De l'outsourcing i altres històries

Un relat de: Antonio Mora Vergés

El tema m'apasiona ! de fet hauríem de saber definir que es i que NO es susceptible d'outsourcing, potser primer en l'àmbit privat ( per allò de que l'hauríem de conèixer millor, encara que en realitat no tenim ni puta idea de com funciona una house, i/o una família Standard, oi ? ). Un cop fet l'anàlisi podem extrapolar-lo a l'empresa i d'aquesta manera, tenim ja una relació que ens permetria qüestionar-nos amb una certa base científica això de l'outsourcing.

Em l'àmbit públic, tot es susceptible d'outsourcing, fins i tot el mateix àmbit PUBLIC, es el resultat d'un outsourcing col·lectiu, tots deixem en mas alienes la decisió de controlar les nostres vides i hisendes, som, ni caldria dir-ho uns estúpids integrals, oi ?

Crec que a més d'un Calaix de Sastre, que pot sortir fàcilment, la disquisició permetria posar algunes portes al camp, i si més no conscienciejar-nos de que malgrat les afirmacions en sentit contrari, RES VA BIEN

Això de l'outsourcing , no te una traducció directa i entenedora i normalment es transcriu per donar feina fora, o millor encara per traslladar alguna part del proces productiu a tercers ( millor en el sentit, de que a força de voler ser més clars, comencem a introduir paraules d'un cert nivell tècnic, procés productiu, tercers ,.. ), sigui com sigui, del que vol anar la cosa es d'una reflexió sobre aquest fenomen, que sembla que ara va una mica de baixa.

La motivació per decidir-se es sempre la de reduir el cost, o millor encara, la d'aconseguir traslladar un COST FITX a un COST VARIABLE, cal però fer un seguiment del tema, perquè el cert el que l'outsourcing s'acaba convertint també en un COST FITX, i en masses ocasions en un COST SUPERIOR al de partida; en aquest cas, el raonable es tornar a considerar l'alternativa d'assumir amb mitjans propis, la feina que en el seu dia vàrem donar a externs.

El tema a més de les connotacions empresarials, te una component d'àmbit quasi personal i/o familiar ; m'explico : Quines tasques pròpies donem sempre a tercers ?, per descomptat els serveis de subministrament, aigua, llum, telèfon, gas ,correu,... ningú avui es pot ni podria potser, abastar d'aigua pròpia, generar amb qualsevol mitja tota la energia que necessita, i del gas, telèfon, correu ja ni en parlem, oi ?. Hi han pero moltes altres tasques que em confiat a tercers : l'educació dels nostres fills, de vegades en excés fins i tot, i el subministrament generalitzat de bens de consum; estem del tot dependents de l'activitat de tercers desconeguts. Si vols pensar-ho encara trobaràs més i més exemples d'outsourcing particular. Això i ho constatem amb relativa freqüència, ens deixa indefensos davant la voluntat de tercers desconeguts.

En l'àmbit de l'empresa això també ha passat i passarà més, així doncs l'única alternativa viable, es la definició apriori d'aquelles taques que considerem essencials, i de les que de cap manera podem dependre de tercers per a la seva execució. La feina es si més no feixuga !.Que cal considerar essencial en un negoci ?

En l'àmbit domèstic, la cosa es més senzilla . Algú donaria a tercers el manteniment de l'activitat matrimonial ?, si home ! allò de que quan toca, sigui un altre i no necessàriament nosaltres, ella o tu, els qui tinguem que suportar l'acció. Aquest pensament acaba amb la mateixa idea del matrimoni, com un outsourcing sense mesura, ho fa amb l'activitat de l'empresa; però així com en l'àmbit privat sembla relativament clar que hi algunes activitats - no masses ja per desgracia - que no son susceptibles de cedir a tercers, en l'altre supòsit, el de les empreses, si hi son, quines serien ?

El tema mereix una reflexió, i fins i tot, qui sap, si pot esdevenir un calaix de sastre, oi ?

© ANTONIO MORA VERGES

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5430091 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com