Dol ecològic

Un relat de: Orawa

L'altre dia un dels meus companys va caure. Aquells homes el van trinxar i se'l van endur fet a rodanxes. Jo no vaig poder reprimir el meu plor i la daurada resina va regalimar per la meva escorça. Fets com aquest et fan reflexionar sobre l'injusta que és la vida. Un ésser destinat a viure segles i segles i amb uns quants cents d'anys sobre l'esquena, es veu convertit en un armari de cuina, una taula massissa o en paper higiènic.

Després d'això tot va tornar a una certa normalitat, fins que ells van tornar, amb les seves veus estridents, van fer caure un més dels meus germans i el van portar cap a la mort. A vegades desitjo tenir braços per poder pegar un bon clatellot a aquells creguts amb casc i "motoserra". Ja sé que són uns manats però, al cap i a la fi són els assassins dels nostres boscos.

Aquests boscos són el fruit de generacions i generacions, d'un cicle que mai s'hauria d'acabar, el cicle de la vida. Ja no sé com expressar el que sento; estic fet una fúria però alhora estic de dol. Quants boscos més hauran de desaparèixer per fer obrir els ulls a aquells arrogants humans?

Ja m'he cansat; deixo de queixar-me i admiro les estrelles. La nit d'avui ha arribat amb un fort ruixat; durant tot el dia els núvols han cobert la llum i el calor que anomeneu el Sol. A les nits es quan passen les desgràcies i aquesta no en serà una excepció. Tinc un pressentiment. Els llamps i els trons il·luminen els boscos, els prats i tota la Terra i la colpegen amb el seu so. Els nostres infants, a molts metres sota la meva capçada, es mouen espantats pel vent.

Un resplendor...ara un tro; es repeteix cada vegada més sovint. L'observació és la mare del coneixement i així és com hem crescut tan savis des de fa mil·lennis. Tots sabem que la tempesta s'acosta i que potser morirem aquesta nit.

Llamp...tro; llamp...tro; la tempesta ja és aquí. Les ràfegues de vent ens fan ballar un ball prohibit i el ruixat ens impregna les arrels d'aquest líquid de la vida al que vosaltres, els humans, anomeneu aigua. Els llamps i els trons estan a sobre nostre, ens miren amb flaixos de llum i pretenen fer-nos por, acovardir-nos. No saben el que volen; tan sols busquen la destrucció, com aquells llenyataires fastigosos. Un resplendor a sobre meu...3, 2, 1...és el fi!!

Silenci...

Us parlo des de l'altre món, on m'he unit als meus germans assassinats. El meu tronc llueix una esquerda monumental i negra, fosca com la nit i com el meu dol i amb aroma de fusta cremada. Almenys tot ha estat cosa del destí; he mort a mans de la natura, la meva creadora.

Comentaris

  • Jo sóc arbre com tu[Ofensiu]
    gypsy | 13-07-2006 | Valoració: 10

    i també moriré aviat.

  • hola de nou[Ofensiu]
    c | 13-07-2006 | Valoració: 10

    com ja et vaig dir, m'ha agradat molt aquest relat. De teus només he llegit aquest i el del mirall. Aquest m'ha agradat molt, està ben escrit, i a més, el tema... bufa, n'hi parlar-hi. La mort dels arbres és una cosa natural, hi han que s'han mort de vells, de cremats, de corcats... Però nosaltres els talem d'una manera massa irracional. És necessari talar arbres, però NO de la manera com ho fem, sense vigilar, i tot per construir més coses (pisos, carreteres...)

    I el ritme del text m'agrada...
    en fi...

l´Autor

Foto de perfil de Orawa

Orawa

12 Relats

14 Comentaris

15763 Lectures

Valoració de l'autor: 9.60

Biografia:
Realment em dic Sergi Llambrich Moseguí, encara que a vegades alguns em diuen "Serch", un mal costum derivat de l'anglicanització d'un nom, broma típica de la "meua" familia. Sí, ho heu llegit bé, he escrit meua. I és que sóc de les Terres de l'Ebre, de Móra d'Ebre precisament, i n'estic orgullós. Què hi farem!

Fa molt poc que escric però sempre m'ha agradat llegir i he pensat que ja tocava intentar-ho. Espero que us agradin els meus relats!