Divideix i venceràs. L'estratègia d'Espanya amb la nostra llengua.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

DIVIDEIX I VENCERÀS. L'ESTRATÈGIA D'ESPANYA AMB LA NOSTRA LLENGUA. (BREU RESUM)


Ja estic cansat de què utilitzen la nostra llengua per a enfrontar-nos, o separar-nos, a valencians i catalans. Ho fan premeditadament, amb mala fe. Coneixen els nostres punts dèbils i ataquen allí on més ens dol. Saben que, mentre intentem contrarrestar o reparar el dany d'eixa agressió lingüística, no estarem reivindicant altres coses que també ens serien molt necessàries (potser més necessàries, fins i tot, que la nostra llengua).

La tàctica és clara: Ens obliguen a malgastar energies al poc trellat, donant voltes en cercle, alhora que ens peguen de garrotades fins a rebentar. I, damunt, a ells no els suposa cap despesa important. Un negoci redó (des del seu punt de vista, per suposat).

És l'estratègia de sempre. I, jo, cada vegada estic més fart dels seus jocs bruts. Li he enviat a "Correos" alguna carta de protesta, i també a altres institucions (públiques o privades) que separen el valencià del català com a llengües diferents. Però quasi mai no ens fan ni puto cas.

A ells els dóna igual la nostra llengua. (O, millor dit, no els dóna igual. La menyspreen i l'odien a mort. Per això volen aniquilar-la. I comencen així, esquarterant-la en vàries parts, per a menjar-se-la millor després, poc a poc, a trossets).

De tota manera, l'únic que podem fer nosaltres és resistir, resistir i resistir. I protestar, protestar i protestar. Fins... ¿quan? Doncs, jo què sé.


Sueca, 15 de novembre del 2005.
Joanjo Aguar Matoses.


(PODEU REENVIAR ESTA RESPOSTA (O UN FRAGMENT D'ELLA) A TOTA LA GENT QUE US DONE LA GANA).


Comentaris

  • Fotos meues de Sueca, València i voltants[Ofensiu]




    ____________________________


    Podeu veure fotos meues de Sueca, el meu poble, i dels seus voltants, en esta pàgina:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618477002096/



    Imatges de València Ciutat, també n'he publicat ací:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618387881753/


    Sou lliures de baixar-vos-les a tamany original, si us agrada alguna per conservar-la, difondre-la o, fins i tot, emmarcar-la al corredor o al saló de casa. Per mi, seria un goig. ¡Total!

    Bon profit al visionat.


    MÉS FOTOS MEUES:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/


    ____________________________

  • F. Arnau | 30-04-2007 | Valoració: 10

    Vaig a contestar el teu escrit amb el mateix que vaig contestar-li a un altre company relataire, així que ja saps: Copiar i apegar...

    "Des de que varen perdre les Eleccions Generals, de manera inesperada, el PP només fa que crear confusió i remenar les mentides, valent-se dels mitjans de comunicació que li són afins. Té uns temes estel·lars, que són a més a més convergents en la seua idea d'Espanya, que no és una altra que la del franquisme més "carca": Una, Grande y Libre...Un dels principals és la suposada desmembració de la nació que tant diuen estimar: Espanya.
    Davant d'açò, estem nosaltres, nacionalistes sense nació, acusats d'imperialistes, i moltes vegades, fins i tot de "nazis".
    Què hem de fer?
    Jo crec que, com molt bé dius al teu article, no fer cas i anar a la nostra. Fins i tot, ser una mica més egoistes del que som, doncs ja voldríem tenir el mateix tarannà que el castellà en tot l'Estat, inclús als territoris del nostre àmbit lingüístic. El català és el que està en perill...
    I no parlaré de la situació d'ací del País Valencià, on els darrers fets parlen per sí mateixos...
    Ho deixe ací... Ànim, doncs vosaltres els joves heu de consolidar la nostra cultura arreu del proper Estat Europeu, i blindar per "secula seculorum" la preponderància de la nostra llengua als nostres territoris."

    Una forta abraçada!
    FRANCESC
    PS Per cert, el relat era "El castellà a Catalunya", signat per pseudo.

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

248845 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).