Efecte papallona

Un relat de: joanfer

Fent cas d'aquesta teoria, l'esdeveniment històric més rellevant dels últims temps al nostre país, el referèndum popular per la independència de Catalunya a Arenys de Munt, podria ser, perfectament, aquesta variació de les condicions inicials i esdevenir una inflexió, un canvi, més o menys inmediat, en el futur de Catalunya. Ni la marxa falangista, ni les sentències judicials, ni tan sols les crides d'alguns mitjans de comunicació de la dreta espanyola han pogut aturar aquest acte que ha transcorregut amb total normalitat, de forma festiva i amb un tarannà absolutament democràtic i exemplar.


Avui s'ha demostrat, doncs, que els catalans i catalanes podem exercir la nostra llibertat d'expressió de forma cívica, expressant el desig d'uns Països Catalans dins un marc polític diferent Hem demostrat que mantenim una identitat pròpia i, el que és més important, una dignitat com a poble. Hem demostrat que ja no tenim por. Que volem transformar el present, no com a "reconquesta" del nostre passat històric, sinó com un projecte de futur. El nostre futur. I hem demostrat també que aquest gest està servint per a estendre a altres pobles del país a fer una proclamació com la que s'ha fet avui. És efectivament, el punt inicial d'un "efecte papallona".

Comentaris

  • Un assaig molt ben estructurat i molt[Ofensiu]
    Romy Ros | 13-10-2009 | Valoració: 10

    ben reflexionat. El fet que a Arenys tot hagi succeït amb normalitat, personalment, em colma de satisfacció i d'esperança. Només em resta que d'iniciatives com aquesta n'hi hagin molt més a diversos Ajuntaments de la geografia catalana. Així ho espero i ho desitjo. Amb la suvitat d'una papallona i amb la voluntat ferma al final potser sí, que podem aconseguir els nostres objectius i fer realitat els projectes de futur. Com va dir algú en el passat: "La gota no forada la roca per l seva força sinó per la seva constància."
    I això és bó no oblidar-ho. Seguiré llegint-te, si no et fa res...

  • Agraït[Ofensiu]
    joanfer | 12-10-2009

    Moltíssimes gràcies per la teva valoració, Unaquimera.

    I tant, que pots tornar a passar! Ara bé, no sé amb quina freqüència aniré penjant. D'escrits com aquests en faig molt de tant en tant, i , a més, haig de pensar en penjar-los ( i això si és un problema...). En qualsevol cas, en el meu bloc penjo tot el que faig i estàs convidada a visitar-lo.

    Per cert, m'has deixat amb la intingra de què és el que tenim en comú. He mirat el teu currículum i no ho he sapigut trobar...

    Una forta salutació.

    Joan

  • Bon exemple[Ofensiu]
    Unaquimera | 12-10-2009

    Diria que aquest text constitueix un bon exemple del què és un assaig d'opinió personal, d'exposició i conclusió: breu i clar, concís i centrat.

    T'he descobert per una d'aquelles casualitats típiques d'aquesta pàgina, però un cop aquí, la lectura ha estat força gratificadora, de tal manera que penso tornar a passar per aquí... no et fa res, oi?

    Veig per la teva biografia que tenim quelcom en comú, cosa que encara em fa més grat el descobriment...

    M'acomiado fins aviat, enviant-te una abraçada per celebrar la coincidència d'avui,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de joanfer

joanfer

2 Relats

5 Comentaris

1194 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Aprenent de filòsof en un món tan irracional com el nostre, que intenta reivindicar amb paraules tot un món interior ple de somnis, il·lusions i alguna que altra utopia... També els podeu trobar a www.joanfer.cat.

Últims relats de l'autor