Drosophila melanogaster

Un relat de: Antonio Mora Vergés

S'havia fet una reputació en el món científic; cervell fred, mans hàbils, intel·ligència desperta; tothom li augurava un futur esplèndid però,,,, , en aquest moment de la història - com en totes hi ha un personatge negatiu, carregat de rancúnia, al qui la enveja fa quasi embogir - ens apareix un cap de Departament que amb els més vils recursos del moobing evitarà - una vegada més - que una persona brillant li faci ombra. Us estalvio el detall de les misèries de l'actuació del " brillant investigador " glòria de la ciència catalana !

La Drosophila melanogaster , aguanta - sense el recolzament de cap company/a - el tracte vexatori, els comentaris calumniosos sobre la seva vida personal, el retall considerable dels seus ingressos,... com tothom fa en aquests temps durs ,fins que s'acaba trencat la seva resistència; intueix un estat depressiu, darrera del seu estat d'ànim, cada cop més desencisat, trist, negatiu,.... i decideix que per damunt del seu amor a la ciència i la investigació, hi ha el seu dret a una existència digna.
Vaig coincidir amb la Drosophila melanogaster en un sector molt diferent al de la ciència i d'investigació; en una entitat d'estalvis.

Ben aviat les seves qualitats, cervell fred, mans hàbils, intel·ligència desperta; a la que s'afegeix una voluntat de ferro, i una lògica ambició de millorar, van fer que successivament passes : de la finestra d'atenció al públic, a fer tasques comercials, a exercir d'apoderada de facto, per rebre ben aviat la confirmació, i finalment assolint la responsabilitat d'una petita oficina de tres empleats.
El món - segons la saviesa popular - és un mocador, i trobem la Drosophila melanogaster, com a Directora de Zona, en el mateix territori en que no feia massa temps va patir tracte vexatori, els comentaris calumniosos sobre la seva vida personal, el retall considerable dels seus ingressos,...

El laboratori on havia treballat passava per una situació difícil; qui no en aquests temps tèrbols ? , i l'actual Director - el nostre Cap de Departament, rancuniós, negatiu, carregat d'enveja - queda corprès en reconèixer en la Directora de Zona, l'antiga col·laboradora a la que havia blasmat fins a fer-li deixar la feina !!!!

Les dades econòmiques semblen contundents, i la viabilitat del laboratori més que dubtosa, la nostra Drosophila melanogaster sap però que del seu tancament se'n derivarien perjudicis potser irreparables per al conjunt de l'economia catalana. Exposa aquestes raons a la seva entitat de crèdit, i el Director General, que entén perfectament al situació - i coneix les seves habilitats científiques - li proposa fer una Join venture   amb la societat del laboratori, amb la condició però, que la responsable de la gestió sigui la nostra Drosophila melanogaster !!

El laboratori continua actiu - més actiu que mai - , quan a l'antic Cap de Departament, continua exercint aquesta tasca, ara aplicant però criteris objectius i mesurables en totes les seves actuacions, tant les d'ordre científics, com les de gestió del personal.

La Drosophila melanogaster rebrà aquest Nadal un merescut regal; el seu nomenament com a responsable de l'àrea científica de la seva entitat de crèdit, amb la categoria de Sots-Directora General.

El vinagre acostuma a tenir un bouquet delicios, oi ?

Ah! , que alguns no sabíeu que la Drosophila melanogaster és coneguda també com la mosca del vinagre ?.

Que també a vosaltres se us facin realitat tots els somnis !

Bon Nadal !!!











Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6913 Relats

1200 Comentaris

5422537 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com