Contra els Terrorismes. Contra los Terrorismos.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

Assumpte: Contra els Terrorismes. Contra los Terrorismos

_____________________________________

NOTA: Podeu publicar-ho on cregueu convenient. / Podéis publicarlo donde creáis conveniente.
* TRADUCCIÓN AL ESPAÑOL, AL FINAL.
_____________________________________


CONTRA ELS TERRORISMES

Per haver denunciat el terrorisme espanyol, de vegades, he sigut acusat de defensar el terrorisme basc, i això, que conste, és una superba falsedat. Vull que hi quede ben clara i meridiana la següent cosa:

Jo condemne el terrorisme basc d'ETA, el terrorisme espanyol dels violents i neonazis anticatalans, el terrorisme català de Terra Lliure, el terrorisme esquerrà dels GRAPO, el terrorisme espanyol dels GAL, el terrorisme irlandés de l'IRA, el terrorisme espanyol del 'Batallón Vasco Español', el terrorisme palestí de Hamàs, el terrorisme israelià institucional, el terrorisme islamista d'Al-Qaida, el terrorisme individual anarquista, el terrorisme espanyol de la dictadura franquista, el terrorisme italià feixista, el terrorisme alemany nacionalsocialista i el terrorisme soviètic comunista, entre d'altres. Per extensió, i no és gens arbitrari, també condemne a tots els fabricants i comerciants d'armes, ja siguen espanyols, francesos, estatunidencs, russos, àrabs, islamistes, antiislamistes, catòlics, protestants, ortodoxos, jueus, budistes, europeus, americans, africans, asiàtics o d'Oceania.

Que jo proteste contra un terrorisme, de manera puntual, no vol dir que hi done suport als altres, contràriament al que esdevé amb alguns ciutadans espanyols que, sense saber-ho, són nacionalistes centralistes i s'enerven cada cop que manifeste sense complexos el meu nacionalisme perifèric, com a catalanista valencià, expressant una opinió en la meua estimada i maltractada llengua, el català de València. La hipocresia, igual que la ignorància i la incultura, no té límits, i encara té més poca vergonya. Malauradament, no sempre es cura viatjant pel món i coneixent altres països, per molt que ens venguen aquesta idea.

Moltes vegades -massa, la veritat, i esdevé cada cop més preocupant- m'he trobat que aquells espanyols que ataquen tan visceralment el terrorisme independentista resulta que tanquen els ulls o fan la vista grossa davant d'un terrorisme neonazi de caire espanyolista. Pitjor encara, els mateixos que exigeixen a ETA la rendició incondicional i definitiva, que passa per una derrota abassegadora i humiliant, invoquen alhora, i en veu alta, la intervenció armada de l'exèrcit espanyol contra uns ciutadans catalans completament cívics, pacífics i desarmats, els quals l'únic que reclamen, per coherència i dignitat, és poder expressar-se i votar en referèndum sobre la seua independència nacional.

Si això no és terrorisme espanyolista, terrorisme d'Estat injectat a dins l'imaginari col·lectiu per acovardir i sotmetre el poble català, ja em direu vosaltres què és.... El que jo apuntava: hipocresia al màxim exponent.


Sueca, País Valencià, Marènia. Diumenge, 20 de juliol del 2014.
Joanjo Aguar Matoses.

_______________________________________________________________________________

* TRADUCCIÓN AL ESPAÑOL.


CONTRA LOS TERRORISMOS

Por haber denunciado el terrorismo español, en ocasiones, he sido acusado de defender el terrorismo vasco, y esto, que conste, es una soberbia falsedad. Quiero que quede bien clara y meridiana la siguiente cosa:

Yo condeno el terrorismo vasco de ETA, el terrorismo español de los violentos y neonazis anticatalanes, el terrorismo catalán de Terra Lliure, el terrorismo izquierdista de los GRAPO, el terrorismo español de los GAL, el terrorismo irlandés del IRA, el terrorismo español del 'Batallón Vasco Español', el terrorismo palestino de Hamás, el terrorismo israelí institucional, el terrorismo islamista de Al Qaeda, el terrorismo individual anarquista, el terrorismo español de la dictadura franquista, el terrorismo italiano fascista, el terrorismo alemán nacionalsocialista y el terrorismo soviético comunista, entre otros. Por extensión, y no es nada arbitrario, condeno también a todos los fabricantes y comerciantes de armas, ya sean españoles, franceses, estadounidenses, rusos, árabes, islamistas, antiislamistas, católicos, protestantes, ortodoxos, judíos, budistas, europeos, americanos, africanos, asiáticos o de Oceanía.

Que yo proteste contra un terrorismo, de forma puntual, no significa que apoye a los demás, contrariamente a lo que sucede con algunos ciudadanos españoles que, sin saberlo, son nacionalistas centralistas y se enervan cada vez que manifiesto sin complejos mi nacionalismo periférico, como catalanista valenciano, expresando una opinión en mi bien querida y maltratada lengua, el catalán de València. La hipocresía, al igual que la ignorancia y la incultura, no tiene límites, y aún tiene más poca vergüenza. Desgraciadamente, no siempre se cura viajando por el mundo y conociendo otros países, por mucho que nos vendan esta idea.

Muchas veces -demasiadas, la verdad, y es cada vez más preocupante- me he encontrado con que aquellos españoles que atacan tan visceralmente el terrorismo independentista resulta que cierran los ojos o hacen la vista gorda ante un terrorismo neonazi de cariz españolista. Peor aún, los mismos que exigen a ETA la rendición incondicional y definitiva, que pasa por una derrota abrumadora y humillante, invocan al mismo tiempo, y en voz alta, la intervención armada del ejército español contra unos ciudadanos catalanes completamente cívicos, pacíficos y desarmados, que lo único que reclaman, por coherencia y dignidad, es poder expresarse y votar en referéndum sobre su independencia nacional.

Si esto no es terrorismo españolista, terrorismo de Estado inyectado en el imaginario colectivo para amedrentar y someter al pueblo catalán, ya me dirán ustedes que es.... Lo que yo apuntaba: hipocresía al máximo exponente.


Sueca, País Valencià, Marènia. Domingo, 20 de julio del 2014.
Joanjo Aguar Matoses.
(Traducido del original en catalán).

_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________



ETIQUETES: Terrorisme, terrorismo, terrorista, terroristas, ETA, GAL, GRAPO, "Batallón Vasco Español", "Terra Lliure", neonazi, IRA, "Al-Qaida", "Al Qaeda", Hamas, Hamàs, Hamás, Franco, franquista, franquisme, franquismo, feixista, fascista, nazi, fascio, comunista, soviètic, soviético, soviet, Israel, Palestina, Catalunya, catalanista, basc, vasco, Euskadi, "Euskal Herria", espanyol, español, Espanya, España, Pau, Paz, Bakea, Pace, Peace, pacifista, pacifisme, pacifismo, independència, independencia, totalitarisme, totalitarismo, dictadura, dictatorship,


_________________________________________
_________________________________________


Comentaris

  • Moltes gràcies, Averrois i Reusenca[Ofensiu]

    Moltes gràcies, Averrois i Reusenca, sempre conforta llegir paraules de suport. Més encara, en un tema tan delicat com aquest de la pau i de la violència, on s'hi respira hiPPocresia i perversitat a més no poder des dels grans partits estatals, igual que des dels mitjans de comunicació espanyols. Només hi trauen la violència independentista a les portades, però mai no la unionista espanyolista, que també n'hi ha, també, sobretot al País Valencià. I, quan aquesta no és física, és verbal. Jo en sóc testimoni de primera mà, amb un company de treball.

  • Molt bé...[Ofensiu]
    AVERROIS | 29-07-2014 | Valoració: 10

    ...no hi he d'afegir res més. Has posat el dit a la llaga.Però no tenim el poder ni els diners per arreglar-ho. Tan sols podem fer com va escriure Confucio "L'home que mou muntanyes comença apartant pedretes"
    Una abrasada.

  • No he...[Ofensiu]
    AVERROIS | 29-07-2014 | Valoració: 10

    ...d'afegir res més, has posat el dit a la llaga. No hi ha cap excusa pel terrorisme violent. Si un comença és com una roda que no té final. Quines excuses posen el exercits en les seves guerres (terrorisme en cobert) ? Qui té raó en aquestes lluites? Tan sols el poble que és el rep per tots els cantons.
    Molts cops he pensat que quan els "humans" passen d'una xifra establerta, un mecanisme s'obre per eliminar l'excés. Sigui guerres, malesties, etc. Però qui ha creat aquest mecanisme? Ja se m'envà l'olla, deixem-ho per un relat catastrofiste.
    No sé si els governs alguna vegada s'adonaran que la gent el que vol és tan sols viure amb dignitat.
    Una abraçada.

  • Fantàstic...[Ofensiu]
    reusenca | 29-07-2014 | Valoració: 9

    Molt bé noi !!!
    Fantàstic. Estic perfectament d'acord amb tu. La coherència entre els fets, el que penses i el que declares es devia quedar en els temps "de maria castanya". T'enarbora veure com hi ha massa gent incapaç d'intentar comprendre els altres i molt menys de posar-se al seu costat o si més no de respectar democràticament les seves idees. Reitero, és fantàstic el que dius i com ho expresses.
    Estic amb tu.
    Gràcies company valencianet
    Una abraçada ben dolça i catalana (sigui de la part que sigui dels països catalans)

Valoració mitja: 9.67

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

248246 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).