Dol qualsevol, personal, pensant en Xiri.

Un relat de: Epicuri

Et recordo com un gran Pacifista i activista. La imatge que hem ve al cap es aquella en que els grissos et golpegen espectacularment mentre tú segueixes en la teva actitud pacífica.

Era una época molt creativa i molt surreal, tot era possible. I hem vas fer pensar en Gandhi i en Luther King. Però això no és la India, ni EEUU. Aixó. Són...li diuen o li dirán PPCC o quelcom semblant.


Va ser com un castell de focs. I tot plegat, va quedar en rés. El rei que Franco havía posat, legalització de Esquerres que feien declaracions desesquerritzadores, Una constitució que blindaba l'estat creat pel franquisme. I la renuncia a la utopía, esa dir. A un punt de mira.

Et recordo de senador, de aquell partit de rústega musicalitat en Anglés: B.E.A.N. ( mongeta).


Ens van col.locar les el.leccions tipus campanya de marqueting. Fins i tot vam haver de surtir a l carrer per que E.R.C. s'oposés al famós Estatutet que tant indemnement va despertar la fúria Castellanista.

Els mitjans, gairabé et van esborrar del mapa. Has estat el únic coherent amb aquella época en que es podía aspirar a tot; Vaig llegir que t'havies dedicat a estudiar marqueting i vendes o quelcom semblant.

Vaig veure reaparèixer amb la CAL i les assemblees dels P.P.C.C. principalment per aquesta escletxa de llibertat que, de moment és internet. Sobretot amb el teu discurs al fossar de les Moreres que va provocar que els estataments més carques ( es a dir, tots els que pinten quelcom) et tornéssin a Enxironar, fins que un mínim de dignitat popular isqués al carrer fent que et deixéssin anar.

Encoratjave molt el meu ánim, sabert-te lluitan, encara que romangués intoxicat respecte a tú i la teva lluita i la de tanta gent. Pensava que si mai arribave a ser prou conscient, hàbil i coratjós; Existíen persones d'aquesta mena.

De bon matí hem vaig aixecar per anar a caminar per Collserola. No m´ho vaig creure: Pensave que parlaven d'un suicidi figurat. Polític. Posterior a la teva anihilació mediàtica. Però no. El teu cor havía deixat de batre. Vaig sentir sorpresa, molta llástima. Decepció.

Els pensaments van començar a batre vol de coloms en el meu cap. Potser, Sempre havies estat boix. Havies anat derivant de la realitat fins arribar al sense sentit, havies estat víctima de una manía depressiva… eres un suicida vençut per la seva mortal psicòsi; Però haviés conseguit donar un sentit coherent i ric a la teva vida i a la societat…


Entre tota la nebulosa mediática d'aquest cor d'agost, m'arriba que a la nota trobada pels companys de la fundació Rada. Llegeixo que vas fer com els vells sants de la India. Deixart-te morir a la montanya.

Com un acte íntim, lúcid, evidentment amb una fonda repercussió. Una forta picada d'un tàbec com el que el vell Sócrates fere volar per despertar Atenes. I el meu relat mental ha anar vestint-se de coherencia. Moltes coses desperten a la meva ment.

Perdona, i perdóneu els que en sapigueu més que jo. Que rés no sé i amb dificultad quelcom albiro. Descansa en Pau. I Moltíssimes gràcies per la teva vida.

Amb gran respecte.











Comentaris

  • amb un gran respecte[Ofensiu]
    ANEROL | 11-11-2007 | Valoració: 10

    he llegit el teu passar per sobre d'una nostra història. Encara que amb algunes llicències ortogàfiques i amb els mots, em resulta molt agradable llegir-te

l´Autor

Foto de perfil de Epicuri

Epicuri

1124 Relats

836 Comentaris

428961 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Ho deien els Azteques: Hola, Soc Tú.

Em re-escric a mida que em llegeixes.

Els antics filòsofs Grecs, feien reunions a on es parlava amb els ulls embenats, per tal de que cap prejudici visual interferís en el seu discurs.

Estimat Idomeneus:
T'escric aquesta carta en un bon i feliç dia per mi que també es l'últim de la meva vida ja que he patit una dolorosa incapacitat de pixar, també una forta disenteria per la qual cosa res no es pot afegir a la virulència dels meus patiments. Però la alegria de la meva ment , fruit de la contemplació i pràctica de la meva filosofia supera totes aquestes afliccions. Et demano que tinguis cura de la canalla de Mendrotorus en justa correspondecia a la savia devoció d'un home jove vers la meva persona i la meva filosofia.
Epicur.

El 17 de Juliol cel.lebro, amb molta joia l'any de bona vida a Relats en Català.

Sorprés i content de la vidilla que m'has donat.

La foto li dec a la tremenda menjada de coco que em va provocar un enllaç del Jeremias Soler. Aquest:
http://www.youtube.com/watch?v=oGKm6_-BmRE

Desde llavors he estat obsessionat per trobar la foto del l'univers més petit que he pogut: Es la foto de presentació, feta amb un microscòpic electrónic. Es un àtom d'or.

Es més difícil observar el micro Univers que el macro univers. Però això es tot un altre Quantum.

Un bon sentit de la vida i aquest univers, definit per un físic eminent, com a insensat, es ser el més feliç possible.
O al menys no fer mal.

La veritat ens fa lliures. I la finestra es l'amor .

La vida es un acudit: No importa tant la seva llargada. El que importa es que tingui gràcia.

M'habria agradat escriure un tractat de filosòfia, únicament amb acudits, però m'ha faltat sentit de l'humor.
Wittgestein.

O la lluna que s'afina
al pasar carena enllà
es quan dormo
que hi veig clar
prés d'una dolça metzina.

J.V. FOIX.

Omple el got i beute'l ara.
Sense presa
sense temps.

Jaume Sisa.

Jo, l'ànima de la prada
que es deleix en florir
i ser dallada.

Joan Maragall.

Mercès per llegir
estim en molt
la vostra companyia.

markonomistes@hotmail.com