Coloraines (Bogeria)

Un relat de: Siset Devesa

Com que els somnis són per complir-los i la idea feia massa temps que li voltava pel cap, era el moment de posar-ho en solfa. Aprofitant que calia repassar unes esquerdes i arreglar unes humitats, faria pintar la saleta de color de gos quan fuig. La primera capa no el va acabar de convèncer : li recordava en excés un pequinès que havia vist fugir un capvespre d'agost a Siracusa, imatge que no li portava cap bona vibració. El pintor, professional de cap a peus, va rectificar la tonalitat ipso-facto. Aquell nou color el feia pensar amb nostàlgia en un dàlmata que guillava, espantat pels petards, durant una revetlla de Sant Joan a Cadaqués. La tercera temptativa, potser de les més afinades, era la pura remembrança d'aquell fox terrier de la Provença que s'escapava de les amenaces d'un boulanger rabiüt … Durant dues setmanes van estar fent incomptables proves de color, innumerables capes de pintura sense aconseguir cap resultat satisfactori : quan no era la raça, era el moment de la fugida o l'evocació d'un ambient, però de cap manera ho encertaven. Qui sap què es va esgotar primer, si la paciència o els diners ? Aquelles quatre parets van acabar pintades d'un blanc sobri i asèptic, despersonalitzat.

I darrera la cortina del balcó encara s'hi pot endevinar la silueta d'un home que recorda sense parar els gossos fugissers que han passat per la seva vida. I que maleeix quant n'és d'exigent, aquesta, en arribar l'hora de voler fer realitat una quimera.


Comentaris

  • ginebre | 18-07-2007

    bo aquest relat, enginyós!
    Només em falla el títol, trobo que no fa honor a la surrealista història sobre els gossos que fugen.
    Però el relat m'agrada molt.

  • Quimeres, records, vida...[Ofensiu]
    Unaquimera | 23-12-2006 | Valoració: 10

    T'anava a comentar un altre microrelat que m'ha agradat molt... però en llegir aquest m'he vist pràcticament obligada, per al·lusió, com diuen als debats: "maleeix quant n'és d'exigent, la seva vida, en arribar l'hora de voler fer realitat una quimera." I tant!

    Un text ben especial, que gairebé no ens parla del protagonista sinó a través dels seus records, d'evocacions, pensaments, remembrances, intents de fugir del passat que només el condueixen a l'asèpsia, a restar convertit en una ombra, una silueta darrera la cortina de la vida...

    Bona prosa, ben articulada, prou sortida d'un lèxic precís i fluid.
    Frases clares i un argument net d'entrebancs, original i interessant, amb un punt d'obrir la gana i no assaciar-la...

    Tornaré per aquí un altre dia, per llegir o comentar més coses teves, ja que l'experiència d'avui ha estat molt grata.

    Per celebrar la coincidència que m'ha permès descobrir-te com autor, t'envio una abraçada de tots colors,
    Unaquimera

l´Autor

Siset Devesa

53 Relats

193 Comentaris

65973 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
"Dins es món que m'he inventat tot se mou a total realitat."

Multicinemes (Antònia Font)