Des de la salut

Un relat de: Victre
Som una poció de salut amb data de caducitat.
Som la malaltia que ens colpejarà.
Som una vulnerabilitat.

La salut és silenciosa, sibil·lina, i sap amagar-se rere els problemes quotidians per fer-se invisible dia sí dia també.
La salut és tímida i vergonyosa. Ens parla amb un xiuxiueig gairebé imperceptible amb tot el soroll que ens inventem, avui dia, per no haver-nos d'escoltar per dintre.

A la malaltia això no li passa.
Quan arriba, fot un cop de porta tan fort, que genera una ventada que ens remou la pols de l'inconscient, i fa que tot el barri s'enteri que ja està aquí.
La malaltia és exhibicionista i inadequada, apareixent sempre quan no toca i pel pitjor lloc.

Però no podem fer res per a estar preparats per afrontar la futura malaltia.
Tot i que una bona manera, pot ser començar per afrontar-nos al moment present, fent-lo alhora conscient i fugaç, i assumir que més enllà de l'ara i aquí tot es difumina fins a desaparèixer. Fins i tot els conceptes de salut i malaltia.

I com que tot això només es pot fer transcendint el món físic, avui us demano que m'abraceu tan fort que m'esmicoli, que ja veuré que en faré dels fragments.
Ara i aquí.

Comentaris

  • La filosofia de la salut[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 18-02-2017 | Valoració: 10

    Salut i medicina van pensant per aquests mons de Déu, van reflexionant a la vora del riu, pensen en escriure un llibre de filosofia. Si més no, el teu relat m'hi ha fet pensar. Una forta abraçada.

    Aleix

  • no n estic d acord[Ofensiu]
    Magdala | 18-02-2017

    Potser no la saps veure pero la salut si que es manifesta cada dia: en la carrera per no perdre el tren, les galtes vermelles que ens fan sentir vius, les riallades absurdes per qualaevol cosa. Això és la salut. I fixat t hi si és valenta que fins i tot quan la malaltia apareix continua deixant se veure moltes vegades. I moltissimes vegades, moltissimes, surt guanyadora i poderosa.

  • Saps què passa?[Ofensiu]
    Montseblanc | 18-02-2017

    Que de vegades la malaltia també s'amaga, com la salut, rere les mil coses que tenim per fer cada dia, i quan es fa evident, potser és massa tard...
    Toques l'únic tema que em preocupa de veritat, la salut (dels que estimo, i la meva), tot el demés arriba un punt que és relatiu...
    Una abraçada molt, molt forta i sincera.

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96646 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.