Cinc pensaments escrits ( III )

Un relat de: Arbequina

A cops m'agradaria ser aquell arbre; que cada part del meu cos, fins i tot la més petita, sentís el suau vent, que cada raig em cremés la verda pell, que la solitud fos l'univers.


Els raonaments que porten a qualsevol finalitat són meres justificacions de la nostra voluntat més instintiva.


En el comportament/pensament de les persones, abans d'acceptar la contradicció prefereixo creure-hi una ràpida evolució.


Potser no em fa tanta por morir com el fet de no poder explicar de què ho vaig fer i com.


La diferència entre que un dictador et governi i que ho faci un dictador escollit és que en el primer cas -monarquies, autoritarismes de tot tipus, etc.- ets subjecte d'una gran, diguem-ne, injustícia i objecte d'un poder inerciàticament sostingut; en el segon cas -certs tipus de democràcies i repúbliques que patim actualment- ets subjecte d'una gran imbecil·litat i ignorància i objecte d'hilaritat.
O és que la queixa fa més just l'aprofitament?

Comentaris

  • Pensaments[Ofensiu]
    nessang | 30-08-2006

    Hola!
    Primer, gràcies pels teus comentaris. Crec que tan important és el relat com els comentaris que se'n fan. El que no goso fer mai és valorar.
    M'han agradat les teves reflexions, jo quan em poso filosòfica sóc més dura, no només em fa por la mort final, sinó que al pensar en la meva infantesa és com si aquella nena ja fos morta, una mort parcial. Fins i tot quan trobo una llibreta amb antics contes, sembla altra persona la que els hagués escrit: canviar, crèixer, sempre és morir un xic. Per això no em dedico a l'assaig i em surt per la fantasia. Però trobo molt bé que gent jove com tu reflexioni i faci reflexionar sobre els grans temes. I tregui la pols a J.S.Bach, un dels meus compositors favorits.
    Ànim i cap al Nobel, que ja toca a un autor/a català!
    Petons

  • OSTRES...[Ofensiu]
    amelieXIII | 19-07-2006

    OSTRES!!
    "Potser no em fa tanta por morir com el fet de no poder explicar de ..."
    OSTRES...

  • De la poètica vivencial ...[Ofensiu]
    rnbonet | 17-07-2006 | Valoració: 10

    ...del primer aforisme fins el quasi sofisma sociològic i libertari del darrer, tot un seguit de fragments filosòfics amb la millor tècnica dels mestres. Si encara no arribes a l'alçada d'un Montaigne o d'un Fuster, no et preocupes, que tot arribarà.
    Molta salut i molta rebolica, xicot!


    ENHORABONA!!! ACABES DE REBRE UN COMENTARI ENCADENAT!

    Fes clic a la imatge i descobreix de què es tracta

    R en Cadena


  • un dictador escollit pel poble, sinònim de poble no unit i amb els ulls tapats.(o bé dicatador molt ben tapat i camuflat )[Ofensiu]
    Orgull_de_classe | 03-07-2006 | Valoració: 10

    M'encantes... sobretot...apart de la textura del text...m'ha sobtat aquest relat, perque, és la tercera part, i està separada de les dues parts anteriors...i m'encanta que...vegis començar una història, i no acabar-la el mateix instant...si...no deixar passar el temps...

    Digue'm rebuscada.

    Moltes gracies pels comentaris, i perdooona'm per les faltes del m'acagundena....el vaig fer a l'hora d'informàtica a l'institut i no podia mirar gaire les faltes...vaig intentar vigilar...i sobretot quan vaig arribar a casa intentar trobar el temps per corregir-lo avans que m'el publiquessin, però, un cop més, relats en català, ha estat eficaç i ràpid. tot i això, m'omple saber que, et va agradar, i que generalment ha agradat més que en forma narrativa, ja que jo ho trobava així.

    Dons ja he acabat, Digue'm pesada.
    No t'havia llegit mai...mira que sempre intento buscar autors d'aquets....REBUSCATS....
    descobrir-los i seguir-los és interessantissim!
    Au doncs, et llegeixo més, i deixo escrit el que és evident:

    ET SOBRA TRAÇA, M'ENCANTES

  • focdegel | 29-06-2006

    Eis!!! M'han sorprès els comentaris jejeje :D

    Me n'alegro moltíssim que t'hagin agradat els poemes que a vegades poso per aki jejeje, si et pases pel meu Flog en trobaràs alguns més :-)

    Feia bastant q no em passava per aquí, però ara que torno a tenir temps, procuraré fer-ho més sovint i llegirt-te, que fins ara em sembla que tens unes propostes ben originals ;-)

    Ens seguim llegint :D ^^

  • Les reflexions[Ofensiu]
    filladelvent | 25-06-2006

    2, 3 i 4 són les que més m'han capticat i m'han fet pensar, somriure de complicitat i rellegir-ho amb interès. Crec que cada una d'aqeustes relfexions tenen cos propi i només cal que les "vesteixis"... m'explicaré: en aqeustes relfexions les exposes totalment nues i concises, que està molt bé. Però tenen ànima poètica... t'animo a fer-nos descobrir totes i cadascuna de les teves reflexions, tan bones com aquestes, llegint entre línies els teus versos. I ja saps que m'encanten aquestes reflexions.

    Gràcies pels teus afectusos i afalagadors comentaris a la meva poesia... sempre intento reflexar la pura essència de les meves reflexions en cada una d'elles. A reveure, que tinguis un juliol molt creatiu i feliç; jo seré fora, i quan torni espero trobar bona literatura al teu espai. Serà un plaer continuar llegint-te.

    -Filladelvent-

  • compartim alguns pensaments[Ofensiu]
    Ligeia | 25-06-2006

    Allò del arbre... ho he pensat tantes vegades! I lo de la por a no poder explicar després de la mort... em llegeixes el pensament?
    És fantàstic que expressis els teus pensaments així, per escrit, tal com ragen (aparentment).

    Vaig a llegir més pensament teus.

    Un petó i gràcies pels comentaris que em deixes, m'encanten!

  • m'interessa molt el primer[Ofensiu]
    gypsy | 25-06-2006 | Valoració: 10


    jo també voldria ser arbre, amb fortes arrels clavades a terra.
    Sentir la pluja, el vent, la escalfor al meu damunt
    i restar immòbil i fortament viva.

    Ser fulla, tronc, fruit, arrel profunda.

    Un petó!

    gypsy

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Arbequina

Arbequina

30 Relats

348 Comentaris

56813 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
La veritat: no m'agrada escriure. Però durant un temps va ser la manera en què vaig canalitzar el plaer per crear, que abans aconseguia composant al piano, del que em vaig veure físicament allunyat. Tot i que ara m'apassiono composant a la guitarra, encara vaig escrivint. M'ha quedat, sorprenentment, com a hàbit. Així i tot, ni el talent ni el gust que tinc per aquests dos arts és equiparable i, com ja deia en una biografia anterior, tan sols Txèkhov aconsegueix fer-me intuir que la literatura és gran, molt gran, potser tan gran com Bach, com Mahler, com la música dels millors.
Com a lector sóc irregular i caòtic. Porto molts llibres alhora, de diverses disciplines, i els vaig acabant de mica en mica. M'agrada llegir de tot, però llegeixo poca poesia - i massa història, potser.
Com a "escriptor" afeccionat, sóc encara més caòtic i, de fet, no porto al fi cap de les idees que em venen al cap i que tan sols escric fins els tres quarts, la meitat, la quarta part, una frase... hi ha de tot! N'hi ha que estan acabats i els considero inacabats.

De mi - com si no hagués parlat de mi als paràgrafs de damunt - dir que em dic Xavier, tinc 25 anys, sóc economista, sóc exagerat, no m'agrada Barcelona, no m'agrada el cava, no sóc ni misteriós ni dolent i , per tant, a les dones no els agafa massa sovint l'impuls instintiu de voler conèixer-me i canviar-me (i, per tant, voler-me), sóc ateu, sóc liberal, penso que la societat catalana ha de prendre absoluta sobirania de sí, sóc estranyament feliç i, la veritat: no m'agrada escriure.

Que tinguin un bon dia.