Congrés Català de Fades i Altres Éssers Màgics

Un relat de: Nurai

El dia 7 de maig em conviden al XXè Congrés Català de Fades i Altres Éssers Màgics. Però no us penseu pas que en sóc una d'elles; tan sols m'han encarregat que en faci el reportatge pel diari local.

No en sé res dels poders de les fades, no estic massa documentada però crec que m'han escollit a mi perquè em consideren força observadora del comportament humà. Estic una mica espantada perquè desconec els codis d'aquestes dames i em fa por no entendre-les i, per tant, no cobrir correctament la feina que m'han encarregat.

Per començar recullo les dades bàsiques: el lloc, l'hora, els noms de les ponents de les conferències, característiques de l'ambientació, descripció dels rituals...

El tema central de la xerrada és com evitar l'estrés acusat en aquest ram. Resulta que la feina se'ls hi acumula.

Per una banda, han d'acompanyar els somnis dels infants i es troben amb els efectes secundaris de pares i mares massa ocupats en pagar l'esclavitud de les seves hipoteques.

I d'altra banda, cada cop hi ha més éssers que se senten sols i s'encomanen a la súplica que alguna fada els ofereixi una ració de força per seguir endavant amb la seva sol·litud tan estructural.

I parlen de molts altres problemes però, si voleu més informació, podeu llegir-la al diari del meu poble.

Però el que més em sorprèn, i que consti que això no sortirà a l'article que he redactat, és que són molt enamoradisses. En aquest àmbit els manquen poders. No se'n surten. Es troben amb els seus companys, els Peter Pans, que volen gaudir de la seva llum; alimentar-se i aprendre de la seva bondat; omplir-se de la seva energia; compartir els seus poders; viatjar amb elles al País del Mai Més volant damunt d'un llit, en comptes de la catifa d'altres contes, i gaudir sempre del seu somriure permanent. Però elles estan esgotades, necessiten ajuda, volen que els Peter Pans els donin un cop de mà.

Però, ai làs! Resulta que el gran repte és que el gerent de Fades i Altres Éssers Màgics, SA no sap gestionar massa bé la feina. I mentre els Peter Pans van de fada en fada, aquestes ploren d'amagat i resen perquè canviïn aviat el gerent de l'empresa catalana de la màgia.

Comentaris

  • m'agradaria[Ofensiu]
    peres | 07-07-2006 | Valoració: 10

    presentar-me com a candidat per cobrir aquest lloc de treball. No crec que em destorbi gaire la feina que faig ara i penso sincerament que podria ajudar aquestes senyores. Perquè les entenc, ja ho crec que les entenc. Comparteixo el seu cansament, les seves decepcions, la seva impotència. Segur que ens posaríem d'acord. Espero delerós que en algun lloc aparegui la convocatòria de la plaça. I és clar que abans el gerent actual hauria de dimitir... Però potser poden pressionar fades, mags i companyia, tots alhora, i aconseguir que el facin fora. A veure.

    Molt bon relat, Nurai.