Cop d'estat a Palestina

Un relat de: josepgregori

Cop d'estat a Palestina

La hipocresia dels dirigents polítics arriba a extrems insospitats i sempre ens sorprèn una vegada rere altra. Una doble mesura de veure i analitzar les decisions de tot un poble ha capgirat el govern democràtic palestí.

Recordem- per si no se sap- que el partit Hamas va guanyar netament les eleccions del passat març de 2006 amb tota mena d'observador internacionals. Després d'aquest triomf clar a les urnes, Israel, el seu aliat a la zona que és els Estats Units i la Unió europea ,van declarar un bloqueig econòmic a l'Autoritat palestina de Mahmud Abbàs perquè deixés la població entre l'espasa i la paret i provoqués, de retruc, el primer ministre trenqués les relacions amb Ismaïl Haniyeh i va causar la dissolució del Consell de seguretat nacional. Ha sagnat la infraestructura de la població: hospitals, arribada de queviures, sous de l'aparell administratiu. Tot plegat, un excel·lent brou deliciós per cuinar un àpat agredolç de terror i de derrocament d'un règim lliurement escollit a les urnes.

La situació a la franja de Gaza és insostenible i ara la comunitat internacional- cínicament- ha esperat fins a la desesperació de la població i al rescalfament de les veus més extremes que han cercat empara en la religió.

Tot ha estat una jugada d'escacs ben sargida des dels despatxos europeus i americans fins a aconseguir introduir un nou primer ministre , Sàlim Fayyad, fidel als dictats de Washington.
Josep Ramon Gregori


Comentaris

  • Un relat molt bo[Ofensiu]
    AuRy_22 | 08-07-2007 | Valoració: 10

    A part dels relats inventats o biogràfics o de ciencia ficció que s'acostumen a escriure.... se n'haurien d'escriure més com aquest perquè amb la narració també podem contribuir a aquest món tan injust...
    Felicitats!

l´Autor

Foto de perfil de josepgregori

josepgregori

19 Relats

7 Comentaris

15054 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Em dic Josep Ramon Gregori i vaig néixer a un poble petit de València, Potries.

Des de l'any 1996, visc i treballo a Catalunya , a una aula d'acollida que rep alumnat nouvingut.

Aquest és el meu espai personal:
http://josepgregori.blogspot.com/
http://aulaacollidaieslaserreta.blogspot.com/
Espero els vostres missatges.
Gràcies i salut,
Josep
joseppotriessafor@gmail.com