Dos amb addicció als forats... i a la bicicleta!

Un relat de: rnbonet

Dos amb addicció als forats... i a la bicicleta!

El nostre conegut "ti" Toni ens feia confidències, baixant de la bicicleta, panteixant; doncs els anys no perdonen i ell n'arrastrava quaranta en cada cama:
- Ai, els forats! Sempre n'he estat enamorat. Eren el nostre deler quan xicotets, infants amb poques certeses, però amb moltes preguntes i molt de món per descobrir. Eren els menuts forats del formiguers, on s'endinsava la corrua d'insectes; eren els mitjans o gran forats d'entrada a una cova d'un poble qualsevol, ocultació d'aventures insondables. Indrets amagats amb interior difícil de copsar. Eren el forat del nas, amb l'engruna de mocs secs. "Vés amb compte amb el petroli", ens deien els grans. O el forat del cul. O el forat trencat de les xicones, amb el botó prest. Tots els forats, fins i tot aquells de les cassoles trobades a un descampat, ens feien pensar en aventures fantàstiques, aventurar hipòtesis fantasioses...

Un altre conegut, lletraferit sense massa èxit, espeleòleg amateur, femeller convençut i empedreït, company de pedalejades de cap de setmana, també contava mentre esmorzàvem a un bar de poble, recolzades les bicicletes a la reixa:
- A una entrevista de ràdio, fa poc, em demanaven: "I de la darrera frase del seu llibre, què en diu?" "Doncs això, exactament. El que he escrit. No ho veus tu així?", vaig tornar-li la pregunta a l'entrevistadora. La frase a la qual es referia la xicota, i que cloïa l'epíleg del llibret, era el parlament de la nit d'entrega de premis. I deia, concretament: "Espere la seua tornada. Si no s'han perdut per un forat, negre -i pelut-, de la galàxia!" Jo tenia molt clar que l'entrevistadora volia tirar-me de la llengua i... Emperò, xicons, el forat que m'ha abellit tota la vida; el que m'ha encisat, més bé; aquell que és font de gaudi i cau de vida, és el que jo anomene ‘forat Parpalló'. Sí, sí; com eixe santuari del paleolític que de lluny ens mostra inequívocament el sexe de la mare Terra." I feia un somriure còmplice i sorneguer, sabent que nosaltres érem saforencs i coneixíem la cova.

Tingueren sort. Moriren tots dos, casualment, en forats. Un, a un pou; l'altre, a una línia de metro. I els soterraren en sengles forats; el primer, a un nínxol; el segon, a un clot del terra. Pregue als déus que els hagen reservat per sempre un forat negre, blanc o rosat, pelut o no, però plaent, a qualsevol indret. I una bicicleta per cadascú. O millor, un tàndem pels dos. Ben segur que farien bona lliga.

Comentaris

  • m'encanta com escrius, ja ho saps![Ofensiu]
    teresa serramià i samsó | 02-09-2007 | Valoració: 10

    els treus escrits són frescos com un ou recent post per la gallina. Els teus escrits tenen una barreja deliciosa de tendresa, picardia, humor i humanitat que enamora...

    T'agraeixo molt el comentari al meu de "Les Àvies"...i el compartir amb mi la realitat i la ferida d'aquesta vivència.

    En quan a tu, et veig emb llibres publicats a base de bé. tens una riquesa de llenguatge que fascina, cert!, i vaja, que ets molt ben parit, t'ho dic jo que he parit 4 vegades, (tan bé com he pogut, és clar!!)

    una abraçada per tu i pels que estimes. Salut i rebolica!!

  • Una bona barreja[Ofensiu]
    brideshead | 19-06-2007

    d'humor, ironia i un pelet de cinisme. Imagino aquesta història llegida en veu alta per tu mateix i segur que arrencaries els somriures amplis de l'audiència. Estic d'acord amb el comentari predecent, el teu vocabulari és ric, el portes per on vols i crees imatges clares i entenedores, totes envoltades del que considero "l'estil particular del senyor Bonet". En definitiva, una bona història.

    Rep una abraçada ben forta i la meva felicitació pel humor que reparteixes sempre per aquí.

  • Tens raó, bonet[Ofensiu]
    Màndalf | 21-05-2007 | Valoració: 10

    procedim dels forats i hi fem cap, així doncs, qui no s'ha enamorat alguna vegada d'un forat? Qui no s'ha perdut en un?

    M'has fet venir al cap l'endevinalla del padrí (al forat sia, vull dir que hi és, pobrissó) que em deia "Com més n'hi treus, més n'hi ha. Què és? " I jo feia veure que cavil·lava i finalment deia "Un forat!" (si no m'ho va dir trenta cops, no m'ho va dir cap).

    M'ha agradat el teu relat, divertit i rialler, ben escrit i esquitxat del teu vocabulari enriquidor. Segur que estàs ple d'anècdotes, si les poséssim una rera l'altra arribaríem a algun forat, segur...

    Salut i força, amic !


  • Detallista[Ofensiu]
    pellpintada | 05-05-2007

    Gràcies pel comentari que m'has deixat. L'agraeixo moltíssim.
    He escrit detallista perquè s'ha de tenir una memòria d'elefant per recordar la infantesa fascinada pels forats. I ho expliques molt bé. La descripció d'aquesta curiositat és... Fantàstica!
    Salut i poble.

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

357098 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!