Disputes de parella

Un relat de: joandemataro

Ara que ja estic més tranquil començo a escriure al meu diari el que m'ha passat avui. Ha estat un dia d'aquells que podríem anomenar " mogudets", com molts dissabtes al matí tota la família corríem per casa amb un ritme frenètic, doncs tothom tenia plans: que si el partit, que si un treball amb les amigues, que si anar de compres, que si anar a córrer...i com que no ens havíem organitzat va començar a créixer aquella tensió que sense adonar-nos ens porten els nervis, i llavors comencen els retrets: que si sempre igual, que si tu...., que si et penses que..., i al final tot són crits i morros i la casa per escombrar.
En fi, jo com no soporto aquestes situacions vaig agafar la porta i vaig marxar a airejar-me una miqueta.Com no tenia ganes de veure ningú vaig anar de dret a l' aeropàrquing, vaig agafar la nau petiteta, la que fem servir pels viatges curts; a mi m'agrada perquè és prou còmoda, té finestres per tot arreu i va prou ràpida, tot i que no agafi la velocitat de la llum,però poc li falta.
A vegades sortir a fer una volteta després d'una petita discussió va bé, per refredar la cosa. Doncs bé, ahir vaig decidir anar al meu lloc preferit, a Tità, un dels satèl.lits més bonics de Saturn. Allà, normalment no hi ha gairebé ningú i em sento en pau per poder posar en ordre els meus pensaments.
Mentre sortia de l'atmosfera , com sempre, vaig aprofitar per admirar el nostre planeta, per sort segueix sent el més bonic de la galaxia i m'agrada observar com es va fent petit i més petit, perquè alhora jo em sento gran i més gran...no sé ben bé per què . Després quan ja perdo de vista el planeta m'encanta mirar, a través de les finestres de la nau, l'univers que s'escampa en totes direccions; és un espectacle meravellós,grandiós...milions i milions d'estrelles surant en un espai infinit...pensareu que em torno a sentir petit, doncs no...em sento encara més gran...no sé tampoc per què.
Ja a Tità, aparco la nau i surto a l'exterior, amb el vestit espacial, és clar, doncs fa una mica de fred per allà dalt... i vaig al meu cràter preferit. Des d'allà hi ha unes vistes magnífiques de Saturn i les seves anelles, és un espectacle tan bonic... i llavors tanco els ulls i inspiro ben fort i deixo que el meu cos descansi i la meva ment es relaxi...i penso en la tontada de discussió que hem tingut al matí a casa amb la dona...i allà a la distància, encara que em costi de reconèixer-ho, penso que ella té raó i que li demanaré perdó i després, amb una mica de sort,farem l'amor per signar la pau com déu mana i en fi demà, que serà un altre dia, ja et diré... !!

Mart, dia 686 de l'any 4011 dDT( *)

(*) després de la destrucció de la Terra

Comentaris

  • Bon relat[Ofensiu]
    nuriagau | 08-06-2010 | Valoració: 10

    Hom diu després d'una discussió de parella, la dona necessita explicar-la i l'home meditar-la tancant-se en una cova. També, s'afegeix que les reconciliacions solen ser d'allò més interessants. Sembla ser que aquests tòpics es mantindran fins després de la destrucció de la terra!

    Enhorabona,joandemataró!

    Núria

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]

    Hola;

    El text en un arxiu en word annex a l'email adreçat a tribuna@guimera.info

    Quan et vagi bé, però abans del dia 0 dDT

    Gràcies

  • no gosaria dir-ne[Ofensiu]
    Xolnir de Groc | 06-06-2010

    ciència ficció d'aquest relat costumista en tot, menys en la ambientació i els decorats, també podries haver dit que agafava un Ferrari i pujava al Turó de l'home i veure els paisatges. Però s'accepta la intenció i la voluntat de fer-nos veure que malgrat canviem de temps i/o de planeta, les coses de parella seguiran sent com ho són ara.

    Bona feina i a seguir treballant.

    X

  • Futur o present?[Ofensiu]
    llpages | 21-05-2010 | Valoració: 10

    Benvolgut Joan,

    t'haig de confessar que el títol del teu relat m'ha despistat, que em pensava que em trobaria amb un diàleg entre una parella que es baralla i no en la reacció d'ell escampant la boira a la quinta forca. El factor sorpresa és el que més valoro en un relat curt, i el teu el té del tot. Ara bé, tu creus que, tant en la teva narració com en la meva (L'oci del futur) estem davant d'un tema futurista? La nau per anar a Tità, el desplaçar-se a la velocitat de la llum, etc... són elements que encara no s'han fet realitat (com els polzes allargats en el meu cas), però em penso que el vertader rerafons, la disputa de parella per un dissabte "mogudet", així com els adolescents que retrato, són temes molt actuals. Per tant, no es que em faci por el futur, és el present el que m'espanta! A banda, també en ambdós contes la comunicació està trencada, i d'una manera força paradoxal en uns adolescents que tenen uns mitjans per interaccionar més accessibles que mai.
    Et seguiré llegint, tens un estil fresc i directe que confereix una fluidesa al relat que passa molt bé.

    Una abraçada,

    Lluís Pagès

  • Una disputa[Ofensiu]
    Cendra de flor | 18-05-2010 | Valoració: 10

    com qualsevol altre de parella, però en un context molt dieferent.
    Moltes felicitats!
    Un final sorprenent!

    Cendra

Valoració mitja: 10