Comença el carnaval

Un relat de: Jere Soler G

Els pàmpols porracis de les fulles regalimen d'aigua, i una diversitat il·limitada de fruits virescents pengen de les branques en una aquarel·la de verds de matisos infinits: caquis, tabolls, gemats, glaucs, maragdins... I enmig del verd, taques de roig encès, les plomes rutilants d'una bonior d'aus xericant, xisclant... la majoria amagades darrere l'espessor.
Més enllà, tan a prop com un panteix invisible a l'aguait, bramuls, esgüells, rugits, grunys, garrameus, udols, crits... tota una simfonia de vida desconeguda.
El complex hoteler d'Helicònia, vora el riu Javari, esdevé una bombolla de civilització tecnificada enmig d'un paradís sense màcula a l'Amazònia del Brasil. Ben a prop, el Perú...
Els turistes pesquen, naveguen, passegen... tracten de comprar la felicitat sense sortir dels límits de l'hotel. A la vesprada celebren la nit de carnaval. La moixiganga esguerra la serenor de la jungla.
Entre cançó i cançó retorna el silenci. De sobte, com per art d'encantament, de més enllà de la festa comença a arribar una estranya borinor, com un retruny llunyà que creix a poc a poc. Els crits de les bèsties cessen i només es percep un misteriós tamborineig que no deixa d'acostar-se. La suspicàcia s'apodera dels responsables de l'hotel que romanen als límits de la finca, ullant la tenebror de la selva. Més enllà, el silenci insòlit i impossible dels animals, i el brum que s'acosta i que ja arriba a eixordar.
D'entre els turistes, hi ha qui comença a plorar. El tro de fons, ara, s'acompanya d'un trepig de veus que caminen; i, a poc a poc, es descobreixen les formes de milers d'indígenes que dansen a ritme dels tambors. Salten i cabriolen nus, amb la pell cobrenca pintada de taques roges i amb els rostres coberts per màscares esperpèntiques.
S'atansen a l'hotel. Hi entren. Són tants que els esforços dels vigilants esdevenen inútils; s'enduen la gent, l'arrosseguen, els esgarips de terror esdevenen crits inaudibles enmig del frenètic ritme de la dansa. I, tal com han vingut, se'n tornen a les regions ombrívoles del bosc, amb les quatre-centes persones d'Helicònia lligades de mans i peus.
Comença el Carnaval.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Jere Soler G

Jere Soler G

188 Relats

825 Comentaris

261813 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Aquests últims anys m'he allunyat una mica d'aquest web en el qual he passat moments fascinants. Hi vaig arribar al 2005. Potser sigui el moment de tornar-m'hi a acostar, tot i que ara no escric tant, faig més cinema que altra cosa; i estic una mica més diversificat, i una mica espatllat, només una mica.

Tinc un canal de YouTube de cançons:

... CANÇONS

També tinc un blog que està a punt de fer setze anys:

...:-))) : NUESA LITERÀRIA