Per a qui li agraden/desagraden les corregudes de bous.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

PER A QUI LI AGRADEN/DESAGRADEN LES CORREGUDES DE BOUS. (LIMA ANTITAURINA).


Ací teniu una pàgina web on es narra gràficament (MOLT gràficament) tot allò que li succeeix realment a un bou, quan té la mala fortuna d'entrar en una "Plaça de la Mort". L'escenari artístic(?) del torer. El patíbul (i el calvari) de l'animal.

http://www.animalweb.cl/crimenes/tortura%20de%20toros/tortura_de_toros.htm


És una pàgina destinada a conscienciar a la gent sobre la barbàrie d'estos espectacles, i ha sigut dissenyada, més concretament, amb l'intenció de fer de Lima (la capital del Perú) una ciutat antitaurina.

Per cert, un apunt desconcertant: Si arribeu al final de l'esmentada plana web, veureu que els de Perú agafen com a exemple tres ciutats "espanyoles" que ja s'han declarat antitaurines.

¿De quines ciutats "espanyoles" es tracta?
¿En quina "nació" o "nacionalitat" estan situades?
¿En la que ostenta com a emblema el brau d'Osborne, orgullós i indomable, i que acaba els seus dies en la maleïda Plaça del Sacrifici?
¿O en la que no s'avergonyeix de vincular-se amb un simpàtic ase negre, de morro blanquet, a qui l'únic que li preocupa és treballar per a guanyar-se el pa (o l'herba) de cada dia, mentre els amos només fan que pegar-li bastonades, fins al punt de rebentar?


Si us pica la curiositat, ahí va un avanç del que trobareu:

>AnimaNaturalis Internacional y su representación en el Perú han empezado una campaña para que las autoridades locales declaren a Lima "Ciudad Antitaurina", siguiendo el ejemplo de los consejos ediles de Barcelona, Olot y Manlleu (España).
>Esas tres ciudades españolas ya han sido declaradas Antitaurinas por sus municipios, cuyas autoridades han respondido a los pedidos de agrupaciones defensoras de los Derechos Animales y recogido el pedido del 64% de españoles, que en una encuesta manifestaron estar en contra de las corridas de toros.
> (...)

¿De qui agafen exemple els de fora de la Península? ¿De l'agressivitat i prepotència espanyolista? ¿O del seny i del saber fer català?

Són coses que indueixen a pensar...


Sueca, 21 de març del 2006.
Joanjo Aguar Matoses.

(PODEU REENVIAR AÇÒ A TOTA LA GENT QUE VULGUEU.
TAMBÉ PODEU PUBLICAR-HO, SI US DÓNA LA GANA.
VIA LLIURE).
______________

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

250324 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).