Deu raons breus per les quals detesto els serveis informatius d´ Antena 3, i d´altres

Un relat de: ernestina

Deu raons breus per les quals detesto els serveis informatius d´ Antena 3, i d´altres:

·Per una estètica insuportablement rància plena de corbates massa clàssiques i cabells dels anys cinquanta enganxats a les closques d´uns homes obstinats a establir petites converses amables abans de canviar de secció informativa.

·Per la seva afecció a qualsevol forma de violència portada a les últimes i més sanguinàries conseqüències, oferint doloroses imatges de tortures, assassinats, pallisses, balls de bastons i tota mena de seqüències terribles sense cap intencionalitat periodística altra que el plaer de la sang per la sang, una morbositat propera a l´ edat mitjana que em regira l´estómac.

·Per permetre una quantitat de publicitat tan elevada que un acaba amb unes ganes espantoses de comprar-ho tot, creure-s´ho tot i subscriure´s a tot, només per sobreviure aquella lenta i sorollosa caravana comercial.

·Per incidir, exagerar i recrear-se en els aspectes més còmics de la vida quotidiana construint una autèntica dictadura de l´acudit pobre. Per somriure a l´ anècdota innocent del veí del tercer buscant la complicitat inofensiva i adormida d´un espectador molt poc exigent. Per oficialitzar com a única veritat contrastada i vàlida, la moral popular del carrer, la filosofia de vida més convencional. Qualsevol altre opinió, sistema de valors o modus vivendi són només rareses curioses, extravagàncies, romanços anormals.

·Per portar a terme una pèssima e inexplicablement agre redacció dels continguts, abusant desvergonyidament de tòpics, frases fetes i convencions pròpies de segles pretèrits. Per enorgullir-se d´un alarmant nacionalisme totalitzador i curt de mires ( especialment dintre de la secció d´esports, on determinats països i cultures són estereotipats d´una manera gairebé subnormal ). Per una escandalosament desproporcionada atenció a la secció d´esports.

·Per un inacceptable desconeixement de l´idioma anglès per part dels professionals de la cadena. Un país modern i desenvolupat no s'ho pot permetre.

·Per potenciar la figura i la importància del presentador i, sovint, intoxicar la rigurositat de la informació gràcies a la irresponsabilitat d´un transmissor massa popular i amb una energia personal, a vegades, superior a la dimensió de la notícia.

·Per arrencar, literalment, les frases o comentaris del context amb una impunitat pre-democràtica. Per convertir persones alienes a l´ interès general en noticies de primer ordre sense cap base professional. Per simplificar l´anàlisi, la perspectiva i el desenvolupament que els fets requereixen legítimament. Per dibuixar una realitat fàcil, digestiva i poc estimulant. Per fer un abús del fenomen gràfic, oblidant el que amaga, el que explica.

·Per ignorar la riquesa de possibles debats, contradiccions o plantejaments perillosos associats a certes temàtiques que es valoren de manera absoluta. Per que constantment es dedica a buscar la irritació de l´opinió pública a base d´ insistir subtilment en determinats fenòmens per causar una certa alarma social histèrica, artificial i tenyida d´una set cega de justícia a la bronson.

·Per no facilitar un estil d´informació gratificant, ric, positiu, modern. Per ser horteres hòstia, per ser horteres...

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer