Contes per a nens bons abans d'anar a dormir (II)

Un relat de: Gabriel Boloix Torres

Un altre cop m'he trobat a la meva filleta que no pot dormir.
L'hi hauré de tornar a explicar algún conte. No tinc gaire imaginació. Si li hagués d'explicar el que m'han comentat avui...
Ni més ni menys que espies, persones infiltrades en altres empreses, entrenades per descobrir dades confidencials, números secrets de la productivitat, els beneficis i mil punyetes més.
Només se'm va ocorrer explicar això...
ESPIES SOROLLOSOS
Quan la xafogor de l'estiu torna als vells boscos de la Mediterrània, l'activitat es torna a revolucionar. No era un estiu qualsevol perquè corrien rumors que les corporacions insectívores més importants lluitarien al màxim per aconseguir ser les millors.
La corporació Formigal Mediterrània esperava aquell matí la visita del seu agent especial per confirmar les sospites que a la competència la productivitat estava apunt de superar els mínims previstos.
La senyora Fermina, la presidenta de Formigal estava preocupada. El seu agent secret, el saltamartí volador no va aparèixer en cap moment. Què li havia passat? I si havia estat capturat per la corporació contrària? La llagosta Saltarina va arribar correns a Formigal:
- senyora Fermina, senyora Fermina! Tenim problemes.
- Quins problemes?
- L'agent més eficient de la companyia ha sigut trobat mort prop de Rusquiland.
- Quina desgràcia! Pobre saltamartí volador, quin final tan humiliant! Mort per la competència! Si us plau llagosta Saltarina digue'm que més en saps...
- La policia moscardona de la zona ha confirmat que ha sigut assasinat per alguna fiblada inesperada.
- No cal que segueixis Saltarina! Estalvia't els detalls.
Segurament han sigut els desgraciats de Rusquiland!
- Què podem fer presidenta?
- Només tenim una sortida. Contractar una altre saltamartí que sigui igual d'eficient que l'últim agent.
I amb aquesta intenció, la llagosta Saltarina, fidel empleada de Formigal, va buscar desesperadament un nou agent que pogués substituir el seu company mort en acte de servei.
Quan passejava per una de les avingudes més perilloses, un dels boulevards més insegurs, ple de grans herbotes i plantes silvestres de la zona, es va trobar amb un insecte que li va semblar que per la seva discreció seria un agent ideal. De seguida fou batejat com el nou agent zero-zero-grill.
Lluny de Formigal, es trobava Rusquiland, una important corporació abellanícola, dirigida per la seva competent i il.lustríssima presidenta, la senyora Apis. En aquesta corporació es vivia una activitat frenètica i també molta tensió, sobretot provocada per l'assassinat de la seva agent secreta la 'Mantis'. Com en el cas de la senyora Fermina, la senyora Apis, també prengué la decisió de buscar ràpidament un nou agent secret per la companyia.
L'encarregat de tal operació fou el Borinot negre, el cap dels agents secrets de Rusquiland. Mentre es passejava pels parcs deliciosos propers al gran bosc, el Borinot negre va trobar un insecte que era semblant a la tal Mantis i va pensar que per la seva pinta li seria molt ventatjós pels nous plans de Rusquiland.
La nova agent fou batejada com la Cigala Pertorbadora.
Els espies corporatius ben aviat es varen posar en marxa i Formigal va descobrir moltes dades secretes de Rusquiland i a l'inrevés. L'estiu estava apunt d'acabar i els nous agents havien resultat força incompetents, sobretot perquè no havien aconseguit esbrinar quin havia sigut el total de la productivitat de cada empresa. L'última missió pels agents zero-zero-grill i la Cigala Pertorbadora era esbrinar la productivitat final de la temporada.
Tant Formigal com Rusquiland estaven disposades a boicotejar el contrari per tal que no guanyés els mèrits de la temporada davant la comunitat empresarial insectívora.
A Formigal, la llagosta Saltarina va decidir posar un parany a l'espia Pertorbadora.
Va comprar unes polvòres fantàstiques per tal d'atrapar a l'enemic. La nit de cloenda de la temporada tota la comunitat insectívora favorable a Formigal es va reunir en un sopar per celebrar els èxits de la temporada. La Cigala vestida de vulgar llagosta executiva es va infiltrar al sopar. La llagosta Saltarina va descobrir la identitat de la intrusa i a dins els lavabos públics de Formigal, la llagosta va convidar a l'enemiga a provar les noves polvòres maquilladores. Fou un parany fatal perquè la Cigala Pertorbadora al col.locar-se les polvòres va començar a rascar-se tan sorollosament que la policia moscardona va haver d'intervenir.
Un fet semblant va succeir amb l'agent zero-zero-grill.
El Borinot negre va llogar els serveis d'una atractiva Marieta per seduir a l'agent grill. La seducció i l'excitació fou tal que l'agent grill va passar-se tota la nit cantant d'alegria i per escandalós fou expulsat de Rusquiland.
Les dues corporacions totalment enfadades amb els seus ineptes agents els expulsaren sense compassió. Decidíren utilitzar altres mètodes per rivalitzar de nou. Però això, filla, que veig que ja t'has adormit, ja és una altre història.


Comentaris

  • Molt bó![Ofensiu]
    katita | 08-05-2008 | Valoració: 10

    Ei,
    me h gustado mucho este relato, además me siento identificada en más de una ocasión pues hay pasajes muy relacionados con mi infancia.

    Te seguiré leyendo, ánimo y publica más cosas!!!

  • EI, MOLT BÒ![Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 06-05-2008 | Valoració: 10

    Un conte amb darrere fons, i molt ben explicat per al meu gust. Si li espliques a una criatura ho entendrà força bé i un adult també, però amb el sentit que li has donat. Felicitats. Et seguire llegint.

l´Autor

Foto de perfil de Gabriel Boloix Torres

Gabriel Boloix Torres

84 Relats

8 Comentaris

78008 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Agraïr a Relats en català que en seu dia publiqués tots aquests textos que vaig escriure ja fa molt de temps.

Agrair-te a tu lector-a que els estiguis llegint.
****
Vaig entrar per casualitat en aquest portal i vaig decidir la primera vegada, com si fos un joc penjar-hi algún text, ho vaig fer sota l'àlies de SRBOTO08.
****
En Gabriel ha publicat una dotzena de relats i poemes en llibres col·lectius, ha format part d'entitats literàries, ha guanyat algún que altre premi i també ha publicat alguna obra a nivell individual. També ha publicat sèries de poemes al portal literari www.Joescric.com

Vet aquí algunes de les meves pàgines:
http://naufragiobrer.blogspot.com
http://escritsdelfum.blogspot.com
http://illadelfum.blogspot.com
www.facebook.com/lilladgboloix

Salut i lletres!!!