Coses que passen

Un relat de: Menorca

Casualitat o coincidència? Fa dies que em roden pel cap i no se quin descriu millor el que ens va passar fa uns dies. Són dos mots tan diferents que sembla que representin el mateix. És realment així? El diccionari ho sabrà millor que no pas la meva memòria d'estudiant durant les vacances d'estiu. L'únic que tenc a mà és en castellà. Paciència. Traduirem, com hem fet tot el curs. Casualitat: combinació de circumstancies que no es poden preveure ni evitar; per altra banda, coincidència: acció i efecte de coincidir (dit de dues o més persones: concorre simultàniament al mateix lloc, o sigui, trobar-se); per l'altra.

Així, el que m'ha passat és una cosa i l'altra; està ben clar. Perquè per dir-ho clar i en català: he coincidit amb algú per casualitat. Sona complicat i seriós, casi casi. És que són coses d'aquelles que no passen mai, possibilitats remotes que ni et planteges, o que simplement rebutges acabada de plantejar per impossibles.

Estudiant a Barcelona i estant de "vacances" amb la família en un casal de colònies a Menorca del qual en teniu cura, el darrer que vas a pensar es en trobar algú de classe. Idò, va ser exactament així. Una de ses dues amigues de Barcelona ens va comentar: "aquest al·lot em sona d'alguna cosa, el tenc vist". Acabava d'arribar un grup escolta, de per el maresme, em sembla. I l'al·lot era un dels monitors; que la mateixa tarda ens va demanar si estudiàvem a la UPC perquè li semblava haver-nos vist per la seva facultat.

Comentaris

  • Casualitat o coincidència?[Ofensiu]
    Thalassa | 17-08-2006


    Bé, és un relat breu, amb una petita descripció, etc. El que potser també és una casualitat, és que jo aquest estiu (és el tercer que hi vaig) he estat a Menorca, em vaig trobar un escolta (jo també he estat escolta), però el meu era de Manresa, i el més divertit de tot, és que segurament, jo també conegui, encara que sigui de vista l'escolta que et vas trobar tu del Maresme.

    Et seguiré llegint, a veure que més descobreixo de tu.

    Thalassa



    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena


  • Saps que és possible que encara no l'hagués llegit??[Ofensiu]
    Pandita | 26-01-2006 | Valoració: 9

    Hola!!!!!
    Doncs això, és possible que no l'hagués llegit encara.... no m matis!!! jejeje
    És que quan n'he llegit el títol, m'he recordat d'una conversa k vam tenir fa poc al metro, diria que sobre el mateix. Casualitat o coincidència? Tu m vas explicar que era un dels altres motius pel qual t'havies barallat altre cop amb el senyoret fantàstic....
    Wenu xiketa, que vagi mol b, i no pensis tan amb el senyor X, k t conec i sé que ara mateix tens "el cap a vendre" ;).... No t'hi trenquis la closca, te l'estic vigilant... a distància, clar!
    Bones vacanceS!!! I disfruta!!!!
    aida

l´Autor

Foto de perfil de Menorca

Menorca

29 Relats

61 Comentaris

34604 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
He nascut a Menorca i hi havia viscut sempre, fins que vaig haver de sortir de la meva illa (gairebé tot el meu món) per estudiar a la universitat.
Algunes coses que podeu saber de mi... M'agrada la natura i el camp, els animals... m'agrada la lectura -tot i la manca de temps que suposa la feina-... m'agrada el bon temps i les platges de Menorca... m'agrada la bona música, el teatre... m'agrada el bàsquet (i el Menorca Bàsquet)... m'agrada compartir el meu temps amb els infants... també m'agrada passar estones amb els amics -d'aquells dels bons que es compten amb una mà i que tenc sort de tenir-. I el poc temps lliure que em queda o quan realment ho necessito, escric.

És tot. Espero que us agradi el que trobeu al meu raconet de lletres.