Convergència oniomaníaca.

Un relat de: Joan Colom
De cop i volta vaig tornar a la realitat, tot adonant-me que estava corrent pel carrer. El més xocant era que una altra dona també corria davant meu, a uns trenta metres. Vaig pensar que potser la perseguia perquè m'havia pres la bossa, però no: jo duia la meva i ella la seva.

Sense parar de córrer, em va donar per guaitar enrere: també a uns trenta metres, una altra senyora em perseguia a mi. O això hauria cregut si s'hagués tractat d'una policia, però no vestia d'uniforme, ni brandava cap porra ni cridava que m'aturés.

D'altra banda, totes tres anàvem vestides de carrer: res de xandall ni de samarreta, pantalonets curts i sabatilles esportives; senyal que no fèiem fúting ni participàvem en cap cursa. Així que vaig seguir corrent, intentant mantenir l'equidistància entre predecessora i seguidora, mentre la resta de vianants es mostrava indiferent a tanta corredissa.

Curiosament, la que anava al davant va girar cap a la dreta en la primera cantonada, i llavors em vaig fixar que, per la banda esquerra de la travessia, també avançaven dues senyores més. Quan totes cinc ja corríem en la mateixa direcció, vaig observar que a cada cruïlla apareixien més i més dones que s'incorporaven al grup, que gradualment esdevenia una gernació.

Entre les participants ningú no portava pancartes, banderes ni cridava consignes. Així que tampoc no anàvem a cap concentració de caràcter vindicatiu, cosa que quedava palesa pels trets comuns a totes nosaltres: ni iaiaflautes exhibint desafiadores el cabell blanc ni joves indignades d'estètica grunge o punk, sinó senyores de mitjana edat vestides convencionalment ¿Cap on anàvem totes, doncs, tan decidides? En distingir al fons aquell logo gegantí, tan familiar, no vaig poder estar-me de mirar l'hora: les deu menys deu del matí. Llavors se'm va fer la llum: era el primer dia de rebaixes en els grans magatzems.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: