Déu. Existeix o no existeix?

Un relat de: Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Que existesqui o no existesqui, per mi això no és la questió. I és que tant si no existeix com si existeix: Déu és. "Ego sum qui sum" diu la Sagrada Escriptura.
Més enllà del temps hi ha la Eternitat. El temps ell comença i ell acaba. L'Eternitat ni comença ni acaba. És el moment present continu. Déu és lo etern i més enllà de qualsevol dimensió.
Creure en la existència o total absència d'un déu em sembla una total pèrdua de temps tant en un sentit com en l'altre. Ara està de moda - trista i penosa moda per cert - la negació; arribant fins i tot la nostra sobèrbia a voler sentenciar-la com un dogma de fe cientific incontestable: " El creïent, l'home o la dona que encara van a una església a resar, és un curtet de gambals i un subnormal que té el coeficient mental d'un menor de cinc anys".
En realitat - potser també penosa però autentica realitat - ara per ara i dubto molt que demà per demà la cosa canvïe ; els nostres grans cientifics puguin demostrar amb ulls vertaderament cientifics una cosa o l'altra.
Per moltes voltes donem a la sinia, tant si creIem en la existència com en l'absència de Déu; Ell seguirà essent. Talvolta no estaria de més - creIent o no creïent - meditar aquest poema que uns atribueixen a Sant Joan de la Creu i altres a Santa Teresa de Jesus:
" No em mou Déu per estimar-te el Cel que m'has promés,ni l'infern tan espantós per deixar d'ofendre't. Tu em mous Senyor veure't clavat en creu i escarnit.... Encara no hi hagués Cel t'estimaria i encara no hi hagués Infern et temaria".

Comentaris

  • Us felicito Cavaller de Moncaira[Ofensiu]
    Astut | 24-12-2007 | Valoració: 10


    Teniu paraules profundes

    Felicitats Cavaller !

l´Autor

Foto de perfil de Joan  Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

222 Relats

334 Comentaris

199434 Lectures

Valoració de l'autor: 9.01

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.