Crisi del perquè, del com, del quan, i de tot plegat

Un relat de: Tiamat

De sobte,
tot ha quedat buit.
Què em passa?
Després de repetir-me
que no he vingut a aquest món per plorar,
resulta que no puc deixar de fer-ho.
I les llàgrimes són tan seques
que m'enrogeixen els ulls.
No ho sé..
de sobte,
tot s'ha tornat exageradament absurd.

Comentaris

  • Sovint costa...[Ofensiu]
    Llibre | 05-12-2004

    deixar de plorar, i moltes vegades es fa més difícil quan no tens la noció clara del per què. I certament, en aquests moments tot es torna ben absurd.

    Pel que fa al poema en un sentit més formal, tot i que jo no en sé, de poesia, m'agradaria comentar-te que m'ha cridat l'atenció la "brusquedat" de les paraules, acompanyades per la "brusquedat" de la situació que es descriu. (Cal llegir "brusquedat" de bon rotlle, no ho dic amb cap intenció pejorativa, eh?).

    I suposo que m'ha cridat l'atenció perquè el sentiment que expliques, la buidor que vols transmetre, sovint apareix d'aquesta manera, quan menys t'ho esperes. Per això la repetició del teu "de sobte": al primer vers, per entrar trencant, i al penúltim, per marcar el tancament del cicle. Un tancament, per altra banda, que malgrat la contundència del "de sobte", apareix assuaujat amb el dubte, el "no ho sé".

    Un poema breu, senzill, però ple de vida.

    LLIBRE

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

680898 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.