Dins de la meva esquerda

Un relat de: srta_squitx
"Dins de la meva esquerda"

1. Quieta

Em sento a gust aquí, asseguda, recolzant la meva esquena contra aquesta paret vertical de pedra. La fredor em fa sentir viva. Estiro les cames fins que les nues plantes dels meus peus s`emmotllen a la roca del meu davant. A simple vista semblaria que sóc jo qui està retenint la força d`ambdues parets, dos tsunamis de pura roca que s`afanen en avançar i xocar una contra l`altra i jo, al mig, sostenint les forces de la natura amb l`energia del meu cos. Però no, aquesta no és la veritat, no estic fent cap esforç per retenir ni sostenir res. L`aparença d`una caiguda al buit, d`un captiveri accidental dins de l`abisme no és certa. Si algú em veiés des de dalt podria pensar que estic en perill, que la meva seguretat està en joc, la meva vida en risc. Si tingués ganes de parlar-li li diria al de dalt que no es preocupés, que estigui tranquil i s`oblidi que m`hi ha vist; sincerament li diria: - Eps, ¿em pots deixar una estoneta en pau, si us plau? - Perquè per molt estrany que pugui semblar no he patit cap accident. Sí, és veritat, he caigut per una escletxa que ha esberlat la terra per on caminava, i sí, és veritat, el forat m`ha engolit i he rodolat fent tombarelles pel tobogan de pedra mentre hi queia, però ¿qui diu que la caiguda ha estat accidental?

Miro a dreta i esquerra, no veig res perquè és un pèl fosc però a poc a poc els meus fotoreceptors fan la seva feina i comencen a adaptar-se, fent minvar la foscor. La veritat és que tampoc hi ha massa res a veure però, si més no, el que ja percebo és que la meva escletxa sembla ser més llarga del que preveia. No passa res... ¿Més extensa? Sí. ¿Infinita? No. Simplement em donarà una mica més de feina sortir-ne quan en tingui ganes. Ara mateix no penso pas en marxar, més aviat m`agradaria començar a inspeccionar aquest entorn tan lleig i inhòspit, aparentment tan monòton i insuls. Vull comprovar si dins d`aquesta aparent vacuïtat hi ha algun matís que se m`escapa. ¿Què hi puc fer a aquestes alçades de la meva vida? Sempre he estat a la capdavantera pel que fa a buscar el que no hi ha, creient que el que no hi és potser no hi és simplement perquè no s`ha sabut buscar... Em sembla que podré passar una bona temporada aquí a baix, tota sola amb la companyia dels meus pensaments, elucubrant sobre el significat del no res que alhora és, ara per ara, el meu tot que aquí m`envolta.

2. En moviment

Decideixo començar a bellugar-me, ara el dilema és cap a on. Només tinc dos camins per escollir, si tingués una moneda potser deixaria que la sort m`indiqués quina direcció prendre. Però com que mai he cregut en la sort per se i, a més, com que no tinc ni una trista moneda doncs vaig preveure que el viatge a l`abisme no em suposaria cap despesa, decideixo que sigui el meu instint qui em marqui el camí. D`aquest sí que m`en refio, tot i que molts cops no li faig gaire cas. Per sort aquí dins, sense res a perdre, em puc permetre el luxe que em faci de guia. Em diu que vagi cap a l`esquerra perquè el camí de la dreta és massa curt i per tant més fàcil, la qual cosa el meu instint ja sap que vull evitar. Li faré cas, ¿com li puc dir que no, si ja sap com m`agrada el fet de complicar-me la vida? Doncs apa, dit i fet, o més aviat inspirat i sentit, cap a l`esquerra hi falta gent.

Moc una mica el meu tors arrossegant el cul per terra, alhora que també faig lliscar cap a un costat el meu peu esquerre, mentre el dret roman quiet ancorat sobre la paret de pedra. En aquest punt paro, m`observo, i em dono compte que no vaig gaire bé. Espatarrada amb les cames obertes em fa la impressió que m`estigui oferint amb delit a aquesta enorme roca freda. Amb celeritat moc el meu peu dret per posar-lo al costat del seu company esquerre, constrenyent les meves cuixes bloquejant l`entrada a qualsevol tipus de mineral obscè que, amb un rodolar frenètic, pogués prendre rumb vers un altre dels forats dins d`aquest gran forat, que és la meva escletxa. Tot aquest frenesí de bellugueig m`està ocupant força estona... ¡I només m`he mogut uns centímetres! Evidentment que complicar-me la vida m`agrada però en tot hi ha d`haver moderació, un just equilibri i, com no, un cert grau de practicitat. Pensar en penetracions “rocoïdes” crec que ja és anar un pèl més enllà de la rocambolesca experiència de divagar i filosofar sobre la base del no res. Per tant decideixo desancorar els meus peus del mur de pedra i recolzar-los a terra, enlairant el meu cos disposant-lo verticalment a punt per continuar, o més ben dit començar, una marxa més destra. Resumint: he decidit posar-me dreta.

Ja iniciada la marxa vaig resseguint amb les gemmes dels meus dits les dues parets que em custodien. La sensació és d`aspresa i alhora suavitat, és curiós com una mateixa font pot aportar sensacions tan contràries. Suposo que molts fenòmens de la vida tenen aquest mateix caire contraposat. La nit i el dia, la pluja i la sequera, la felicitat i la tristesa... Ai, sí, com més s`aprecia i es dóna les gràcies per ser feliç és després d`haver estat trist. Això em fa pensar en la mala fama d`aquest sentiment tan bonic que tenim els humans, i no, no estic pensant en la felicitat. Considero que estar trist està molt devaluat avui en dia i trobo que aquest dogma és una llàstima. Crec que les persones haurien de fer manifestacions a favor del dret de sentir i expressar lliurement la seva pena. No sé si ho sap la gent però la tristesa és una de les emocions que més atrau l`atenció dels demés, fent que ens apropem els uns als altres. Remou la compassió, l`empatia, la solidaritat, l`afecte, la tendresa, i podria continuar enumerant un munt de sublims qualitats que realment són les que podem dir que ens fan humans. El problema és que molts, en comptes de demostrar la tristesa, mal anomenada feblesa, la camuflen en sentiments d`enuig, de ràbia i/o d`indiferència. També hi ha els qui, amb l`ànsia de l`addicte, cerquen afanosament contínues monodosis de felicitat efímera, per així omplir cadascuna de les vint-i-quatre hores que diuen que té un dia. En part per això he volgut visitar aquesta escletxa, perquè he decidit que en comptes de fer un petit vol pels aires i així distreure`m, faria una passejadeta per les profunditats, pels abismes de la meva existència. Tampoc és tan catastròfic, potser perquè sé que tinc un bitllet de tornada i, perquè sé, que aquest tipus de viatge és només per passar-hi petites temporades. Aquestes escapades són cent per cent recomanables però, això sí, qui les vulgui fer que sigui amb coneixement de causa i amb una bona assegurança, que si cal un rescat d`urgència algú pugui venir a l`auxili amb la màxima diligència.

(...)

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de srta_squitx

srta_squitx

46 Relats

43 Comentaris

14599 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
I la vida, ¿què és? Fenomen i procés, moviment i acció. Però com determinar tenir una vida viva, perquè reconeguem-ho, no tota vida està viva.
I la vida viva, ¿com es viu? Doncs crec que no ens hem de sentir mai completament satisfets pensant haver arribat a la fi, si la fi de la vida és la mort, si us plau, no morim en vida. Que la fi no arribi mai llevat quan l`últim sospir ens apagui el cos.
Viure és anar fent camí, un camí que no cal que traspassi fronteres terrestres però sí fronteres internes.
No oblidem mai que l`ésser humà té capacitat de continu aprenentatge, de contínua superació, però per aconseguir-ho hi ha d`haver la motivació de voler-ho. No dic que tot el voler és sempre el poder, afirmar això és una bajaneria que pot portar a molta confusió al pobre mortal que s`ho creu, no, senyores i senyors, voler no és sempre poder. Però no passa res, hi ha una solució, no voler només una cosa, voler-ne moltes i les que es puguin aconseguir intentar-ho i les que no... sempre ens queda el recurs de l`escriptor, del poeta: sublimem els desigs impossibles de satisfer i transformem-los en bellesa.

P.D. Agraïments a tot aquell que em llegeixi.