COM SEMPRE

Un relat de: aurora marco arbonés
COM SEMPRE

T’espero, com sempre,
asseguda a la cuina,
agafada a un gin-tònic,
el cendrer ple a vessar.
La taula ja es parada,
el sopar quasi fred
i, com sempre, fas tard.
T’espero, pacientment,
la pell desmaquillada,
el cor anestesiat
i aquell gran buit al ventre
pels fills que no hem tingut.
Potser ha estat millor així:
cap plor no ha destorbat
al pare sempre absent.
T’espero, pacientment,
amb la bata de casa,
amb el cos ja ben tip
dels dies sense fi,
dels petons distrets,
les fredes abraçades,
d’aquella ràbia sorda
que s’arrapa a la gola,
de la llar que netejo
no sé per ben bé per qui.
T’espero, com sempre,
asseguda a la cuina.
Qui sap per on navegues,
on encalles la barca
fugint del naufragi,
en quin port atraques,
quina pell refregues
quins malucs engrapes
en quin cau penetres.
T’espero, com sempre,
asseguda a la cuina.
Però avui, ves per on,
ja no porto la bata.
Llueixo el vestit nou,
les sabates d’agulla,
el rímel ben posat
i els llavis ben vermells.
Com sempre, estàs fent tard,
però avui, pacientment,
t’espero, estimat meu,
amb l’equipatge a punt.

Comentaris

  • Real com la vida mateixa[Ofensiu]
    Naiade | 07-11-2013 | Valoració: 10

    Un poema magnífic, on segur que moltes dones i algun home si sentiran identificats.
    Descrius les escenes tan clares que sembla que ho puguis veure. Una llàstima que de vegades les parelles acabin així. Però quan succeeix el millor és el que fa la teva protagonista, encara que potser ha aguantat massa; el cas és fer-ho i cercar altres camins.
    Com ja ens tens acostumats, una excel•lent poesia. Una lliçó de vida.
    Una forta abraçada

  • Canviem...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 07-11-2013

    el davantal per la bata, que si fa no fa tant se val. El que més importa és l'interior i no pas l'exterior, oi?

  • Magnífic![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 07-11-2013

    Una posada en escena magnífica, tant aconseguida que se m'ha fet real. Veig aquesta dona abatuda, asseguda a la cuina amb el davantal posat, esperant... I, enmig de tanta solitud i desencant, i perquè el temps ho va matant tot, creix novament com a persona per esdevenir el que calia ser des del moment en què l'amor de l'home es va esvair. Molt profund tot el que sent aquesta dona, molt aconseguida la forma d'expressar-ho.
    Una abraçada, Aurora!

  • O també diferent[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 19-10-2013 | Valoració: 10

    Jo crec, Aurora, que desprès de l'enamorament apareix una estimació molt més fonamentada en els valors de les persones..... dolçament !!!! He viscut experiències que sento i comparteixo.

  • I una mica diferent !!![Ofensiu]
    Joan G. Pons | 07-10-2013 | Valoració: 10

    Ens costa fer diferent el "com sempre". I en l'estimació, opino, que a més d'estimar, cal estimar diferent...
    L'estimació com novetat i sorpresa és sensacional. Us invito !!!!

  • Valentia[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 30-09-2013 | Valoració: 10

    Una narració plena de vitalitat i valentia. Una persona que ha trigat massa temps en prendre aquesta decisió, però més val tard que mai. Era claríssim. Una abraçada.

    Aleix

  • una crónica[Ofensiu]
    Atlantis | 30-09-2013

    social, podria ser el teu poema. La dona que sempre espera i l'home que va a les seves. L'espera ...i l'amor? Potser és una espera d'amor, o una espera per no saber com i a on anar.

    Un poema amb molta musicalitat i amb riquesa d'imatges. ( no m'extranya de tu). Sé que sempre sortiré satisfeta dels teus poemes.


    Una abraçada

  • Rutina trencada[Ofensiu]
    rautortor | 26-09-2013


    La vida de la dona canvià d’ençà que els xicots podíem preguntar mentre ballàvem, entre inquiets i xafarders, treballes o estudies? Abans d’aquest moment, la seva vida estava lligada a la casa, al ganxet o a l’aixada, si era a pagès. Algunes, ja s’hi avenien, però la majoria, tot i que reconeixien que la seva vida no tenia cap sentit, callaven i prou. Realment, era una vida molt allunyada de la llibertat i de l’alegria. Quan veig les dones musulmanes, em ve el record amarg de les mares i esposes de la meva infantesa i joventut.

    Però tu, Aurora, amb l’estil que et caracteritza ens has dibuixat una història femenina dins de l’amargor i de la soledat, cansada d’esperar i esperar, però amb resignació mal entesa, fins que...

    Les paraules clau que jo veig al teu poema són, t’espero, fas tard, pacientment, cor anestesiat, aquell gran buit al ventre, el pare sempre absent, petons distrets, la llar que netejo / no sé ben bé per qui, qui sap per on navegues, avui ja no porto la bata, amb l’equipatge a punt. Has tocat totes les tecles amb mestria i bon gust. Només una dona compren el sofriment de tantes i tantes dones que han passat pel mateix infern anodí, cruel i anihilador de la teva protagonista.

    Vull destacar el ritme poètic que atorgues als teus poemes. Sempre és d’agrair entre tanta poesia de vers lliure. Té l’aire dels romanços que, amb la seva cadència monòtona i reiterant, emmarca el sentiment de lluita que, encara que un pèl tard, ha esdevingut alliberador.

    Com sempre, ha estat un veritable plaer llegir-te.

    Raül

  • Quanta amargura[Ofensiu]
    allan lee | 26-09-2013

    en aquesta espera tants cops repetida. I no obstant, malgrat el discurs de soledat- el pare sempre absent- i la pèrdua - els fills que no hem tingut- s'albira al fons del cor un furiós desig de viure, una brasa que perviu malgrat la tristesa. Fas un quadre amb la poesia, Aurora: tot el què dius es pot "veure"; és real, es pot entendre i quasi tocar. És una escena nítida dins una -gran- pel.lícula. M'agrada molt i em toca també a dintre. Una abraçada

    a

  • Crònica del desamor![Ofensiu]
    Annalls | 25-09-2013

    Una bona narració que espero no sigui viscuda en propia pell. Ho has descrit molt bé, fas que el lector s'hi trobi. Com es diu d'això? Una descripció molt gràfica? No ho se, ma agradat! I la reacció d'ella molt !
    Anna

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de aurora marco arbonés

aurora marco arbonés

215 Relats

1941 Comentaris

251230 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Diuen que tinc sentit de l'humor. No cal que m'ho diguin, ho sé. I no és pas una qüestió de genètica, ans al contrari, ja de bon principi vaig mamar l'unamunià sentiment tràgic de la vida. Però vaig desenvolupar el sentit de l'humor com a mecanisme de defensa. És el meu as guardat dins de la màniga. He passat la major part de la meva vida en les aules bregant amb adolescents, i no he pogut practicar massa aquesta qualitat, tot i que n'he practicat d'altres, tant o més importants.
Un mal dia vaig caure a l'infern i m'hi vaig passar una temporadeta però no em va agradar gens ni mica i no penso tornar-hi ni de visita.
Les meves millors amigues són les paraules, elles i jo ens ho passem força bé, riem, deixem caure unes llagrimetes si cal i ens sentim agermanades per un interès comú: explicar històries, en prosa o en vers.