De dracs i princeses

Un relat de: El noi d'Igualada

La llegenda de Sant Jordi conta que un gran cavaller, amb una lluent armadura i una afilada espasa, va salvar una princesa de ser devorada per un drac. Sant Jordi, doncs, va tallar el cap del drac i de la sang que en sortí, se'n regà el terra i naixeren les més boniques roses que s'han vist mai.

Sant Jordi, llavors, tallà una rosa amb l'espasa i li oferí a la princesa, aquesta acceptà amb un somriure i se'n quedà enamorada.


En Hank no és un cavaller de lluent armadura ni d'afilada espasa, però ell també lluita contra dracs, un gran drac que és un món, un capritx del destí que en Hank no vol acceptar. Vaig presenciar més d'una d'aquestes cruentes batalles contra aquest drac; immortal, poderós i un fill de la grandíssima puta. Sense atzar, sense predeterminació, sense glòria. Tot això jugava a favor del drac.


I tot i que sembla que lluitar contra un drac que ho és tot, que és el que ha de passar, i que sempre vencerà és una pèrdua de temps, també he vist en Hank vèncer. Ensangrentat i amb l'anima esqueixada en Hank ha vist brollar del drac la sang que li brindava la possibilitat a en Hank oferir no una rosa, sinó mil, a una princesa.


La princesa, conscient de tot el que havia passat, al veure en Hank oferint-li mil roses se'l va quedar mirant.


-"Torna a casa Hank, el que veuràs avui aquí no et pot agradar de cap de les maneres".


I llavors apareixé el bufó de la cort, va entrar en escena amb una brometa que només amagava el control que pretén exercir sobre una princesa que s'hauria d'haver dit mar, per incontrolable, per letal, per bonica.


En Hank, passant del bufó, li digué a la princesa:


-"No es preocupi per mi, princesa, un ja està acostumat a veure coses que no li agraden, de totes maneres, ja marxo".


En Hank havia vençut, la seva feina ja estava feta. I l'assumpte de la princesa, què us diré, una putada. Però no pateixo per en Hank, quan ets capaç de matar quimeres sense obrir la boca, de curar ferides amb una mirada, i de jugar amb el destí com un nen juga amb una pilota, el no d'una princesa només és el sí de mil i una reines.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer