Destinació: els teus llavis

Un relat de: Queca

Em desperten entrant a l'habitació, delimitant la meva intimitat, robant-me el son i privant-me de l'escalfor plaent que em proporciona la funda nòrdica. Em llevo malhumorada, com sempre, i amb els ulls enganxats, ja sigui per les lleganyes o perquè em resisteixo a abandonar aquell món on tot és possible, i on tu ets amb mi. Baixo a la cuina. Merda, tots els plats per fregar i el rentavaixelles ple. Preparo la cafetera i comença el ritual: poso la ràdio, una mica de música per animar-me, agafo dues tasses, i... clik...xxxx....pup pup... comença a sortir el cafè, i amb ell, sempre fidel, ve la tendra oloreta, que omple de caliu la cuina amb aquest aroma a matí. Ara només em queda afegir una mica de llet calentona.... i mira, mira, quina espumeta més bona... ja em llepo els llavis imaginant-me aquest líquid marronós baixant per dins meu, i inundant-me de vitalitat i alegria, el malhumor ja no hi és. Mira si és simple fer-me feliç, i si aquest cafetó me'l portes al llit... uf! Et menjo a petons! El paladejo bé, sense preses, però sense que pugui refredar-se, a la velocitat justa perquè em senti de meravella. A l'aigüera m'esperen les tasses i els plats, em miren desafiant-me, amb aquests trossos de formatge secs enganxats a la vora, i amb aquestes restes de cafè tacant les tasses, sembla que em diguin que no podré amb ells, que els hauré de deixar allà, perquè ara la pica és casa seva. No, no, que ara ja m'he pres el cafè, i no em feu cap por, per molt pringats que esteu, acabaré amb vosaltres, i us desaré ben nets i eixuts a l'armari.
Um... em sento bé. Potser faré una mica de bicicleta, que des de la facultat em bombardegen amb això d'una vida sana. Per què no una mica de peses? No m'aniria malament un xic més de to muscular. Ara que he suat com una porca val més que em passi per la dutxa. No per res, sinó per higiene.
I penso, què deuen fer els de relats? Us enyoro, i m'agradaria tenir-vos més a al vora, però com que no pot ser, em conformo amb llegir-vos, comentar-vos, i amb això tan fantàstic del fòrum. Mira! M'han comentat! Caram sembla que els hi ha agradat el meu últim relat... Que macos... i com me'ls estimo! Uf! S'està fent tard, val més que vagi a fer el dinar. A veure que trobo... Ah! Mira! Una amanida ben farcida i... guaita quin pit de pollastre! El faré a la planxa.

Corre, corre, menja.
Corre, corre, neteja.
Corre, corre, rentat les dents.
Corre, corre, agafa la bossa.
Ep! Que et descuides la carpeta!
Quin cap que tens noia.

13:40h.- Agafo el l'autobús.
13:55h.- Arribo a l'estació.
14:05h.- Agafo el tren.
14:25h.- Arribo a Plaça Espanya.

Em moc per les profunditats de la terra, dins aquests carrers subterranis, perquè ja són prou llargs com per anomenar-los carrers.

Corre, corre, esquiva a la gent.
Corre, corre, vigila la bossa.
Corre, corre, no perdis el mocador del coll.

14:36h.- Agafo la línia verda.
14:39h.- Arribo a Sants.

Torno a recórrer aquests passadissos, m'intenten vendre un paquet de mocadors, no gràcies, jo sempre en duc. Un venedor de loteria se'm llença a sobre: "¡Premio pa' hoy preciosa! ¡Suerte pa' tí hermosa!" No, muchas gracias, casi mejor que se la quede "usté". Arribo a una cantonada, i de sobte, uns sorolls em perforen el pavelló auditiu. Es que no han sentit a parlar de la contaminació acústica? Descobreixo el culpable de tal escàndol: un home esgarrapa un violí convençut que està tocant "Yellow submarine".

14:42h.- Agafo la línia Blava.

Genial, no hi ha seients, i tinc els peus que em fan xup-xup. Això de la bicicleta m'està passant factura...

14:52h.- Arribo a Hospital Sant Pau.

Corre, corre, puja les escales.
Corre, corre, surt a fora.
Corre, corre, avança pel carrer.

Uf! Ja sóc a la universitat. Les 14:59h. De poc.

Dues hores de seminari.
17:00h.- Descans.

Uf! El bar m'espera! I el meu cafè amb llet de la tarda. Som una bona colla, xerrem i riem, riem i xerrem.

17:30h.- Altre cop a classe.

Després de tres hores, sortim de nou, són les 20:30h. i ja hem acabat.
Ji ji, ja ja, vinga fins demà nois!
Un grupet ens dirigim al metro.
Xerrem, riem, riem, xerrem, comentem la classe, bé no? Potser una mica pal cap al final, però bé. Arribem a l'estació.

20:37h.- Agafem el tren.

Com de costum aquí tampoc hi ha seients. Jo no sé si és que la gent fa la reserva per telèfon o si venen tres hores abans que surti el tren, tupus com un concert. Després també està el tema dels seients reservats per la gent gran, les embarassades, etc. Nanai! Aquí predomina la llei del més ràpid. Abans no t'has posat de peu, et trobes a un altre assegut on eres tu. Calmem-nos una mica per favor! I a més, si ets més ràpid que ells et miren malament, amb cara de pomes agres. T'aguantes! Vols funcionar així? D'acord, però ja t'aviso: jo sempre guanyava quan jugàvem al joc de les cadires. Tu mateix.

20:47h.- Arribem a Sants.

Ells surten a fora, jo m'encomano a no sé qui per no trobar-me amb més personatges del metro. Bé, he tingut sort, només m'he creuat amb una dona que volia que em fes de l'església evangèlica. Senyora, si no m'han caçat amb la catòlica...

20:50h.- Arribo a Plaça Espanya.

Altre cop a recórrer passadissos i carrers, a tombar cantonades i a esquivar gent. Miro, i veig que el proper tren surt a les 21:00h. clavades. Bé, així tinc temps de relaxar-me un xic. Em connecto els auriculars i tanco els ulls, amb les mans aferrades a la bossa, no fos cas...

21:00h. clavades- Agafo el carrilet.

Ostres! Trobo un seient, clar, com que era l'origen... Ara ja fa dos dies que no ens veiem nin, i et trobo a faltar!
Tinc la mirada perduda, navegant a través de la finestra, perduda només perquè és un túnel llarg, negre i fosc, i no hi ha gran cosa a veure, que per una altra banda, si és negre és el que té, que és fosc. Vull dir, tu has vist mai un túnel negre i que no sigui fosc? Clar.
I només et penso, et recordo, t'imagino, allà, amb mi.

21:20h.- Arribo a l'estació de Sant Boi, surto al carrer, i et veig allà, esperant dins el cotxe. Em mires i em treus la llengua. Jo somric, i m'acosto. Obro la porta del cotxe i m'hi assec. Després d'un dia tan llarg, per fi he arribat al meu destí:
Els teus llavis.

Comentaris

  • Hola!!![Ofensiu]
    Sol_ixent | 31-03-2008 | Valoració: 9

    M'ha cridat l'atenció el títol del relat -per què negar-ho?- tot i que pensava que tindria unes connotacions molt més eròtiques... A part de que els "llavis" poden entedre's de diferents maneres... Ja m'entens! ;-)

    I què dir-te? Doncs que tens raó, res millor que l'abraçada o el petó d'algú que estimes per fer-te oblidar un mal dia o un mal moment!

    Una abraçada!
    Sol_ixent

  • què bonic![Ofensiu]
    sucdetaronja | 15-09-2007 | Valoració: 10

    l'amor dolç fa somriure fins i tot als desconeguts.
    preciós i agil. :)

    m'ha agradat molt!

  • Dies llargs[Ofensiu]
    ciosauri | 02-01-2007 | Valoració: 10

    Un dia llarg i ben ple, com molts dies, com els dies de molta gent. I un destí final que compensa, i que dona forces per continuar, i que no tothom té. L'enhorabona pel relat!

  • Nina!![Ofensiu]
    Ze Pequeño | 24-02-2006

    Que fa molt que no et veig per aquí!!

    És ben bé un relat de rutina! Vull dir que llegint-lo s'enganxa als ulls l'estrés propi dels dies, les presses, els nervis, i es llegeix ràpid, gairebé amb el cor accelerat, talment com si fos jo mateixa la que corro pels carrers soterrats sota la ciutat!!

    M'agrada aquest sentit de l'humor i, sobretot, m'agrada el destí que has triat!! Sabent que un destí així ens espera després de la rutina, què bonic sembla el dia a dia!!

    Una abraçada, nina!

    Salz.

  • Sense alè[Ofensiu]
    angie | 13-01-2006

    Quina manera de llegir el teu relat!. El ritme constant, sense aturar-me i gaudir d'una història a cop de rellotge molt divertida.

    El que no em fa gaire el pes és el títol, que tot i ésser molt maco i suggerent, hauria de donar la mà a la intriga del relat. (apreciació subjectiva totalment)

    Un petonet i felicitats

    angie

  • M'encanta, m'encanta, m'encanta!![Ofensiu]
    brideshead | 11-11-2005

    És un relat esplèndid, trepidant, rítmic.... m'ha semblat estar corrent per arribar a la següent línia, i a l'altra i a l'altre... per arribar, finalment, a la destinació més desitjada.

    És un relat divertidíssim, i despren la tendresa i la dolçor a les quals ens tens ja acostumats.

    Un petó ben gran, bonica, a seguir escrivint!

  • M'ha agradat...[Ofensiu]
    Carme | 09-11-2005

    El teu relat m'ha atrapat des del principi, manté tota l'estona un time àgil que fa que vulguis llegir-lo fins al final. Tot i que el títol ja ens indiqui quin és el final, això no evita que mantinguis una mena d'intriga de saber què fa i on va la progatonista en cada moment.

    A més... Com que aquest no-parar que descrius és una situació que m'és bastant propera... Encara m'ha agradat més el relat!

  • fleur | 17-10-2005 | Valoració: 8

    caram, quin dia.... sempre són així? a mi també m'agrada acabar el dia amb els seus llavis....m'ha fet moltíssima ilusió el comentari que m'has deixat al meu poema.. =) gràcies, de debó. et seguiré llegint!

  • els meus?[Ofensiu]
    nyitus | 05-10-2005 | Valoració: 10

    Esta molt bé com dones a coneixer la teva rutina, és mol entretingut de llegir, sembla que et segueixi mentre va transcorremnt el temps, pero m'adono que totes les presses duen a un lloc. Els meus llavis. Bé saps el que et vaig a posar ara oy? Doncs si, t'estimo i sempre ho fare!!

  • Quin ritme![Ofensiu]
    llu6na6 | 05-10-2005 | Valoració: 9

    gràcies pels teus comentaris tan delicats i afectuosos Queca.

    M'agrada el teu relat tan dinàmici cronometrat. Et veiem apressar-te. sentim el teu pensament
    que reflecteix el que veus el que sents el que pressents...

    és divertit i fresc el teu relat. ple d'embranzida, d'una joia de viure extraordinària.

    T'imagino jove, atractiva, bondadosa i plena de projectes i força.

    Una abraçada, Queca i per a MOLTS anys ,estimada!

  • quin stresssss......[Ofensiu]
    Becari | 04-10-2005 | Valoració: 10

    gràcies per compartir aquest esgotador viatje...je je....superxulo!!!

  • quin descans...[Ofensiu]
    quetzcoatl | 02-10-2005

    Hola Queca!

    Primer de tot volia donar-te les gràcies per algun comentari que m'has fet darrerament; són realment tendres!
    I de passada he vingut a xafardejar què és el que escrius tu, i m'he topat amb un relat molt bo i divertit.
    Comences amb pau i mandres, a mesura que el dia avança la teva vida es mou a velocitats d'escàndol i les situacions són inversemblants (si bé, a la ciutat comtal, molt quotidianes). I llavors, el final del dia: les coses comencen a sortir bé. Només un preàmbul per atansar-te una mica més a la teva destinació final.

    Fresc, divertit, tendre...

    Felicitats noia!!

    m

  • intens i fresc...[Ofensiu]
    ROSASP | 30-09-2005

    L'he llegit sense aturar-me i gairebé m'he esgotat. El ritme és vertiginós, marcat amb retolador indeleble pel pas de les hores que no perdonen les entrades i les sortides per arribar a un destí.
    T'he vist amb la samarreta taronja, aquells texans descolorits que tant t'agraden i la carpeta llisa pintada a estones perdudes amb dibuixos surrealistes (ho sento, no puc aturar el cap).
    El moviment, les llums, les rialles i la foscor del túnel que acaben amb la darrera parada del dia: els seus llavis.
    Ai, respirem una estona abans d'arribar. S'han d'agafar noves energies...

    Un relat natural i quotidià, amb tocs divertits que ens fan l'ullet. Un final tan dolç com un pastís, amb regust d'idees entremaliades.

    Petonets!

Valoració mitja: 9.43

l´Autor

Foto de perfil de Queca

Queca

108 Relats

757 Comentaris

193244 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Fisioterapeuta i pedagoga.

Lectora intentant escriure.

Enamorada de la literatura, d'estimar, del mar i a vegades, de la vida.

Nascuda al febrer del 87, treballo amb avis, que són el pou de sabiesa on intento aprendre cada dia quelcom nou (sobre ells, sobre la meva professió, sobre la vida, sobre mi mateixa).

Per què Queca? Lleigeix "Te'n vas anar".