EDIFICI DE L’AJUNTAMENT I ESCOLES DE SANTA SUSANNA ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. IN MEMORIAN DE L’ARQUITECTE LLUÍS CORRETGER TORRENT.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El Joan Dalmau Juscafresa, autor del bloc LLOCS DE CATALUNYA, em feia arribar imatges de l'edifici de l'Ajuntament de Santa Susanna , una construcció de la dècada de 1930, en que atès que Santa Susanna és un municipi creat al segle XIX i encara no disposava d'una casa de la vila definitiva, va ser concebut com a ajuntament a la primera planta i escola a la planta baixa, amb dues línies per a nens i nenes a cada banda de l'edifici.

L’autor fou l’arquitecte Lluís Corratger Torrent / CORRETGÉ / CORRETGER , no trobava cap dada del lloc i data de naixement i traspàs de l’arquitecte sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com
La descripció tècnica ens diu; edifici de planta rectangular compost per tres cossos, de planta baixa i primer pis. El cos central té l'accés principal mitjançant una portalada flanquejada per unes columnetes i pilars que sostenen una balconada rectangular. La teulada és a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana. Sota la teulada hi ha una finestra de ventilació de les golfes, en forma d'estrella. Els cossos laterals, totalment simètrics són més baixos que el cos central i la teulada, gairebé plana, és tres vessants. A la part posterior de l'edifici, el cos central acaba amb una exedra formada per un conjunt de columnes que sostenen un balcó semicircular i disposa de grans finestrals amb vista al mar
Trobava una magnifica aportació de Ssom Orígens Memòria‎, en la que em diuen; L’edifici on es troba ubicat actualment l’Ajuntament de Santa Susanna, a la Plaça Catalunya, és obra de l’Arquitecte Lluís Corratger Torrent i va ser encarregat, essent Alcalde en Josep Creus i Gibert, i previ nomenament del Sr. Corratger com a Arquitecte Municipal, a fi d’encabir-hi les oficines municipals més les escoles per a nois i noies. L’obra es va acabar el 23 de setembre de 1937 i van ser batejades amb el nom d’Apel•les Mestres. També hi va començar a funcionar la Biblioteca popular. Malmès pel pas dels anys, els anys 1979-80 l’edifici va ser reformat totalment i es va ampliar el primer pis per ser utilitzat com a dependències municipals, i s’hi va instal•lar també de nou la Biblioteca. L’edifici va complir també la funció d’escola fins que l’any 1985 es va inaugurar l’Escola al Parc del Colomer.

(Butlletí SSOM núm. 21 - Desembre 2014). Us publiquem una imatge de l'edifici original, abans de la reforma de l'any 1980, , de la que ens agradarà tenir noticia del seu autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com .
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/12/edifici-de-lajuntament-i-escoles.html

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6070 Relats

621 Comentaris

3364528 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com