Currículum (Continuació)

Un relat de: josep casanovas olmos

Quan vaig néixer, el temps es va accelerar. Té pressa per perdre'm de vista. Entretant, no més visc per a fotre-li cada segon que passa. És només per aquesta raó que escric aquest currículum; per a malgastar temps al temps. Què al busqui si té nassos!
Com deia, he dibuixat retrats, caricatures, còmics, acudits gràfics, samarretes, logotips. He pintat a l'oli, a l'aquarel·la, al pastís, a la cera i fins i tot amb acrílic les parets de casa meva. He esculpit en fusta, en fang, en pedra, en metall i de vegades en la meva consciència. He fet teatre, mímica, cants de almeja i fins a crispetes de blat de moro. Després descanso.

Encara estic casat i tinc dos fills que no més estan capficats en assassinar al temps; serà genètic. I com van dir que havia d'escriure el meu currículum, vaig prendre paper i llapis i vaig afegir:
Sóc un paranoic sotmès a un estrès desquiciant que perdura amagat entre la gent, com aquell que res. No suporto que ningú em digui el que he de fer; per això em fot escriure aquest maleït currículum. Però ho faig pel bé de la humanitat.

Només em bellugo per amor a l'art. Alguna vegada em dono un respir, per a carregar de nou contra el temps; m'encanta perdre'l; per això escric currículums sense cobrar. Però no vull escriure sobre el temps; tan sols, sobre el meu currículum si l'aconsegueixo acabar. I ha coses en els currículums que s'han d'explicar amb calma

Em van demanar que escrivís el currículum de la meva vida i vaig accedir. No amb molt entusiasme, però vaig accedir. De petit em van dur al psicòleg; era un preludi del que els esperava als meus pares. No encaixava en l'entramat social; una mena de bitxo rar. A l'adolescència em van buscar un munt de feines perquè desenvolupés les meves facultats comunicatives i dons, vaig desenvolupar unes altres facultats que no vénen al cas. Després baix fotre més voltes que un ventilador fins que em vaig desenganxar de l'adolescència per inèrcia cinemàtica o força centrífuga. Llavors ja era una persona normal i podia relacionar-me amb tothom, però vaig començar a tenir males relacions amb la meva consciència; no aconseguia saber qui era jo. Em vaig passar anys buscant-me pertot arreu, fins que un dia lluminós de primavera la vaig conèixer. Ella em va presentar a mi mateix i es va quedar amb un dels dos a canvi del seu amor.
A partir de llavors tinc grans debats amb la meva consciencia. Ho portem bastant bé. No sempre ens entenem però de vegades, només de vegades, em deixa tranquil. Qualsevol dia la engego a fer punyetes! Cada vegada que tinc una idea, s'interposa amb ajuda del dubte, que és el seu íntim aliat. Entre tots dos em tenen fregit. M'he tornat indecís per culpa seva.
Però no vull sortir-me del tema i parlaré del meu currículum si aquesta parella de galifardeus se'n van de viatge una temporada. Els hi he comprat un bitllet amb destinació a les Antípodes i tinc un bolígraf a la mà, carregat de mala baba. No obstant no sé si seguir o no.

Comentaris

  • Segueix, segueix anmonite,[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 03-11-2008 | Valoració: 10

    què seria de la humanitat sense els teus currículums, les teves sortides a pescar, la teva habilitat per a posar ous, etc., etc.? I què seria de nosaltres, els que volem fer humor del bó, d'aquell de "posim una horeta que sigui fresca i matinera"? (Suposo que t'has fixat que tens una imitadora, però no ho diguis a ningú que després tot se sap). Per cert, ja et vaig dir jo que et precipitaves en felicitar-me, que la glòria és efímera. Però tan efímera, tan efímera tampoc m'ho pensava. Va ser una glòria escarransida, esquifida, raquítica, sense vitamines, és a dir, una merda de glòria. Sic transit gloria mea! Petons dels bons.

l´Autor

Foto de perfil de josep casanovas olmos

josep casanovas olmos

43 Relats

114 Comentaris

36953 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
He escrit uns quants llibres que han estat publicats a Bubok; una editorial d'Internet a la bast de tothom. Entre ells està "Pescant diàlegs" (Humor), "El Jardí Hermètic" (Ciència ficció), De mis andanzas en la Santa María (Picarescca), una trilogia del personatge Alfredo Bogavante (Investigador privat especialitzat en casos matrimonials), La Cloïssa fòssil (Opera prima), una recopilació de contes "Mucho cuento tienes tú", XL-25 (Ciència ficció d'humor) i La impremta del infern (fantasia-intriga). No puc deixar de nomenar a l'Aurora Marco, que m'ha fet de correctora.