li les gràcies per haver-me acompanyat, puix el que semblava una personal bogeria, va esdevenir un viatge ple de complicitat. Clavàrem un mossec a la covardia, ens convertírem en corsaris conqueridors i ara, després dels anys, la seva amistat continua essent com una aspirina i quan quedem, sempre a la platja, tornem a ser grecs somiadors.

Comentaris

  • m'he oblidat la valoració[Ofensiu]
    mjesus | 03-06-2006 | Valoració: 10

    Felicitats.

  • L'amistat,[Ofensiu]
    mjesus | 03-06-2006

    Vaig llegir no fa gaire una frase:

    "La veritable amistat arriba quan
    el silenci entre dos sembla amè"

    aquest relat me l'ha recordat, el viatge, la descoberta, la complicitat i el silenci com a escenari. M'agradat molt, la poesia que afegeixes, fa molt ric el relat.

    Petons.
    mjesus

  • hi ha en le runes històriques...[Ofensiu]
    Capdelin | 01-06-2006

    una efervescència d'història, un llenguatge mut de roca i pedra fòssil, un silenci i repòs de passes i vivències entre la pols... i ens sembla que no fa pas tant de temps que allí hi havia cors bategant davant el mar... els pins encara recorden escenes i sons de llances i somnis de conquesta...
    Un relat amb regust de litúrgia aturada en el temps...
    Una abraçada

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

276731 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com