Desgana

Un relat de: Fabià Rigau Espill

Nota complementària al text: aquest minirrelat també es conegut com a TEORIA DEL CAOS.

Avui s'ha pres el dia lliure. S'ha aixecat tard i s'ha posat el batí i les espardenyes d'estar per casa. Badalla tot caminant pel llarg passadís de casa seva. Entra a la cuina i es prepara uns cereals alts en fibra (90%) acompanyats de suc de taronja natural. Ho posa en una assafata i s'ho emporta cap a l'habitació, on hi té el seu fill predilecte: un Mac portàtil (designed by Apple).
Navega mentre esmorza. Consulta els principals mercats per estar tranquil (encara que avui no treballi fora de casa li ve de gust fer un cop d'ull a la borsa). Es passa el matí conversant amb el seu fill. Li fa preguntes que ell mateix es contesta. N'està orgullós. Pensa que és un bon pare.
L'hora de dinar se la passa veient les notícies a través de la pantalla TFT que fa poc es va regalar. Enganxa l'inici de les notícies.
El món està molt malament. Veu nens arrossegant-se pel terra del desert suplicant que algú els doni una mica d'aigua, la sequera envaeix un país perdut al sud d'Àfrica.

- Quina merda de món -. Diu desganadament.

Apaga el televisor just quan una mare suplica ajut internacional dirigint-se directament a la càmera, a l'espectador que està còmodament assegut en el seu sofà de pell recentment adquirit via internet (1200 euros de pura pell).
Sense canviar l'expressió de la cara, neutra, que l'ha acompanyat durant tot el matí, se'n recorda de baixar-se de la xarxa uns discos d'un grup de no sé quin país asiàtic que, segons li comentà un seu amic, valen la pena. Van d'un pal multiètnic (el que es porta ara no?). Sempre ha volgut estar al dia.
Se'n va al Mac i inicia l'operació. Mentre comença la descàrrega, pensa que amb una mica de sort podrà escoltar alguna cançó avui mateix. Demà en donarà l'opinió al seu amic.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer