Col·lisió.

Un relat de: Enric Monreal i Grañé
L’insecte corria cercant aliment, guiat per l’instint, aliè al mon que l’envoltava, desconeixedor absolut de la desgràcia personal d’aquell que ni tan sols s’havia adonat de la seva presència. Corria. Cercava. Ignorava. Al cau l’esperaven impacients milers com ell, idèntics, germans bessons d’una generació efímera. Però damunt d’ell, a una distància inabastable per ell, en un altre pla d’existència, algú no s’havia adonat de la seva presència, algú ni tan sols s’imaginava la seva existència. Ambdós ignorants, l’un de l’altre.
Enllà del seu món algú havia patit, se l’hi havien esfondrat els fonaments vitals, havia perdut allò que tant havia desitjat, però que també, sent realistes, havia acabat descuidant. Però ara, rere la pèrdua, sentia obrir-se un trau a les entranyes; se l’hi estripava l’ànima com s’esberla la terra quan un arbre d’arrels profundes i llargues és arrencat. Fred i agulles de gel clavades a la carn. Desesperació i angoixa.
Una llàgrima àcida, degotà de l’ull del ferit, mentre l’insignificant insecte corria, apressat pel neguit de la fam, creuant-se en la seva trajectòria. Dos móns, aliens que de cop es creuaven. Un impacte sobtat. La col•lisió de dos móns incommensurables.
L’insecte, atrapat dins la llàgrima, frenètic, intentava escapar de la seva nova pressó líquida, sota la mirada atenta d’aquell que havia plorat, d’aquell que s’havia recreat en la seva pròpia desgràcia sense veure-hi més enllà.
La mort li arribà, i amb ella, aquell que havia perdut, aquell que se sentia dessolat, aprengué una lliçó:
Més enllà de la desgràcia hi ha un món. Més enllà del dolor hi ha un món. L’insecte fou el màrtir, la víctima necessària perquè aquell que havia vesat aquella llàgrima fatal se n’adones que la vida continuava, almenys per ell.
Més enllà de la tristesa hi ha un món que es mou, que té vida pròpia i que tard o d’hora acabarà per creuar-se al nostre camí.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Enric Monreal i Grañé

Enric Monreal i Grañé

20 Relats

11 Comentaris

19647 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Nat al 82. Estudiant de filosofia, actor i dramaturg, dibuixant. Interessat per la literatura de terror, fanàtic d'E.A.Poe, H.P.Lovecraft i Stephen King.
Enamorat de la bohèmia.