Conte d'hivern

Un relat de: Frèdia
Hi havia una vegada un arbre tímid. Quan arribava l’hivern, no li agradava gens despullar-se com feien els seus amics. Tot al contrari, a ell li agradava imaginar-se que es vestia amb llums de colors i es posava una estrella resplendent per barret, i que, al seu voltant, hi havia una rotllana de regals que els nens es miraven amb esguard embadalit i obrien amb dits tremolosos.
L’arbre tímid dubtava que aquell desig tan intens es complís algun dia, però no perdia l’esperança. Tampoc no sabia si els arbres desvergonyits, que s’espolsaven les fulles per cobrir-se de neu, en tenien, de desitjos. Ell no parlava mai perquè era tímid, però desconeixia el motiu dels altres arbres per mantenir-se en un silenci tan persistent. D’una banda, el silenci li agradava molt. Molt és poc: li agradava moltíssim, sobretot a aquella hora en què clarejava el dia i ni tan sols el vent gosava moure’s, quan el mantell nivi era més corprenedor. D’una altra, el feia sentir-se sol. Segur que a les persones no els passava això, segur que sempre estaven contentes, cantant, rient, explicant-se històries... Que fessin servir la serva escorça com a testimoni d’amor, acostumava a fer-li pessigolles i l’entendria d’allò més. Com es pot desconfiar d’algú capaç d’estimar?
Per això l’arbre tímid no s’amoïnà quan veié que s’acostaven aquells llenyataires; per això l’arbre fou feliç quan sentí que un d’aquells homes parlava de convertir-lo en arbre de Nadal, a ell, tan tímid com era! Per fi tindria un barret estrella i els nens el rodejarien emocionats! Però quan les destrals van començar a colpejar-li el tronc esvelt, la saba se li aturà i la ment se li enterbolí. Encara va tenir temps, però, de lamentar no haver sabut despullar-se a temps.



Comentaris

  • Penjat al NADAL DE CONTE[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 23-11-2013 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=662

    Gràcies

  • Cop de destral[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 29-12-2012 | Valoració: 10

    I és que realment és així; fins que no et donen un bon cop de destral, no reacciones. Una lliçó de la vida, per anar ben calçat i no refredar-se tant. Que tinguis un molt bon 2013 i que ens continuem llegint i comentant. Una abraçada.

    Aleix

  • Conte cruel[Ofensiu]
    allan lee | 29-12-2012

    sobre la innocència i les lliçons que comporta viure...i tenir somnis...i veure'ls acomplerts. Il.lustra el pas de la pèrdua de l'infantesa...que a vegades ha perdurat molts anys després de la infantesa física...espero almenys que l'arbre pugui "sentir" d'alguna manera que és coronat de llums i que els nens canten entorn seu...sigui abans de adormir-se del tot. De gran bellesa formal, com són tots els teus escrits. Una gran abraçada,

    a

  • Ens ho envies a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 28-12-2012 | Valoració: 10

    El text en format word en un arxiu annex a l'email adreçat a tribuna@guimera.info

    Si tens ls foto de l'arbre tallar, en un arxiu SEPARAT dins del mateix -email

    Gràcies

    Ah!, és PEL NADAL DE CONTE

  • Una bona metàfora de la vida[Ofensiu]
    Samarkanda | 28-12-2012 | Valoració: 10

    Sembla que aquest arbre era un "pardillo", com a molts de nosaltres darrerament ;-). Una bona reflexió.
    Bon Any 2013.
    Sam

  • PRECIÓS!!![Ofensiu]
    Núria Niubó | 27-12-2012 | Valoració: 10

    Quina meravella de conte. M’he emocionat!
    Hi ha moltes lliçons en ell. Ben explicat, fins i tot els més petits poden sensibilitzar-se .
    Els hi explicaré als meus néts, segur que em tornen a demanar el conte de l’arbre.

    Quan vaig rebre els llibres de “Les estrelles” vaig veure que estava destinat a nens de 10 anys el meu “L’estrella ploranera” , però la curiositat dels meus petits és engrescadora, ells no el podran llegir, però si que els agrada quan els hi explico i aprofito el moment de més atenció per situar en l’escena la part d’autenticitat del conte.

    En aquest teu pot treballar-se molts valors. M’encanta, sort que ara tinc els néts amb qui continuar la tasca. Et ben asseguro que gaudiré explicant-los-hi.
    Aquests dies que els tinc molt per casa, el conte d’En Tanet, està a l’ordre del dia, a partir de demà en tindran un de nou!

    Preciós!
    Una gran i càlida abraçada de tot cor!
    Bones Festes i que el proper 2013 us molt venturós!
    Núria

Valoració mitja: 10