Diu que li ha dit

Un relat de: Nicolau Poncell i Garcia
Anem-hi de pressa, que diuen que s'està cremant La Hispànica Tèxtil, m'ha dit aquest tros d'ase! Coi, aquí no es crema res, i ara diu que li ha dit la Pepeta de cal Camí. Haver començat per aquí, que la Pepeta no fa pas tant em va fer anar a l'enterrament de l'Anton el Coix, un vell amic meu a qui havia perdut de vista, i vaig acabar al funeral de l'Antònia de cal Moix, que l'havia atropellat el camió de les escombraries. I de poc la cerimònia no es converteix en una trifulga de Capulets i Montescos, que amb els de cal Moix no ens podem ni veure des de fa no se quants anys. Després la Pepeta em va explicar que li ho havia comentat, com qui no vol la cosa, la Rosa Mitjó que ho havia sentit dir a la Teresa del carrer Tafaners, la peixatera, i que com que la Rosa és una mica dura d'oïda va entendre el que va voler. Ja li vaig dir que, a mi, no calia que em vingués explicant històries, que ja tinc prou feina jo. I ara ens tens aquí, al Xavi Calers i a mi, palplantats davant La Hispànica Tèxtil, i barrino si no fotre-li foc jo mateix per no haver fet tot el camí debades. Potser millor que tornem al taller que tenim mitja hora de camí i penso que l'hem deixat obert de bat a a bat. I ara el Xavi s'encanta a xerrar amb la Consol, que li fa peça, una veïna del barri que acaba d'arribar per veure el foc que no existeix. Au va noi! el crido, que la feina no es fa sola, i començo a passar. Abans d'atrapar-me esbufegant el sento que baladreja no se què que ens han entrat a robar al taller, que li ho ha dit la Pepeta de cal Camí a la Consol que s'han trobat quan venia. Jo ni li contesto, aixeco el braç i espolso la mà cap enrere, coi de Pepeta sempre embolicant la troca, però a mi no m'enreda més. Sense adonar-me'n alleugereixo el pas. I si aquesta vegada fos veritat? Ara tinc molta més pressa.

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Edgar | 30-04-2016

    Està molt ben relatat. M'admira la capacitat de fer un conte, un micro o qualsevol escrit que sembla molt senzill però que analitzat amaga molta complexitat. Moltes felicitats.

  • Geni![Ofensiu]
    Guiomar | 28-04-2016

    És de genis saber encabir els diàlegs al mig d'un relat. Envejo aquesta habilitat. Moltes felicitats!

  • Bon relat[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 28-04-2016 | Valoració: 10

    No havia llegit. Es bonic. M' agrada

  • M'he ben perdut![Ofensiu]
    E. VILADOMS | 27-04-2016

    M'he ben perdut, com quan et comencen a explicar que aquest ha dit i l'altre i l'altre... i al final ja no saps de què et parlen. Però tu ho has sabut explicar molt bé.
    Enhorabona per la selecció!

  • Moltes gràcies!![Ofensiu]

    Així, acompleix la intenció.

  • Divertit,[Ofensiu]
    magda | 15-04-2016

    ben escrit i original. Enhorabona!