Conte

Un relat de: Ogigia
Un dia, no recordo quan, cansada de no girar, de mirar d'esquenes la sèquia, de contemplar-se a si mateixa i no tenir un nom de sirena, es desancorà de l'eix que l'empresonava i, com un vaixell molt jove, i cantussejant, rodà per la pell de l'aigua sense enfonsar-se. Els cangilons aixecaven escuma que remenava peixos voladors, serps petites i fragments de boira retardada.

Girava feliç, us ho ben asseguro.

A poc a poc, arribà fins a l'altra riba. No s'allunyà massa de casa seva; no volia viatjar fins als pops, només desitjava besar un lloc nou. I, a l'altre costat, va recollir amb les seves galledes llavors estrangeres, paraules d'un altre idioma i algun nen assegut que cantava content.

Tornà de nit, quan ningú no s'atansa i li parla al riu i, abans de deixar-se captivar pel seu eix, sembrà allò que portava i, mentrestant, reia.

L'endemà, tot semblava estar al seu lloc. Però ella no era la mateixa, ara somiava altres viatges.

Comentaris

  • Un bell conte...[Ofensiu]
    AVERROIS | 31-07-2011 | Valoració: 10

    ...de somnis, de viatges, de noves aventures per una vida de rutina. Moltes persones voldrien fer un viatge com aquest i retrobar la il·lusió, però el temps és cruel i passa tan ràpid com l'aigua del riu del teu conte.
    Una abraçada.