Crítica a la jovetut independetista

Un relat de: L'ull de la subcultura

Bon dia a tots els que es dignin a llegir aquest escrit, aquest escrit farà mal a la majoria dels august lectors, doncs penso criticar a certs individus independentistes.
Crec que ja es hora de que algú aixequi la veu contra aquesta joventut catalana que cada dia es mes xovista i banal, doncs sovint em trobo entre amics de idees independentistes, les quals respecto però no comparteixo, i m'adono de que certs aspectes de aquest individus que em regiren el estomac. Estic parlant de una joventut independentista que es creu superior, estic parlant de una joventut independentista que menysprea a la gent, una joventut independentista que sincerament, fa cagar.
Molts son nens de papa que no han treballat en se vida, que no han sortit al carrer a viure'l … esta molt be que estimis a la teva terra però que fills de immigrants infravalorin a la resta de gent t'Espanya, que arribin a qualificar de lladres a aquesta immigració castellana quan la majoria d'aquest tenen les seves arrels al país castellà.
La cúspide de la estupidesa i banalitat de aquets individus es que tenen idees lliberals com la comunista i es pensen que son els únics, a la resta de Espanya hi ha moltes persones de idees lliberals. En fi, fart de que em mirin malament aquesta joventut als vagons de tren quan em dirigeixo a la universitat perquè soc skinhead i parlo castellà amb la meva xicota i que si tant clares tenen les seves idees no tenen els ous de vindrem i preguntar-me si soc feixista, quan els feixistes son ells, que sota un antifaç de un independentisme juvenil de aparença sana, es troba unes idees que en molts casos rallen la ultradreta.
Pera cavar vull dir a aquets nens de papa que no han treballat mai, o que si ho han fet a estat com a molt en un esplai i no han tingut que treballar hores i hores en una fabrica per pagar-se els estudis, sortiu del ou, perquè si menyspreu una cultura com la espanyola us esteu transformant de reus a botxins.

Comentaris

  • sense titol[Ofensiu]

    la veritat es que jo soc punk , no soc gaire narko soc red i independentista , si critiques critica als pijos que van de independetistes pero en realitat no ho son , perque jo amb aquesta critica em sento ofs perque soc un d'aquest jovent independentista , i no soc cap fill de papa , i si et veies pel carrer no et preguntaria si ets feixista sino amb el puny ven clos et diria :

    SALUT COMPANY! o SALUD COMPAÑERO!

  • AnNna | 01-07-2006

    es veu el teu nivell de cultura observant totes les faltes d'ortografia que fas.

    En trobem dues ja en el títol.

    Què puc esperar que m'expliquis? xDD


    Visca la terra!

    :)

  • Arbequina | 01-07-2006

    A diferència de tu, no vull fer mal amb el comentari, ni fer l'hipòcrita sobre el respecte, ni treure a col·lació comentaris violents de l'estil "no tenen ous...".
    M'ha agradat que comencessis dient bon dia.
    Sobre el relat... el comentari seria massa llarg, més que l'escrit.
    Potser només apuntar un parell de cosetes.
    Una, l'opinió que em mereixen els teus raonaments, que és ben dolenta (ho sento, no vull ferir, sino ser sincer): crec que estàs massa ficat dins del que parles. No des de l'independentisme, és clar, però sí que se't veu molt visceral.
    L'altre: podries escriure amb una mica més de correcció.
    No tinc ganes de dir res més. Potser que no t'aniria malament reflexionar una mica més (el teu discurs és massa parcial i se li intueix molt poca meditació). Tractes temes complicats com si fossin batalletes de col.legi.
    En fi, no cal dir que la teva opinió és més que respectable. De fet, inclús crec que hi ha veritat amagada (mai ningú erra al cent per cent ni ningú acerta sempre).

    Noi, no sé que més dir. Espero que comprenguis l'ànim crític del meu comentari. No vull que et prenguis la idea que vaig contra teu, només comento el teu relat.

    Salutacions.

    Arbequina.

  • ho respecto[Ofensiu]
    xuxi | 02-11-2005

    Els catalans mai no hem renunciat a la nostra llibertat, però els regents de la Corona de Castella ens han tingut estacats amb corda curta. Cada vegada que el clam de llibertat dels catalans ha estat prou fort, ens han enviat una dictadura militar. Tot el vuit-cents fou un estat de setge i un estat d'excepció per esborrar-nos la memòria de la nostra llibertat. El segle vint, amb Primo de Rivera i el general Franco, s'havia d'haver acabat la nostra pruïja per la llibertat. Ara, el segle XXI, ens tornem a trobar allà on érem. Per què Rajoy pot dir que els diputats del Parlament de Catalunya són «unos irresponsables»? L'hem de tolerar, aquest insult? Per què hem de permetre que públicament es diguin mentides i es manipulin els trets de l'Estatut acabat de votar? No és delicte de xenofòbia, organitzar una campanya i una mobilització en contra del poble català? Què espera fer el ministeri fiscal? Per què quan es va en contra de Catalunya dins d'aquest estat hostil i incòmode, s'hi palpa un general assentiment? No cal pensar que valdria més separar-nos d'aquests socis que sabem del cert que ens odien i que ens volen subjectes?
    Durant més de tres segles hem pogut experimentar que la nostra desgràcia d'haver de conviure amb aquests associats estatals és que la nostra existència els fa reviure el seu nacionalisme espanyolista. Si Catalunya no existís, no patirien per la unidad i el seu unitarisme. Ja ho va escriure Javier Pulido: «La catalanofòbia és l'expressió ideològica de masses de l'espanyolisme». Si els espanyols no haguessin de pensar en nosaltres, els desapareixeria el nacionalisme eixorc i irracional, i traurien de la Constitució la vigilància de l'exèrcit, que té els tancs anunciats per Boadella. No hi ha dubte que si ens ignoressin i ens oblidessin, ells serien molt més feliços. Si realment ens volguessin, ens haurien de seduir, i d'això no en saben, i no ho han fet mai.

  • Bé...[Ofensiu]
    borrokan | 22-10-2005

    Potser sí que tens raó i no t'ho nego, però penso que no és la manera de dir les coses. Hi ha molt joven idependentista (m'hi incoloc) que ho som, sabem del passat de la nostra terra i de la seva història, i tot i axiò seguim així.
    És ben cert que la resta d'Espanya també pot tenir idees lliberals, però no trobo bé qualificarles de comunistes. Tal vegada hi ha independentistes que rassen el ser nazi, i això tampoc està bé.

    Però el text està bé!

  • estel | 22-10-2005

    llibertària l'has clavat de ple, si es canviés el títol, jo ja estaria més d'acord en el relat, però tranqui que no tornaré a emprenyar :p

  • l'has clavada, tot i k jo no sigui independentista entec el que vols dir... el mateix pasa amb els anarkos

  • Crítica a la joventut independentista[Ofensiu]
    llibertària | 22-10-2005

    Vigila més com dius les coses, ja que pot porta a la confusió. Comparteixo el que dius, però més que res, no m'agrada la idea que hi hagui gent que ara és fassi independentista, sols perquè quedi bé, o s'ho prenguin com una moda. L'altre dia per bcn vaig veure una pija, tota amb roba de marca i amb un palestí al coll, i em vaig preguntar com una pija (i sento generalitza) que són un tipus de gent superficial i egoistes enten que hi ha darrere d'aquest drap que es ficava al coll, allò no és la típica bufanda de quadrets del buberrys. Molts d'aquests independentistes, diuen que ho són, però en realitat són això que has dit un fills de papa, i a més gent sense personalitat que van seguint el que ells troben que queda bé, o ara està de moda. Però és que del que em queixo és que li donen una poca qualitat, ja que l'independentisme no és una moda. I sovint em sento malament quan m'etiquen dintre del sac d'aquesta gent, sóc independentista però no pas perqué ara em piqui per ser-ho ni perquè els meus amics ho siguin, ni per res d'això, sinò perquè tinc prou cap com per pensar per mi mateixa i ser jo qui decideixi el meu camí.

  • mira ara mateix vink de tocar al correllegues del meu poble, vink de un ambient super independentista i no e tingut cap problema, motls colegues estaven alla i bon rollo, amb aixo vull dir que no sento un odi irracional cap els independetistes, i que com e dit una i mil vagades ( hi ha gent que encara no ho ha entes ) que no em referia a l'idea del sentiment independetista ni la seva politica ( puc o no estaria d'acord ) me retractat he demanat disculpes, la gent segueix machakan, pues endevant les haches! saps si em creieu mereixedor de el que dieu de mi pues mira no soc qui per dir el que teniu de fer o deixar de fer.
    Aquest s'era l'última vegada que demanare perdo a la gent que s'ha sentit ofesa per el meu escrit, vale esta mal escrit i tot el que volgeu i ha sigut culpa meva per que no ha estat ben redactat... pero mira em va sortir la vena punky, la veritat no pensava que anes a probocar aquest rebombori, nomes volia molestar a unes cuates persones, pero wenu...

    Despres dir que jo en cap moment e dit que sigues apolitic, jo soc anarquista convençut ara no se d'on han tret aquesta idea pero wenu.. com diria el meu profe de historia contemporania, la gent que beu molt pels matins.

    I re matisa que cuan penseu en mi , no penseu com a skinhead perke puc ser el que volgeu pero soc persona i crec fermament en que el mes important independentment de si ets anarka, indepe, feixista o mahometano es la persona despres ve el que sigui i que el mes important es el respecte mutu, jo quan vaix escriure aixo m'havia sentit agredit per la situació que tan barrafalment he descrit al meu relat... pero si parlesiu amb gent que em coneix sabrieu com soc, pero weno ara tot queda a les vostres mans.

    Apa Agur

  • Thalassa | 15-10-2005

    generalitzes, fes-ho bé com a mínim.

    Senyor que parles castellà amb la teva xicota i que ets apolític però parles constantment de política, sota la meva humil opinió, el teu problema és que et fixes massa en què pensen els demés de tu. El món m'odia perquè sóc skinhead, pobre... D'això se'n diu egocentrisme negatiu.

    Com a relat, a part, no està gaire ben justificat ni estructurat. No planteges alternatives al conflicte que presentes i desprecies sistemàticament.

    Thalassa

  • Excuses[Ofensiu]
    estel | 15-10-2005

    Demano perdó a ull de la subcultura per haver-te ofès, tens raó no etconeixo. Però tu tampoc coneixes l'independentisme i m'ha ofès coses que has dit quan he estat jo aqui patint i lluitant. I que sàpigues que no m'identifico pas en el conjunt d'indepes que vols descriure, simplement m'han encès les venes amb el comentari Independència jajjajaja i m'ha descarregat. Per aiò demano perdó, sense esperar resposta. I jo no parlava de la mateixa anarquia que tu, parlava de la que conec, potser no m'he expressat bé noi.

    Au salut! Independència i socialisme!

  • per Banfaith[Ofensiu]

    per cert ara qui es la que generalitza?

  • mmmm...[Ofensiu]

    primer gracies a la meva companya chelsse. gracies guapa ;-P, despres dir a la gent que s'empenya a machakar que mira jo ja e dit el hi havia pero si voleu seguir endevant alla vosaltres jo podre dormir per les nits. Despres dir que no parleu de mi si no em coneixeu... aixó de les botes i la harington es bastant patetic perke mira noia tu no saps res de mi, entens, res.. probablement no saps k es sobreviure amb un sou de 600 misser euros que ens a de donar per les necesitats basiques de la meva familia, provenc de una familia desestrocturada en que me mare es mata a treballar per poder donarnos una vida digna i uns estudis... aixi que siusplau si no em coneixeu no digeu res. Perque si em conegesis sabries que jo e treballat per pagarme els estudis, i que les marques les aborreixo i la gent que em coneix sap que tink poques coses que m'hagin valgut uns diners... pero clar noia tu o saps tot, amb teu coneixement omnicient de la humanitat et penses que soc un nen de papa. Saps que et dic? me la pela el que pensis tu i la resta de la gent.

  • Guaita'ls![Ofensiu]
    Chelsea, the classic girls of 60's | 15-10-2005 | Valoració: 10

    Ho sento molt per tots pero en la vida es tendeix a generalitzar, l'autor ja ha deixat clar que no volia generalitzar i per quin tipus de gent va. Si salteu dient aquestes coses sobre de que es dediqui a una altra cosa (EH BANFAITH) és que potser us sentiu identificats amb aquestes coses que diu. Ell retracta un tipus d'actitud i ho generalitza, i posteriorment ja ha explicat per quin tipus de gent era, nosé quin problema tens després de llegir el què ha possat, si és que has llegit del que s'ha retractar, clar... però segur que alguna cosa t'ha tocat a dins, potser el tipus d'actitud??? però aixó només ho saps tu.

    Als demés, us heu de ficar amb el context, si vosaltres fossiu castellanoparlants i espanyolistes en un colegi catalanista, on a més l'educació ((que tant critiquen per fomentar l'espanyolisme)) està manipulada per gent pròxima a esquerra republicana (no estic dient que ells, però sí d'ideologia semblan) i veiessiu q per parlat en castellà us diuen feixistes, quan sou tot lo contrari. i a més a més veiessiu aquesta aktitud ke ell parla generalitzada (tendirieu a generalitzar, tot i ke en el fons sapiguessiu ke no es una actitud de tothom).

    Ara us poso el mateix cas... imagineu que un de vosaltres de llengua materna catalana, i catalanista fins la sang aneu a viure a Saragossa (x posar un exemple) i allà a l'escola l'educació està manipulada per un partit falangista i clarament anticatalanista. A més a més a l'escola per parlar per escriure o parlar en català amb un amic, per exemple, us escoltessiu que sou uns separatistes de merda i cosses similars. Ara ho negareu, però segurament estarieu cagant-vos amb tots els saragossans, perquè l'ésser humà tendeix a generalitzar.
    El ULL DE LA SUBCULTURA ha deixat clar q ha generalitzat i que ho deia per un conjunt X de persones amb un comportament, per la meva opinió intolerable. i ara, quin es el problema? perk a objectar res, ¿només podrien fer-ho els d'aquesta actitud intolerable, no? Perquè l'escrit va per ells!

  • Guaita'ls![Ofensiu]
    Chelsea, the classic girls of 60's | 15-10-2005 | Valoració: 10

    Ho sento molt per tots pero en la vida es tendeix a generalitzar, l'autor ja ha deixat clar que no volia generalitzar i per quin tipus de gent va. Si salteu dient aquestes coses sobre de que es dediqui a una altra cosa (EH BANFAITH) és que potser us sentiu identificats amb aquestes coses que diu. Ell retracta un tipus d'actitud i ho generalitza, i posteriorment ja ha explicat per quin tipus de gent era, nosé quin problema tens després de llegir el què ha possat, si és que has llegit del que s'ha retractar, clar... però segur que alguna cosa t'ha tocat a dins, potser el tipus d'actitud??? però aixó només ho saps tu.

    Als demés, us heu de ficar amb el context, si vosaltres fossiu castellanoparlants i espanyolistes en un colegi catalanista, on a més l'educació ((que tant critiquen per fomentar l'espanyolisme)) està manipulada per gent pròxima a esquerra republicana (no estic dient que ells, però sí d'ideologia semblan) i veiessiu q per parlat en castellà us diuen feixistes, quan sou tot lo contrari. i a més a més veiessiu aquesta aktitud ke ell parla generalitzada (tendirieu a generalitzar, tot i ke en el fons sapiguessiu ke no es una actitud de tothom).

    Ara us poso el mateix cas... imagineu que un de vosaltres de llengua materna catalana, i catalanista fins la sang aneu a viure a Saragossa (x posar un exemple) i allà a l'escola l'educació està manipulada per un partit falangista i clarament anticatalanista. A més a més a l'escola per parlar per escriure o parlar en català amb un amic, per exemple, us escoltessiu que sou uns separatistes de merda i cosses similars. Ara ho negareu, però segurament estarieu cagant-vos amb tots els saragossans, perquè l'ésser humà tendeix a generalitzar.
    El ULL DE LA SUBCULTURA ha deixat clar q ha generalitzat i que ho deia per un conjunt X de persones amb un comportament, per la meva opinió intolerable. i ara, quin es el problema? perk a objectar res, ¿només podrien fer-ho els d'aquesta actitud intolerable, no? Perquè l'escrit va per ells!

  • Guaita'ls![Ofensiu]
    Chelsea, the classic girls of 60's | 15-10-2005 | Valoració: 10

    Ho sento molt per tots pero en la vida es tendeix a generalitzar, l'autor ja ha deixat clar que no volia generalitzar i per quin tipus de gent va. Si salteu dient aquestes coses sobre de que es dediqui a una altra cosa (EH BANFAITH) és que potser us sentiu identificats amb aquestes coses que diu. Ell retracta un tipus d'actitud i ho generalitza, i posteriorment ja ha explicat per quin tipus de gent era, nosé quin problema tens després de llegir el què ha possat, si és que has llegit del que s'ha retractar, clar... però segur que alguna cosa t'ha tocat a dins, potser el tipus d'actitud??? però aixó només ho saps tu.

    Als demés, us heu de ficar amb el context, si vosaltres fossiu castellanoparlants i espanyolistes en un colegi catalanista, on a més l'educació ((que tant critiquen per fomentar l'espanyolisme)) està manipulada per gent pròxima a esquerra republicana (no estic dient que ells, però sí d'ideologia semblan) i veiessiu q per parlat en castellà us diuen feixistes, quan sou tot lo contrari. i a més a més veiessiu aquesta aktitud ke ell parla generalitzada (tendirieu a generalitzar, tot i ke en el fons sapiguessiu ke no es una actitud de tothom).

    Ara us poso el mateix cas... imagineu que un de vosaltres de llengua materna catalana, i catalanista fins la sang aneu a viure a Saragossa (x posar un exemple) i allà a l'escola l'educació està manipulada per un partit falangista i clarament anticatalanista. A més a més a l'escola per parlar per escriure o parlar en català amb un amic, per exemple, us escoltessiu que sou uns separatistes de merda i cosses similars. Ara ho negareu, però segurament estarieu cagant-vos amb tots els saragossans, perquè l'ésser humà tendeix a generalitzar.
    El ULL DE LA SUBCULTURA ha deixat clar q ha generalitzat i que ho deia per un conjunt X de persones amb un comportament, per la meva opinió intolerable. i ara, quin es el problema? perk a objectar res, ¿només podrien fer-ho els d'aquesta actitud intolerable, no? Perquè l'escrit va per ells!

  • Dedica't al parxís anarquista incomprès[Ofensiu]
    estel | 15-10-2005 | Valoració: 2

    La laura en poques línies ha resumit el teu relat, noi. Ara m'agradaria afegir una cosa, a mi també se'm regira l'estómac veient el fet que ets tant de classe obrera (ara les botes de 100 i pico euros ningú us les retreu, ni les harlington o com coi es digui tampoc, tranquil, tu seguiràs sent sempre de classe obrera) que no apliquis un corrector, perquè s'acaba fent pesat llegir, tot i així t'animo a continuar, assaboreixo els teus relats enormement, ja que em corrobores el que en pensava del jovent guai i rebel anarquista, m'agradarà saber què els hi explicaràs alt teus néts, jo de jove era anarquista i guai, m'emborratxava cada dia i com que també era skinhead pegava als feixistes. I també m'agradarà saber què en pensen...

    Parles de menysprear, qui menysprea a qui? et recordo que en un relat ( La Pàtria) te'n refots del meu comentari sobre Independència i Socialisme, i amb una riallada ben ampla. Si la gent et mira malament serà per algo noi, ens titlles de 'cúspide de la estupidesa i banalitat' i esperés que et donem les gràcies no, suposo jo.

    Si realment estudiéssis la història clàssica no diries mariconades d'aquesta noiet, potser un empatx de pa amb oli i tomata t'ha afectat i has posat aquestes incongroències al teu relat.

    Salut d'una noia cansada del teu maleït anarquisme.

    Independència i Socialisme !!!

    llegeix i informa't abans d'obrir boca, et recordo que l'independentisme està molt més escampat que l'anarquisme, serà per la seva lògica ??? jajajajaj

  • tramuntana | 14-10-2005 | Valoració: 1

    És la primera vegada que puntúo amb una nota suspesa, saps?
    éS molt injust el que dius. Mai no m'havia imaginat que pogués trobar un relat d'aquest tipus...
    Només et diré una cosa més "estudiant d'història clàssica", abans de criticar a la joventut independentista, MIRA'T AL MIRALL.

  • Injust![Ofensiu]
    estel | 29-09-2005 | Valoració: 1

    Trobo molt però que molt injust que diguis això. El fet de generalizar les coses i posar-ho tot dintre del mateix sac veig que és lo teu.

    Hi ha independentistes i independentistes, i que diguis que som uns fills de papà i jo sé què més... el fet de ser skinhead també comporta l'opinió de molta gent, i jo no ho sóc pas ni en ganes, però sempre us he fefensat quan algú us titllava de neofeixistes, i m'he molestat a explicar què sou exactament i les seves ideologies, així que penso que tu com a persona hauries d'aturar-te a pensar de tant en tant i conèixer aquest món tant complex.

    Perquè n'hi han que estant a la presó i torturan-los, nits senceres sense dormir, comissaries, jutjats, cops i menyspreu... no tots ho som de boqueta com dius, perquè així com tu portes el moviment skinhead i creus en l'anarquia, accepta que n'hi haguem que creiem en l'independència i el socialisme.

    Au salut i revolució!

    Construint camins cap a la llibertat!

  • Em retracto en part[Ofensiu]

    Veix que he ofes a molta gent, i sincerament no era la meva intenció, tenia clar que nava a molestar i incomodar...pero la meva intenció no era aquests sincerament. A arrel de aquest relat i del del Domenech veix que me fet famos.

    Primera qüesto de que em retrecto (rectificar es de sabis, o aixó diuen) tenia que haver deixat clar que no em refreixo a tota la juventut independetista, pero com bé diu en Cesk nava dirigit al independetistes de xapa i samarreta.
    Segona cosa de la que m'arrepenteixó, haver insultat al Domenech, no estic dien que el que diges no ho penses, pero crec que no son maneres i aixó en ves d'un lloc on insultarse i cascarse, tindria que ser un empori de llibertat i literatura.

    Ara be, penso fer un relat en el que exposo la meva idea del independetisme punt per punt i desmentint molts aspectes dels skins, em portara dies i dies fero bé, aixó si quedara en les vostres mans llegirvus-ho...



    que més...weno remarcar que el escrit aquest volia denuncia la actitud neo-feixista de un sector independentista.. no volia generalitzar, no comparteixó les idees politiques, pero les respecto. També dir que tinc moltissims amics independentistas, i surtu de festa amb ells i e tocat amb el meu grup a correlleguas i e nat als concerts de la diada de catalunya de arc de triomf i e estat a infinitat de concert patrocinats per ateueus llibertaris independentistas... pero sincerament i han segons quines actituds que com dic al escrit del que estic molt orgullos pero m'arrepenteixo de que hagui sigut mal interpretat( mea culpa, mea maxima culpa).

    Apa si voleu parlar amb mi id ebatre sobre politica, estare encantat, nomes teniu que agregarme.

  • doncs si que fa mal[Ofensiu]
    neret | 28-09-2005

    però del mal escrit que està aques text, no de les idees que mostres, amb algunes de les quals hi estic d'acord.

    Evidentment que no es pot generalitzar, però si que hi ha gent que menysprea tot el que ve d'Espanya, i això, sincerament, no pot aportar res de bo per Catalunya. També és cert que darrera l'independentisme s'hi aplega gent amb idees de dreta, o molt de dreta... ara bé, no crec que aquesta sigui la tendència majoritària.

    Com sempre (odio repetir-me) no es pot generalitzar. Només em puc dir que jo em considero més independentista que nacionalista (ja que crec, personalment, que el nacionalisme deixaria de tenir justificació en un estat sobirà), que respecto el meu país i els dels altres, i que respecto la meva llengua i la dels altres, respecte que trobo que manca en el teu text. Realment hi hauria d'haver uns mínims, i tu no tens l'excusa de l'edat, ho sento.

  • SiKNUS | 28-09-2005 | Valoració: 1

    Jo crec que l'estúpid ets tu, sincerament. I t'ho dic com a amic perquè ho puguis superar. Ànims!

  • és bo[Ofensiu]
    fill de les ombres | 28-09-2005

    que critiquis la joventut independentista si aquesta manifesta aquestes actituds perquè el bosc no ens ha de tapar els arbres, i si cal, haurem de fer neteja a casa nostra d'aquells que amparant-se en uns valors tan nobles com l'amor a la pàtria, obliden valors tan necessaris com el respecte i la tolerància.
    dir-te només que jo sóc independentista, enemic d'un estat opressor que durant tantes generacions ha oprimit i assassinat el meu poble (que el toro no es de donde nace sino de donde pace) i que les meves cançons aniran sempre contra aquells que ha intentat exterminar (i la paraula la dic amb totes les lletres) la meva cultura i la meva llengua.

    ... però dir-te que des dels 16 anys treballo per pagar el batxillerat i ara la carrera, que sóc monitor d'esplai procurant forjar homes i dones lliures, que no sóc fill de papà i que l'independentisme en origen no és fill de la burgesia sinó d'una nació en la seva plenitud perquè l'expressió de la llibertat patriòtica és sols una extensió més del que significa una lliberat personal i individual per ser qui volem ser.

    tens sort i pensar com la majoria, amb la qual cosa no sents a dins la necessitat de rebel·lió, però fins i tot així, no oblidis que ningú t'ha preguntat si vols ser espanyol, català o europeu, i que la llei de l'estat espanyol impedeix sota amenaça de delicte, que t'ho puguis plantejar democràticament en referèndum.

    pau i igualtat! república i llibertat

  • jo penso[Ofensiu]
    silvia_peratallada | 28-09-2005

    coses molt diferents, crec que estàs generalitzant coses que realment crec que no estan tant escampades, per no dir que no existeixen, la gran majoria...Però son les teves paraules, la teva opinió i la respecto
    També crec que es poden argumentar les coses i les opinions d'una manera més respectuosa, potser..no sé si és la paraula correcta, però si d'una altra manera que no impliqui "odi", que és el que sembla (en aquest cas, doncs, ja no parlaríem de respecte, no?)
    I També crec un munt de coses de l'independentisme i Espanya, i el castellà, i el jovent, i els skins que no diré aquí, potser fent un cafè si, però els comentaris no son per a fer declaracions ideològiques...
    Per últim, donar la meva opinió sobre dos coses, referent al relat de'n Jordi Domènech, primera, que no cal insultar, i segona, que la valoracio dels relats no hauria d'anar en funció de la implicació personal d'aquests sinó del nivell que tenen com a relats en si...
    Res més.
    Salut i revolta, i respecte!

  • nacionalisme català i independentisme: burgesos i fatxes? [Ofensiu]
    Gica Casamare | 19-09-2005

    Crec que fas una anàlisi una mica simplista i amb un títol injustament generalista.
    Dubto que els joves (i adults) independentistes tinguin uns plantejaments nacionals de base ètnica, encara que segur que n'hi ha, però d'independentistes, de regionalistes i d'espanyolistes.
    I parlar del menyspreu a la cultura espanyola (jo diria cstellana, perquè algú em podria dir què és la cultura espanyola en sí? només Lorca? perquè d'espanyols encara ho som totes les nacions peninsulars a excepció de Portugal) des de l'independentisme calificant-ho com un fet "fatxa" és simplista, repeteixo. No podem perdre la perspectiva global, és normal que des de l'independentisme català es sigui reaci al castellà, doncs és una cultura imposada i que ocupa cada cop més l'espai de la catalana, i no hem de perdre de vista que la identitat catalana es basteix sobre la llengua i la cultura pròpia, no com d'altres nacionalisme de base racial o religiosa.
    Jo condemno i condemnaré que es miri malament a algú per parlar castellà amb la seva parella, però també m'agrdaria que tothom condemnés als cambrers incapaços de atendre'm en català o que fins i tot m'exigeixen que jo canvii al castellà. Que es condemni la situació absolutament diglòssica que hi ha a Catalunya en favor del castellà i en perjudici del català, ambdues llengües oficials, però la darrera pròpia de Catalunya.
    En quan a "Instant", el discurset de nacionalisme igual a burgesia, uf... està molt suat tot això, està més que demostrat que el nacionalisme de masses català encetat als 20 i 30 del sgle XX és de base eminentment català i amb molts lligams amb l'anarcosindicalisme pragmàtic de la CNT que no es va integrar a la FAI (els trentistes de Peiró). I dubto que sigui un sentiment d'inferioritat, perquè dubto que els francesos se sentin inferiors a ningú, ni els americans, i no hi ha enlloc més nacionalistes que els iankees i els francesos. És un sentiment d'autoafirmació, que ens pot portar a l'imperialisme o no, els danesos són molt nacionalistes, obertament nacionalistes.
    Per acabar, m'agradaria fer esment a la idea que Espanya ens roba, és una manera demagògica de paralr de l'expoli fiscal que patim els Països Catalans (si és que existeixen), molts casellanoparlants no tenen cap problema en acceptar aquesta realitat i cada cop més, veiem que la solució real per millorar el benestar de TOTS els catalans (parlin en català, cstellà, romanès o àrab) és la independència, on malauradament i haurà fatxes, com a tot arreu, però esperem que la bona gent siguem la majoria.

  • instants | 19-09-2005

    company estic d'acord amb tu, hi ha una majoria indepe k és més fatxa k els fatxes, potser, algú els hi hauria de recordar que el feixisme es una actitud davant la vida, una actitud que has definit molt bé en el teu relat. Tio, endavant amb el respecte i contra l'intolerància feixista sempre, tingui el signe k tingui, hem de recordar que el comunisme és una altre forma de feixisme? i k el nacionalisme és l'opi del complexe d'inferioritat d'alguns catalans que volen ser burgesia? i k els nens de papa sempre seran nens de papa?



    Salut i anarquia, àcrata sempre.


    Pau

  • Sí, és cert...[Ofensiu]
    solarin | 07-09-2005

    Hi ha molta gent que va del pal, sense saber ni tan sols història, sense tenir clar a la ment que vol dir ser "independentista".
    Que infravaloren altra gent pel fet de no parlar català... no parlar català vol dir no estimar Catalunya??
    Potser aquesta reflexió que has fet hauria d'estar més argumentada i documentada :p però el missatge està ben clar.

Valoració mitja: 5

l´Autor

Foto de perfil de L'ull de la subcultura

L'ull de la subcultura

21 Relats

75 Comentaris

29550 Lectures

Valoració de l'autor: 8.85

Biografia:
Simple, havegades alegre altres depresiu, enamorat i poques coses mes es poden dir... apa pues si em voleu coneixer aqui teniu el meu MSN:

paugomez60@hotmail.com