Desconnexió o connexió?

Un relat de: ConnectA
Connecta amb el mar, mulla’t els peus, nota com l’aigua llisca i et salpica les cames, no tinguis pressa per banyar-te, ho acabaràs fent, però dedica’t uns segons, deixa que el mar t’abraci i et convidi a entrar.

Connecta amb l’abella, la formiga i l’aranya. Tots aquests “bitxos” que semblen que estiguin en aquest món per molestar-te (només) a tu, però que quan tens uns minuts per dedica’ls-hi te n’adones que estaves molt equivocat. Que cadascun d’ells té la seva aventura i que probablement és molt aliena a tu. Hores, inclús dies, es pot passar l’aranya teixint una tela d’aranya que trigaràs dècimes de segon en destruir. Centenars de formigues formaran una cua eterna fins al formiguer, si no les has trepitjat abans. Ni tan sols saps quantes ratlles té l’abella, ni com són els dibuixos de les seves ales. Així que atura’t un moment i connecta amb ells.

Connecta amb les estrelles. Estira't a la gespa, puja al terrat de casa teva o mira-les des de la finestra de la teva habitació. Però permet-te el plaer de mirar-les durant una estona. Deixa que la teva vista s’acostumi a la foscor i que, per art de màgia, el cel es vagi omplint de punts brillants. Omple’t d’energia amb cadascuna d’elles i pensa per un moment la quantitat de gent d’arreu del món que en aquell moment estarà fent el mateix que tu. Estàs connectat amb tots ells.

Connecta amb la muntanya. Amb els seus sorolls i les seves olors. Escolta el soroll del riu, olora les herbes del camí, i fixa’t en la forma de la roca que tens al costat. Pensa en quants anys portaran aquells arbres allà, un al costat de l’altre, formant part d’un mateix paisatge.

Connecta amb la música. Puja els decibels dels teus altaveus i escolta un i altre cop la teva cançó preferida. Balla, riu i crida. Descobreix a cada cançó, les persones amagades, esbrina els instruments i entre una i l’altra, admira el silenci.

Connecta amb un nou llibre. Amaga't darrera de les seves paraules. Sense importar res més; unes línies de tinta, una història que aviat formarà part de tu i un temps dedicat en trobar respostes a aquest món.

Connecta amb els colors, amb l’estiu. Amb tot allò que dia a dia passa desapercebut. Amb el verd intens dels ulls del nen que tens a la taula de davant, amb el turquesa del mar, amb el taronja dels núvols quan sembla el sol és a punt de fondre's, amb el vermell dels llavis d’aquella noia que per fi creu en ella mateixa, amb el rosa del gelat de maduixa que et demanaràs en una estona, amb el blanc de la samarreta que acabes d’estrenar i amb el lila de la medusa que estan traient de l’aigua. Explosió de colors perfecta per connectar.

Connecta amb qui tu vulguis. Aprofita el temps amb qui tu prefereixis, sense importar què diran. És la teva aventura, escull els teus acompanyats i cuida’ls. Coneix a noves persones, fes preguntes i deixa que te’n facin. Connecta amb somriures, amb mirades, amb carícies o inclús amb disputes. Però connecta.

I per sobre de tot això, connecta amb tu.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

ConnectA

4 Relats

0 Comentaris

901 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00