Dissabte.

Un relat de: Massagran

Dissabte...

Per fi dissabte.
Sempre et descobreixo, dissabte, perquè no duus el repicar insistent del despertador d'agulles ni la veu de baríton fumador de tabac negre del locutor de la ràdio, ni les seves notícies escandaloses o la situació del trànsit a primera hora del matí.
Dissabte per fi.

Obro, tanco, obro, tanco els ulls. Giró de cantó sobre l'espatlla dreta i acomodo la galta al coixí. És humit. He fet baves aquesta nit però és igual perquè és dissabte i em penso estar al llit fins que em faci mal l'esquena, fins que se'm llagui el cul, fins que els llençols m'empenyin fora del llit, fins que....M'adormo altre cop.

...Dissabte...

Per fi dissabte.
I a fora hi fa sol. I no hi ha res millor que quedar-se al llit amb la cara retallada per les vores
de la roba del llit i un raig de sol que s'ha perdut enmig la penombra de la meva habitació, no hi ha res com les lleganyes enganxades a les carúncules dels ulls un dia que a fora fa sol i que la gent ha sortit amb bicicleta i han anat a donar un volt al parc amb els nanos o amb el noviet de torn i donaran molles de pa als ànecs i llogaran una barca i passejaran agafats de la mà i s'oblidaran de l'estrès d'ahir.
Dissabte per fi.

Estiro una cama i després l'altre. Quina bona pensada la de comprar un llit de matrimoni per a mi sol. Llàstima, però que quan el vaig comprar no era precisament per a mi sol però només l'he fet servir una vegada per activitats, digue'm-ne, no relacionades exactament amb el descans...Però avui és dissabte i puc buscar el plaer sota els llençols tantes vegades com vulgui...més tard...M'adormo altre cop.

...Dissabte...

Per fi dissabte.
Que és aquesta olor que sento? És dolça i salada, freda i calenta. Deixa'm abraçar de nou els llençols i pensar-m'hi una estoneta més. M'hauria de llevar? No tinc cap raó per fer-ho. Avui tinc l'agenda buida...em penso.... Ja cuinen el dinar a casa d'algun veí.
Dissabte per fi.

Trempera.

- Bon dia, amor - li diria. I ell acostaria el seu cos al meu i m'abraçaria. Trempera mantinguda I li faria olor l'alè de la boca però em seria igual. Destrempera. El seu cos faria olor de dissabte i li passaria la mà pels cabells i li faria un petó a la mà. Destrempera mantinguda. Es despertaria de nou, em miraria somrient amb els ulls inflats de tant dormir i em besaria. Destrempera anulada. Jo em deixaria portar pel seu sexe amunt i avall del llit i el besaria i fariem l'amor tot el dissabte, tantes vegades com ens plagués.Trempera absoluta. Però no hi és. Destrempera. Mandra...M'adormo altre cop.

...Dissabte...

Per fi dissabte.
Tota la setmana que he esperat que arribés avui. Però perquè he de treballar? No podria buscar-me una feina més curta?. Giro a l'esquerra. Seria genial que només treballessim dos dies a la setmana i la resta fóssin de cap de setmana...Però ens passaria igual que ara però al revés, que la gent buscaria qualsevol excusa per anar a treballar?
Cap per amunt. Una llàgrima. Jo sí. Necessito treballar. Cap a la dreta. La casa és calenta i silenciosa i buida. Cap per amunt. Avui esmozaré amb vi.
Dissabte per fi.

Avui al matí feien una trobada de ciclistes al parc. Fa temps que no faig esport. Tinc calor. Abans hi anava amb ell. Cap a l'esquerra. Estirament de braços, espina dorsal. Badall. Estirament de cames. Tinc calor. Cap per amunt. Fa molt de sol a fora, la gent ha anat al parc, ell no hi és i jo tinc calor. Llàgrima. Tanco els ulls per adormir-me altre cop. Ja no puc, tinc calor.

...Dissabte...

Per fi dissabte.
Sempre et descobreixo, dissabte, perquè duus la veu que és meva, que ve d'endins i em parles, mentre jec al llit, de la meva soledat, de la meva mandra, de la meva manca de passió per la vida...I mentre t'escolto, dissabte, i et dono la raó, penso que la setmana que ve no m'ho podràs dir tot això perquè no em trobaràs al llit. I rius. I ets sincer. I em fas mal, em faig mal. Tinc l'agenda buida, la ment buida, la casa buida i el cor buit.
Curiós és que de dilluns a divendres tinc l'agenda plena, la ment plena, la casa buida i el cor buit. I a casa no hi sóc mai. Tinc massa calor.
Què faig, dissabte? M'arrenco el cor o començo de nou?
Tinc pipí.
Dissabte per fi.

Comentaris

  • Està molt bé....[Ofensiu]
    copernic | 16-05-2007

    l'estructura que li has donat al relat, amb un motiu que es va repetint al llarg del text i que li dóna força. D'una manera exclusivament introspectiva (vas descabdellant les paraules seguint el fil del pensament, que és anàrquic i independent del temps i de l'espai) comences i acabes amb el protagonista pràcticament sense moure's. En aquest sentit, doncs el trobo original (una paraula que no m'agrada gens, però que faig servir molt). Crec que és un bon relat. Et seguiré a partir d'ara.
    Moltes gràcies pel teu comentari a "Olor de terra molla". La veritat és que no he estat mai ni a Escòcia ni a Anglaterra. Només pretenia fer un homenatge a les germanes Bronté (Jane Eyre, Cims borrascosos), uns païsatges dels que vaig gaudir en el cine o en la televisió. Ah, i una sorpresa el veure que estic entre els teus favorits.
    Fins una altra i que vagi bé a Viena. És la vegada que em comenten des de més lluny.

l´Autor

Foto de perfil de Massagran

Massagran

18 Relats

34 Comentaris

20989 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Qui sóc no té importancia.
Què sóc, m'ho diràs tu.
Com sóc, amb el temps canvia.
Per què sóc, això sí és fotut.

Però et dono quatre pistes de les que solem donar:

- Vaig nèixer amb la "democracia", el 6 de Desembre del 1978.
- Aficionat, entre d'altres coses, al cant, la literatura, el teatre, les llengües i les persones.
- La motivació per escriure me la va donar la incapacitat familiar de mantenir les coses al cap més de tres segons. El pare duia sempre un llàpis a la butxaca i algun paper i jo el vaig imitar.
- Escric quan estic molt content o quan estic ben desanimat. La resta de mesos sóc gairebé l'home més feliç del món.
- No tinc parella...i els meus amics no entenen perquè...jo tampoc.
- Per davant de tot: Gràcies.
- Per darrera: Ho sento.
- I mentrestant: un somriure.

El meu correu:
socasterix@hotmail.com